30
None

Fibromialgia și Terapia laser

La pacienții diagnosticați cu fibromialgie, folosirea Laserului de nivel inferior contribuie la ușurare a durerii și efecte antiinflamatoriiș si s-a dovedit a crește calitatea vieții acestora.

Tratamentul cu laser la nivel inferior în tratamentul fibromialgiei (FM) oferă profesioniștilor din domeniul sănătății o altă opțiune de îngrijire pentru acest grup de pacienți.

Tratamentul cu laser de nivel inferior, împreună cu alte modalități, inclusiv medicamentele, sugerează o altă abordare multidisciplinară pozitivă a tratamentului cu FM.

Fibromialgia este o boală reumatismală misterioasă și evazivă care provoacă o mare varietate de simptome ce variază foarte mult de la pacient la pacient. Arsura profundă este probabil cel mai frecvent simptom. Durerea fibromialgiei apare mai frecvent în trunchi, spate, șolduri și umeri. Este rară în mâini și picioare. Debutul este, de obicei, gradual și poate interfera chiar și cu activități zilnice simple.

Figura 1. Localizarea celor nouă puncte de ofertă pereche (18 total) care alcătuiesc criteriile de fibromialgie din 1990 ale Colegiului American de Reumatologie.

Tratamentul convențional constă, de obicei, din analgezice cu potențe variate, precum și antidepresive, cum ar fi antidepresivele triciclice.

Laser de nivel inferior

Laserul a fost dovedit a fi o procedură complementară care poate oferi o ameliorare considerabilă a durerii și o creștere a calității vieții pacientului.

S-au remarcat câteva efecte extraordinare care au fost observate la laserele terapeutice și fototerapia în general, care fac terapia cu laser unică printre diferitele modalități de vindecare disponibile astăzi. Photobiomodulation produce modificări în starea de oxidare/reducere a mitocondriilor care conduc la creșteri dramatice ale sintezei ATP.

Activarea pompei de sodiu/potasiu modifică permeabilitatea membranei celulare la calciu.

Pacienții cu fibromialgie cronică de mai mulți ani raportează o amelioarare considerabilă până la sfârșitul sesiunilor de tratament.

Laser-ul este extrem de eficient în numeroase afecţiuni:

• artrite (osteoartrita, artrite reumatoide)

dureri la nivelul coloanei vertebrale cervicale, de spate sau lombare

• afectiuni ale discurilor vertebrale

• sindromul de tunel carpian

• durerea cronică la nivelul muşchilor, articulaţiilor şi ţesuturilor moi

• nevralgii (durere pe traectul unui nerv)

•Neuropatii (leziunea unui nerv), Neuropatie diabetică, Scleroza Multipla... etc...

• fasceita plantară (dureri la nivelul călcâiului)

• tendinite

• dureri postoperatorii; urmările unor accidente (întinderi musculare, entorse)

• dureri prin suprasolicitare a unor părţi ale aparatului Osteoarticular.

Tratarea herpesului zoster şi a nevralgiei cronice postherpetice

Comentarii


Stoenoiu Filofteia

Tratarea herpesului zoster şi a nevralgiei cronice postherpetice

June 30, 2017, 7:56 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha