30
None

Dificultatea de a înghiţi pastile

„Nu pot să înghit pastila asta!” Mai mult ca sigur o expresie pe care a auzit-o orice părinte, șoptită sau strigată printre lacrimile de deznădejde ale copilului ce privește cu ură spre pastila pe care ar trebui să o înghită. Este o problemă la care trebuie să găsească rezolvarea pentru că, de cele mai multe ori, tratamentul este obligatoriu de urmat exact așa cum a fost prescris. În mod paradoxal, deşi este destul de des întâlnită - studiile arata că aproximativ 40%* din populaţie experimentează forme mai uşoare sau mai severe ale dificultății de a înghiți medicamente - nu este considerată o problemă serioasă şi aproape nimeni nu vorbeşte despre ea. Totuși, consecințele acesteia asupra eficienței terapiei pot fi extrem de nefericite, deoarece unii pacienți aleg să renunțe complet sau parțial la tratament sau pot modifica felul în care acele pastile acționează, zdrobind sau mărunțind pastilele pentru a le face mai ușor de înghițit. Cauzele refuzului de a înghiți medicamente pot fi uneori evidente: pastile mari, de forme neprietenoase sau cu o textură poroasă ce dă senzația că se lipește de gât. Alteori, mai ales în cazul tratamentelor îndelungate, ce implică administrarea mai multor medicamente, este o manifestare legată de refuzul subconștient al ideii de a fi bolnav. Deși poate fi întâlnită mai des în anumite patologii așa cum sunt unele afecțiuni neurologice (Parkinson, demenţa, AVC) dificultatea de a înghiți medicamente nu are legătură cu capacitatea de a mânca și nici nu este strâns legată de apariţia unei boli. Soluția pentru a învinge dificultatatea de a înghiți pastile a fost descoperită de curând în Olanda și constă într-un produs inovator ce este disponibil și în România începând cu anul acesta. Acest produs se numeste Gloup®, gel pentru înghițire.

Gloup® este rezultatul unui patent original, certificat și utilizat cu succes în UE, potrivit pentru orice medicament solid și pentru orice utilizator cu vârsta peste 2 ani. Cu gelul pentru înghițire Gloup®, înghițitul pastilelor se poate transforma din supliciu într-o experiență agreabilă atât pentru pacient cât și pentru cei care administrează tratamentul.

Gloup® este un gel fluid, special conceput pentru a facilita înghițirea medicamentelor și transportul acestora către stomac. Pentru a fi ușor acceptat de către copii, o cateorie de vârstă la care dificultatea de a înghiți pastile este des întâlnită, Gloup® are o aromă discret fructată și o textură prietenoasă. Mai important decât aceste calități, trebuie subliniat faptul că Gloup® este un produs testat și sigur, 100% natural, ce nu conţine gluten, alergeni alimentari sau gelatină și care nu interferează în nici un mod cu medicamentele administrate, păstrând nealterată capacitatatea de absorbție a acestora. Studiile clinice au arătat că, la nivelul stomacului, gelul Gloup® este inactivat rapid și descompus în componente ce nu afectează biodisponibilitatea tratamentului.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha