30
None

Guta – simptome și tratament

Guta este o boală inflamatorie (artrită periferică a adultului) indusă prin depunerea de microcristale de monourat monosodic în una sau mai multe articulații.

În prezent, 1-2% din populație dezvoltă această boală datorita creșterii factorilor de risc, cum ar fi sindromul metabolic, hipertensiunea arterială, bolile renale, speranța de viață crescută și schimbările în alimentație.

Guta este considerată a fi o tulburare a metabolizării purinei, tulburare care permite acidului uric sau uratului să se acumuleze în sânge și țesuturi.

Guta primară:

• “Overproducers” (10%), având drept cauză fie consumul crescut de purine, fie producerea în exces a acidului uric endogen.

• “Under excretors” (90%). Boala apare ca urmare a incapacității organismului, de a excreta cantități suficiente de acid uric în urină.

Guta secundară apărută ca urmare a:

• Unui turnover celular mare (psoriazis, limfoame, leucemii)

• Unor boli genetice rare (sindromul Lesch - Nyhan)

• Utilizării unor medicamente care pot crește sau reduce uricemia.

Guta se asociază cu: hipertensiunea arterială, sindromul metabolic, bolile cardiovasculare sau insuficiență renală.

Stadii: hiperuricemia asimptomatică, artrita acută gutoasă, perioada intercritică, guta cronică tofacee.

Episoadele de hiperuricemie asimptomatică se remarcă prin persistență și există date care sugerează că aceasta reprezintă un factor de risc independent pentru apariția complicațiilor cardiovasculare ale bolii. Cea mai frecvent întâlnită manifestare a gutei este atrita acută, articulația metatarsofalangiană a halucelui fiind cea mai des afectată. Alte articulații care mai pot fi afectate: glezna, pumnul, articulațiile degetelor și genunchii.

Guta cronică tofacee este o formă foarte rară la prima prezentare, cu risc de apariție la pacienții netratați și caracterizată prin apariția tofilor gutoși deformanți și depunere de cristale în interstițiul renal

Recomandări dietetice:

• Iaurturile cu lapte degresat și/sau cu puține grăsimi.

• Sursele de proteine din boabe de soia șș legume.

• Fructe, cireșele proaspete sau conservate.

• Restricții la alimentarea cu produse bogate în purine (<200mg/zi).

• Evitarea alimentelor din ficat, rinichi, moluște și din drojdie.

• Restricții generale referitor la consumul de proteine.

• Reducerea consumului de carne roșie.

Deoarece medicația clasică implică adesea reacții adverse și intolerante, se poate recomanda tratament fitoterapeutic ayurvedic, eficient, ieftin și ușor de administrat pentru prevenirea și tratarea gutei.

GOUT STAR conține plante medicinale ayurvedice care contribuie la menținerea integrității și mobilității articulare normale prin asigurarea troficității, lubrefierii și susținerea circulației sanguine sănătoase. Fitonutrienții susțin eliminarea excesului de acid uric din organism, susțin fluxul urinar și procesul complex de eliminare a toxinelor, menținând funcționarea corespunzătoare a sistemului urinar și articulațiilor. Complexul de fitonutrienți menține nivelul normal al enzimelor antioxidante, protejând astfel organismul de procesele oxidative, degenerative și îmbătrânirea prematură a articulațiilor.

Contribuie la:

• Menținerea integrității și mobilității articulare normale prin asigurarea troficității, lubrifierii și susținerea circulației sanguine;

• Eliminarea excesului de acid uric din organism evitând apariția durerii și disconfortului prin depunerea de microcristale la nivelul articulațiilor, rinichilor sau altor țesuturi;

• Detoxifierea organismului prin susținerea fluxului urinar și a procesului complex de eliminare a toxinelor din organism menținând funcționarea corespunzătoare a sistemului urinar și a articulațiilor;

• Menținerea nivelului normal al enzimelor antioxidante, protejând astfel organismul de procesele oxidative, degenerative și îmbătrânirea prematură a articulațiilor.

Modul de utilizare și doza recomandată:

Adulți: câte 1-2 tablete de 3 ori pe zi.

Se administrează cu 30 minute înainte de masă sau la o oră după masă, minim 6 luni. Se poate repeta.

GLOBY FORTE - crește rezistența organismului împotriva infecțiilor prin echilibrarea sistemului imunitar și menținerea numărului leucocitelor din sânge. Acidul ascorbic susține vindecarea rănilor, regenerarea țesuturilor, participă la sinteza fibrelor de colagen, a cartilajelor și oaselor și scade colesterolul sanguin.

Complexul de substanțe din plante este un antioxidant eficient în neutralizarea radicalilor liberi protejând organismul de stresul oxidativ, procesele degenerative și îmbătrânirea prematură. Fitonutienții din plante susțin apetitul, echilibrarea digestiei, secreției biliare, tranzitului intestinal și eliminarea pe cale naturală a toxinelor din colon. Este susținută mobilizarea toxinelor de la nivelul ficatului, pancreasului, splinei și altor organe, în sânge și apoi eliminarea lor din organism. GLOBY FORTE contribuie la sănătatea și vitalitatea întregului organism prin susținerea procesului de detoxifiere și de refacere a numărului de hematii din sânge.

Contribuie la:

• Funcționarea normală a ficatului, splinei și menținerea compoziției optime a sângelui;

• Menținerea unui număr optim de globule roșii în sânge (este un antianemic natural);

• Susținerea apetitului, echilibrarea digestiei, secreției biliare, tranzitului intestinal și eliminarea toxinelor din colon;

• Neutralizarea radicalilor liberi, protejând organismul de stresul oxidativ, procesele degenerative și îmbătrânirea prematură;

• Mobilizarea toxinelor de la nivelul ficatului, pancreasului, splinei și altor organe în sânge și apoi eliminarea lor din organism;

• Echilibrarea sistemului imunitar și menținerea capacității de autoapărare a organismului.

Modul de utilizare și doza recomandată:

Adulți: câte 1-2 tablete de 3 ori pe zi.

Se administrează cu 30 minute înainte de masă sau la o oră după masă, minim 1 lună, cure de 3-6 luni.

MARGUSA ajută la îmbunătățirea circulației sanguine, mobilizarea de la nivelul ficatului și altor organe a toxinelor în sânge și eliminarea lor la nivelul rinichilor prin urină.

Fitonutrienții din plante asigură protecția celulelor de stresul oxidativ și procesele degenerative, contribuie la echilibrarea sistemului imunitar. Efectele antiinflamatoare și antibacteriene ale fitonutrienților din plante ajută la menținerea tonicității și sănătății țesutului cartilaginos și a pielii.

Contribuie la:

• Detoxifierea eficientă a organismului prin eliminarea produșilor reziduali din metabolism și a toxinelor;

• Echilibrarea sistemului imunitar și neutralizarea radicalilor liberi asigurând protecția celulelor de stresul oxidativ și procesele degenerative, menținând capacitatea de autoapărare a organismului;

• Menținerea stării de sănătate a pielii;

• Menținerea vitalității și sănătății întregului organism.

Modul de utilizare și doza recomandată:

Adulți: 1-2 tablete de 2-3 ori pe zi.

Se administrează cu ½ oră înainte de mesele principale, în cure de 30-60 de zile.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha