14
None

Alopecia

Alopecia este definită ca pierderea părului, o cauză de îngrijorare crescută pentru pacient, atât din motive cosmetice, cât și psihologice, dar care poate reprezenta, de asemenea, un semn al unei boli sistemice. Alopecia sau hipotricoza fac parte din ansamblul unui sindrom congenital alături de alte alterări cutanate sau ale anexelor.

Părul crește în cicluri, fiecare ciclu constând dintr-o fază de creștere lungă (anagena), o fază scurtă de tranziție apoptotică și o fază scurtă de repaus.

Alopecia androgenetică reprezintă 95% din totalul cazurilor de alopecie și constă în căderea progresivă a părului, genetic determinată, care apare la majoritatea bărbaților și la o parte din femei, cu retragerea marginii fronto-parietale de inserție a părului. În cazul femeilor cu alopecie androgenetică, este posibilă și asocierea cu dereglările menstruale (amenorea, ogligomenorea) și ovarul polichistic, acneea, hirsutismul sau virilizarea ori istoricul de infertilitate.

Alopecia areată reprezintă o cădere focală a părului, de natură inflamatorie, de cauză necunoscută și cu o evoluție imprevizibilă. Se poate asocia cu afecțiuni autoimune, cu dereglări imunologice dar și cu prezența unor factori indicând un stres psihologic major.

Effluvium telogen reprezintă o cădere difuză, temporară a părului, în care intervine o scurtare a ciclului pilar și o creștere a proporției firelor telogene. Apariția alopeciei difuze apare după intervenția unuia dintre următorii posibili factori: anemie feripriva, hiper sau hipotiroidism, postpartum, dietă inadecvată, contracepție orală sau stoparea ei, postmedicamentos (hormoni, hipolipemiante, anticonvulsivante, citostatice, antihipertensive, psihotrope etc.), expunere accidentală la substanțe toxice, insuficiență renală cronică.

Situațiile în care poate fi înregistrată căderea în exces a firelor de păr sunt:

• După trecerea a 3 - 4 luni de la tratarea unei boli grave sau după suferirea unei intervenții chirurgicale majore,

• Tulburările hormonale: Hiperactivitatea glandei tiroide sau hipoactivitatea acesteia. Pierderea în exces a firelor de păr poate fi provocată de un dezechilibru creat între cantitatea de hormoni feminini și masculini denumiți hormoni estrogeni și androgeni.

• În cazul femeilor: de naștere din cauza hormonilor secretați în această situație.

• Unele tratamente medicamentoase: anticoagulantele, medicamentele administrate pentru tratarea gutei, chimioterapicele, vitamina A în exces, antidepresivele și anticoncepționalele orale.

• Infecțiile de natură fungică localizate la nivelul scalpului, tratate prin administrarea medicației antifungice.

• Unele boli primare precum diabetul sau lupusul.

În cazurile în care căderea părului este intensă și rapidă adresați-vă medicului.

Recomandări:

• Nu folosiți în exces uscătorul sau alte aparate ce folosesc căldură.

• Faceți o pauză de cel puțin șase-opt săptămâni între două vopsiri și eventual alegeți vopseaua naturală.

• Nu vă faceți prea des coafuri care strâng părul (coada de cal, coc, codițe împletite).

• Adoptă o dietă bogată în proteine. Alimentele care pot fi de folos sunt ouăle, fasolea, mazărea, lactatele și, bineînțeles, carnea de pui, pește, vită, porc. Dacă vrei să eviți carnea înlocuiește-o cu soia.

• Calciul este un mineral important pentru sănătatea părului.

• Aveți nevoie de cel puțin 7 ore de somn pe noapte.

• Alegeți cu grijă produsele de styling și îngrijire.

• Renunțați, pe cât posibil, la fumat și alcool.

Şamponul antimătreaţă ALOE ANTIDANDRUFF HAIR CLEANSER este produs după o rețetă ayurvedică și conține extract din Aloe, Neem, Fenicul şi Nuci de săpun, plante folosite în medicina ayurvedică pentru menținerea sănătății părului. Acționează delicat, dar eficient asupra pielii capului, reglează secreția de sebum, calmează iritațiile, inflamațiile şi elimină mătreața fără a afecta pH-ul scalpului. Extractul din neem are proprietăți antibacteriene și antifungice îndepărtând microorganismele responsabile de formarea mătreții sau a altor inflamații ale foliculului pilos.

Extractul din semințe de fenicul are acțiune antibacteriană, antifungică și antiinflamatoare, fiind util în îngrijirea pielii uscate și calmarea iritațiilor lăsând pielea elastică și netedă.

Substanțele active din Nucile de săpun (saponinele) previn deshidratarea și modificarea pH-ului pielii. Extractul din frunze de Aloe vera hidratează pielea capului și ajută la protejarea părului uscat. Utilizarea regulată a șamponului redă un aspect sănătos părului și elimină mătreața în doar câteva săptămâni. Această combinație de principii active recomandă șamponul chiar și pentru ameliorarea manifestărilor neplăcute care apar în dermatita seboreică.

Mod de utilizare:

Masați părul umed și pielea capului cu o cantitate adecvată de şampon și îl lăsați să acționeze 10 minute, apoi se clătește bine cu apă. Se repetă dacă este cazul.

Atenționări: A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se păstra la 5-25° C. A se folosi, de preferat, înainte de data inscripționată pe eticheta flaconului. Pentru uz extern.

Ingrediente active:

• Sapindus trifoliatus (Nuci de săpun), extract din fructe;

• Azadirachta indica (Neem), extract din frunze;

• Foeniculum vulgare (Fenicul), extract din seminţe;

• Aloe vera (Aloe), extract din frunze;

• Miere;

• Lauril eter sulfat de sodiu (S.L.E.S.).

Șamponul AMLA HAIR CLEANSER este creat după o formulă ayurvedică unică fiind util pentru părul uscat și deteriorat, conferind volum, vigoare și strălucire părului. Fructele de Amla (Agrișe indiene) stimulează creșterea părului și întăresc rădăcina acestuia prin efectul fortifiant asupra foliculilor, care determină reducerea căderii părului, menținerea culorii naturale a părului și întârzierea albirii premature. Amla este o sursă naturală de vitamina C și alți nutrienți care hrănesc pielea și părul cu substanțe nutritive esențiale și le protejează de efectul distructiv al radicalilor liberi astfel procesul de subțiere a firului de păr datorat înaintării în vârstă este împiedicat. Amla previne apariția mătreții, infecțiilor fungice și ajută la hidratarea pielii capului și a firelor de păr.

Busuiocul indian conține ulei esențial care este antibacterian, antifungic și antiinflamator și contribuie la menținerea sănătății scalpului și părului.

Shikakai, cunoscut și sub denumirea de "fructul pentru păr" are un conținut bogat în saponine și acizi organici care curăță scalpul și părul și menține pH-ul natural. Ajută la combaterea mătreții și fortifică rădăcina părului, stimulând creșterea lui și împiedicarea ruperii firelor de păr și despicarea vârfurilor. AMLA HAIR CLEANSER protejează părul împotriva efectelor nocive ale factorilor externi, responsabili pentru deteriorarea și degradarea acestuia.

Mod de utilizare: Se aplică o cantitate adecvată de AMLA HAIR CLEANSER pe părul umed și se masează ușor, apoi se clătește.

Comentarii


Andrei

Eu cand imi cadea parul faceam cura de fiecare data cu produsul folixin. E un supliment din plante care hraneste firul de par si ii da o vitalitate mai buna. Ajuta intr-o oarecare masura si la indesirea parului.

June 21, 2017, 12:42 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha