30
None

Durerile osteoarticulare în sezonul rece

Sezonul rece aduce cu sine printre altele și creșterea frecvenței, intensității și duratei durerilor articulare. Cele mai multe dintre ele sunt, în esență, decompensări algice dar și funcționale ale artrozelor. Ele apar prin uzura cartilajului articular, reducerea lichidului sinovial, la care se pot adăuga apariția de ciocuri osoase, numite osteofite și inflamații ale tendoanelor.

Apar o serie de simptome neplăcute

Manifestările acestor modificări sunt foarte supărătoare, concretizându-se prin redoare – înțepenire articulară, limitarea mișcărilor, durere trenantă, contractură musculară și ligamentară.

Avantajele unui tratament gemoterapic

Gemoterapia are avantajul de a înlocui antiinflamatoarele și decontracturantele în aceste situații, cu specificarea că în bolile reumatismale, precum poliartria reumatoidă, lupusul eritematos, spondilita anchilozantă, boli cu componentă autoimună, este obligatoriu să se urmeze tratamentul medicamentos corespunzător, iar în afara perioadelor de agravare se poate completa tratamentul cu cel gemoterapic.

Gemoterapice utile

Extractul din muguri de Coacăz negru are un puternic efect antiinflamator, putând face parte din orice schemă de tratament gemoterapic adresat aparatului locomotor și în special celor cu coxartroză, gonartroză, etc.

Asocierea acestuia cu Extractul de muguri de Jneapăn este întotdeauna binevenită, întrucât acesta acționează ca antiinflamator al cartilagiilor, regenerator al țesutului osos și decontracturant muscular și articular. Poate fi utilizat în orice tip de artroză, dar și în lombalgii - inclusiv în cele declanșate de frig - împreună cu gemoterapicele din muguri de Coacăz negru și cel din mlădițe de Merișor. Este foarte util și în consolidarea fracturilor, alături de extractul din muguri de Brad - având în vedere că numărul fracturilor osoase crește simțitor în sezonul rece. Este eficient și în cazurile de decalcifiere a oaselor la vârstnic și de asemenea în cefaleea datorată artrozelor cervicale, caz în care se asociază cu extractele gemoterapice de Coacăz negru, Viță de vie și Măceș.

Extractul din muguri de Viță de vie este indicat în artroze, dar și în artritele deformante ale articulațiilor mici, iar gemoterapicul din mlădițe de Viță de viesălbatică se va administra în formele cu dureri foarte intense, asociate cu deformări articulare cu evoluție rapidă.

În orice situație de artroză sau dureri articulare recidivante este binevenită cura cu Extract din sevă de Mesteacăn, de două ori pe an, primăvara și toamna. Pentru cei „abonați” constant la dureri articulare declanșate de sezonul rece - și nu numai – vă recomand un preparat gemoterapic complex, Polygemma 14 - Articulații detoxifiere, cu care se poate urma un tratament de la primele simptome, prevenind astfel accentuarea manifestărilor. Tratamentul poate fi urmat în cure de 1-2 luni, repetate la nevoie. Gândiți-vă și la un tratament local, prin aplicarea unor unguente cu acțiune antiinflamatoare, cum ar fi cele care conțin Arnica – un exemplu este preparatul Artrophyt, care conține pe lângă extractele de Arnică, Tătăneasă, Rozmarin sălbatic și renumita sare de Bazna.

Vă doresc să treceți cu bine sezonul rece!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha