14
None

Cum tratăm pielea foarte uscată?

Pielea uscată, îngroşată şi scuamoasă se datorează unei refaceri accelerate a celulelor epidermice asociate cu o inflamaţie. Este caracterizată în principal de prezenţa petelor roşii de pe piele, care de obicei asociază prurit şi celule moarte (scuame).

Cele mai comune zone afectate sunt cele expuse la fricţiuni: coate, partea exterioară a antebraţelor, genunchii, zona lombară, scalpul şi unghiile.

Cauzele pot fi diverse şi uneori greu de controlat. Factorii declanşatori implică factorii de mediu (stres, traumă emoţională, anumite medicamente, starea hormonală, lumina soarelui), anumiţi factori infecţioşi sau chiar o predispoziţie genetică.

Ureea, emolient natural

URELIA este o gamă completă adaptată pielii foarte uscate cu scuame sau cu tendinţă la keratoză. Datorită unei combinaţii optime de ingrediente active atent selecţionate, produsele URELIA hidratează, calmează, favorizează eliminarea scuamelor şi ajută pielea să îşi recapete echilibrul natural.

Ingredientul principal care stă la baza acestei game de emolienţi este ureea, un ingredient natural utilizat în problemele dermatologice ca agent hidratant în concentraţii de 20%, iar pentru concentraţii mai mari efectele acesteia sunt keratolitice. Alte proprietăţi asupra pielii sunt anti-microbiene, anti-fungice, anti-pruritice, reglează diviziunea celulară şi nu în ultimul rând favorizează asimilarea ingredientelor active.

Protocol de îngrijire

Protocolul de ingriire începe cu gelul de curăţare exfoliant, care poate fi folosit atât pe corp cât şi pe faţă şi scalp. URELIA gel conţine uree în concentraţie de 10%, pregătind pielea pentru tratamentele topice. Astfel, gelul curăţă pielea în mod eficient, elimină scuamele, hidratează şi calmează senzaţiile de disconfort. Produsul are o toleranţă mare cu pielea putând fi folosit atât în cazul femeilor însărcinate cât şi al nou-născuţilor.

În cazul persoanelor cu pielea foarte uscată, URELIA 10, cremă hidratantă exfoliantă este potrivită pentru faţă şi corp. Ureea în concentraţie de 10%, hidratează pe termen lung, elimină scuamele, calmează pielea instant şi cu efect pe termen lung. La fel ca şi în cazul gelului de curăţare, poate fi folosit de către persoanele de orice vârstă, de la nou-născuţi, femei însărcinate până la vârstnici.

Urelia 50 cu o concentraţie de uree 50% este un balsam keratolitic care se aplică pe corp şi zonele afectate (plăgi uscate, bătături, unghii). Prin acţiunea intens keratolitică, elimină scuamele şi previne reapariţia acestora, oferă o hidratare de lungă durată şi reface funcţia de barieră a pielii. De asemenea, balsamul URELIA 50 poate fi folosit ca îngrijire complementară în cazul persoanelor cu psoriazis.

Simptomatologie

Disconfortul indus de o piele foarte uscată poate fi greu de gestionat: prurit, scuame, senzaţie de strângere a pielii şi lipsa confortului în propria piele.

Pe lângă aspectul neplăcut, pielea uscată poate duce la o îmbătrânire prematură a acesteia, iar prin sensibilitatea caracteristică poate degenera în diverse afecţiuni. Adresaţi-vă medicului dermatolog dacă observaţi modificări semnificative de aspect al pielii!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha