14
None

Cauzele apariției mătreţii și cum o putem trata?

Dermatita seboreică asociată cu mătreaţă reprezintă un dezechilibru inflamator al pielii care afectează scalpul, fața şi tegumentul trunchiului. Scalpul prezintă scuame, prurit , dar şi un aspect roşiatic al pielii.

Cum se formează

În fiecare zi pierdem celule moarte de pe scalp. Atunci când acestea sunt într-un număr mai mare decât este normal, ele se grupează formând coji albe sau gri și în prezența unui exces de sebum ele formează mătreață. Aceasta este asociată de obicei cu prurit (senzaţie de mâncărime) şi reprezintă partea vizibilă a dermatitei seboreice. O ciupercă denumită pityrosporum ovale (Malassezia Furfur), care se află în mod natural pe scalp, este responsabilă de dezvoltarea mătreţii. Sebumul în exces stimulează înmulţirea acestei ciuperci. Alţi factori precum stresul, spălările prea dese, apa dură, dezechilibre hormonale, o alimentaţie dezechilibrată pot duce de asemenea la dezvoltarea mătreţii.

Fiecare tip de mătreaţă necesită un tratament adecvat pentru a reduce în primul rând cauzele formării şi a ameliorării efectelor. Primul obiectiv al tratamentului începe cu reglarea secreţiei de sebum de pe scalp.

Tratament

Un tratament uşor de aplicat îl constituie folosirea unui şampon anti-mătreață. Compania ISISPHARMA Dermatologie vă pune la dispoziţie două variante de şampon: ILCAPIL KR, şampon pentru dermatită seboreică ușoară și moderată ILCAPIL DS, şampon tratament pentru dermatită seboreică severă. Acestea conţin KERACYL COMPLEX, un complex patentat de ingrediente active atent selecţionate pentru a veni în ajutorul problemelor scalpului. Asociat cu Octopirox care acţionează direct asupra mătreții şi Zincidone a cărei acţiune ţine sub control secreţia de sebum.

Eficiență clinică

Eficienţa se măsoară în rezultate dovedite în studii clinice: reducerea mătreţii, reglarea secreţiei de sebum, calmarea senzaţiei de prurit, efect anti-fungic, calmarea scalpului, protejarea şi hrănirea firului de păr. Produsele nu conţin parabeni, fenoxietanol sau parfum. Folosiţi ILCAPIL KR pentru dermatită seboreică ușoară și moderată, de 2-3 ori pe săptămână aplicându-l pe părul umed, prin masarea uşoară a scalpului. În caz de dermatită seboreică severă folosiţi ILCAPIL DS de 2-3 ori pe săptămână timp de o lună, iar pentru întreţinere reveniţi la ILCAPIL KR.

Afecţiune cronică, dermatita seboreică implică şi lungi perioade de inactivitate. Tratamentul cu şampoanele ILCAPIL poate fi urmat cu încredere în timpul manifestării simptomelor, dar și ca tratament de întreținere ajutând astfel la refacerea echilibrului natural al scalpului cu un impact pozitiv asupra vieții sociale a pacientului.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha