46
None

WINBACK INTIMITY - o nouă terapie de recuperare în afecțiunile ginecologice și urologice

În ultimul an recuperarea în afecțiunile ginecologice (incontinența urinară post partum, incontinența urinară de stres, de efort, vaginita atrofică, durerile vaginale etc) beneficiază de o terapie deosebit de eficace oferită de tehnologia TECAR pusă la punct de cercetătorii francezi de la WINBACK.

Tehnologia TECAR (acronim pentru transfer de energie în câmp capacitiv și rezistiv) terapie de domeniul radiofrecvenței lucrează la frecvențe cuprinse între 0.3-1 Mhz și în funcție de frecvența utilizată are acțiune asupra țesuturilor superficiale și profunde. Echipamentul generează energie electromagnetică în interiorul corpului, aceasta stimulând organismul și mecanismul de refacere a țesuturilor. Se produce un efect de BIOSTIMULARE  prin îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, îmbunătățirea metabolismului celular și stimularea proceselor naturale de vindecare locală.

După ce s-a demonstrat valoarea terapeutică a acestei tehnologii în medicina sportivă (recuperarea rapidă a sportivilor după traumatisme), în reumatologie, în recuperarea post operatorie ortopedică și chiar în domeniul esteticii faciale și corporale cercetătorii de la WINBACK au pus la punct un set de proceduri deosebit de eficiente în afecțiuni ginecologice.

Aplicarea acestor proceduri în sfera genitală are ca efect:

• scăderea rapidă a durerilor, prin eliberarea de endorfine;

• scăderea inflamațiilor și a contracturilor musculare;

• efect cicatrizant, prin stimularea fibroblastelor;

• cresterea forței musculare;

• îmbunătățirea troficității țesuturilor;

• îmbunătățirea vascularizației vaginale;

• efect anti-aging;

• efect tensor pe țesutul necontractil al planșeului pelvin prin stimularea producției de colagen și elastină.

Protocoalele Intimity se adresează următoarelor afecțiuni:

• dureri pelvine post partum (nașterea pe cale naturală și nașterea prin operație cezariană);

• drenaj la nivelul tegumentar dar și profund pentru evitarea aderențelor în profunzime;

• reducerea durerilor la nivel pelvin (dureri vulvare, vaginism);

• incontinența urinară post partum (refacerea tonusului muscular);

• incontinența urinară de stres, de efort;

• menopauza,revitalizare vaginală (rejuvenare);

• dureri premenstruale etc.

Existența unei afecțiuni asociate sau a unei situații fiziologice temporare constituie o contraindicație la această terapie.

Contraindicațiile terapiei Tecar în afecțiunile ginecologice sunt: sarcina, infecțiile și micozele genitale, tulburări de coagulare, cancerul, epilepsia, pace-maker. Pentru efectuarea procedurilor Intimity folosim generatorul de radiofrecvență WINBACK 3S și accesoriile:

► 1 electrod capacitiv (electrod mobil) cu acțiune superficială la nivelul țesutului bogat în apă ( mușchi, vase de sânge, lichid interstițial);

► 1 electrod rezistiv (electrod mobil) cu acțiune profundă la nivelul țesutului sărac în apă (ligament, tendon, os, articulație);

► 1 electrod fix (placa retur) care este în contact permanent cu pacientul;

► 1 electrod vaginal, special conceput pentru tratament intravaginal.

Protocoalele folosite pentru tratament sunt diferite în funcție de afecțiunile fiecărei paciente. Toate procedurile sunt executate de un kinetoterapeut care le poate modifica ușor în funcție de sensibilitatea și percepția fiecărei paciente.

Personal, am constatat efectul extraordinar al protocoalelor cu penetrare în cazurile de incontinență urinară, rezultatele aparând chiar și dupa prima ședință. Este important de menționat că în timpul ședinței de recuperare, în majoritatea cazurilor, pacientele nu au senzație de disconfort sau de durere, indiferent de afecțiunea pentru care se aplică procedura. Protocoalele de tratament în afecțiunile genitale presupun blândețe si manevre delicate care să nu afecteze negativ starea fizică și psihică a pacientei.

Winback a dezvoltat o tehnologie delicată și dedicată special îngrijirii zonei intime, astfel încât TECAR INTIMITY ne oferă un tratament revoluționar pentru doamnele ce vor să își recapete corpul și sănătatea.

Mulțumesc Centrului Medical Polimed pentru susținere  și nu in ultimul rând mulțumesc echipei ReoMedical pentru aparatura pusă la dispoziție, pentru trainingul oferit pe parcursul ultimului an și pentru că mi-a oferit posibilitatea de a cunoaște și de a aplica o nouă tehnologie în domeniul recuperării .

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha