30
None

Digestia, piatra de temelie a sănătății

Alimentația sănătoasă și digestia corectă sunt importante pentru susținerea vieții. În Ayurveda un sistem digestiv sănătos (Pachan tantra) este esențial pentru menținerea sănătății și se crede că fiecare boală provine de la o digestie ineficientă. Energia metabolică intensă a digestiei (pachana), cunoscută sub numele de Agni (focul interior), ajută la asimilarea corectă a alimentelor și eliminarea eficientă a toxinelor și a deșeurilor (ama) din organism. În cadrul sistemului digestiv, Agni determină producerea acidului clorhidric în stomac (este cunoscut sub numele de jathar agni), acizilor biliari în ficat (Bhuta agni) și enzimelor pancreatice care contribuie la digestie.

Tratamentele ayurvedice sunt eficiente pentru bolile sistemul digestiv, deoarece acestea sunt centrate pe crearea echilibrului între nutriție, liniște mentală și spirituală în organismul nostru. Conform Ayurveda, digestia este piatra de temelie a sănătății, asigură asimilarea nutrienților din hrană necesari desfășurării metabolismelor la nivel celular.

Funcționarea necorespunzătoare a sistemului digestiv şi a organelor anexe reprezintă cauza majoră în apariția diferitelor afecțiuni.

Infecțiile din sistemul digestiv pot duce la complicații severe.

Simptomele digestiei deficitare se manifestă prin gaze excesive, constipație, diaree, eructații, senzație de arsură, vărsături, indigestie, balonare şi dureri. În diverse forme, ele sunt cunoscute cu diferite denumiri cum ar fi: gastrită, ulcer, colită, meteorism, sindromul colonului iritabil, etc.

Consumarea alimentelor corespunzătoare va face o mare diferență între starea de bine și boală.

Combinația de Piper longum, Piper nigrum, Zingiber officinale în Ayurveda este recunoscută ca Trikatu ce susține tractul gastro-intestinal superior, unde se îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive. Trikatu ajută la întinerirerea celulelor organismului și, de asemenea, ajută la prevenirea oricărei infecții sau inflamații la nivelul organelor digestive.

Combinația de Emblica officinalis, Terminalia Chebula, Terminalia belerica este o formulă echilibrată cunoscută sub numele de Triphala (înseamnă trei fructe) care are o vechime de mii de ani și este un remediu ayurvedic de excepție. Triphala este utilă în problemele sistemului digestiv precum indigestie sau constipație, reglând tranzitul intestinal

Pe baza principiilor ayurvedice, firma STAR INTERNAŢIONAL MED IMPEX S.R.L. propune următorul produs pentru a menține sistemul digestiv într-o stare de sănătate optimă.

GASCURE Tablete

Gascure-tablete este un produs natural din plante medicinale indiene ayurvedice, care susțin funcționarea fiziologică a sistemului gastro-intestinal asigurând o digestie şi un tranzit intestinal normal permiţând astfel restabilirea frecvenței şi consistenței scaunelor, eliminarea din intestine a gazelor, toxinelor provenite dintr-o digestie deficitară, susţine procesul natural de detoxifiere prin eliminarea la nivelul colonului a produselor de digestie. Complexul de fitonutrienți din plantele aflate în compoziția Gascure-tablete asigură o digestie normală prin normalizarea acidității gastrice, a secreției şi funcționării enzimelor digestive, protecţia mucoasei gastrice și echilibrul florei intestinale. Digestia gastrică este susținută de aportul de papaina, enzima implicată în digestia proteinelor la nivelul stomacului. Susține absorbția substanțelor nutritive din tubul digestiv contribuind astfel la menținerea funcțiilor fiziologice ale ficatului şi la sănătatea şi vitalitatea întregului organism.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha