30
None

„Ficatul gras” – un diagnostic frecvent

Steatoza hepatică: în popor i se spune „ficat gras” și multă lume vizualizează o pătură de grăsime în jurul ficatului, neștiind că excesul de grăsime - reprezentat în mare parte de trigliceride - se află chiar în celulele hepatice, perturbând buna lor funcționare.

Cauzele principale ale apariției bolii

• consumul excesiv de băuturi alcoolice, care generează steatoza hepatică alcoolică

• obezitatea, diabetul zaharat, curele de slăbire drastice, slăbirea rapidă în cadrul unei boli sau după o intervenție chirurgicală, subalimentația, dislipidemia și alte boli metabolice, comsumul mai îndelungat al unor medicamente cu efecte hepatotoxice.

Simptome

Jenă în hipocondrul drept, creștere ușoară în greutate, oboseală, somnolență, diaree sau constipație.

Prevenția

Consum limitat  al băuturilor alcoolice, menținerea unei greutăți cât mai apropiate de cea ideală, depistarea și tratamentul diabetului zaharat, al dislipidemiei, urmărirea periodică a parametrilor de laborator și imagistici ai ficatului.

Adevărata cheie a prevenției dar și a tratamentului steatozei hepatice, cât și a multor altor boli de organ și sistem este abordarea și menținerea unui stil de viață sănătos!

Câteva gemoterapiceutile în „ficatul gras”

• extractele din mlădițe de Rozmarin și Ienupăr – cu rol de detoxifiere hepatică și renală;

• extractul din mlădițe de Caprifoi, indicat în creșterea în volum a ficatului, aspect ecografic des întâlnit în steatoza hepatică;

• extractul din muguri de Alun, care inhibă scleroza progresivă a parenchimului hepatic, deci frânează evoluția spre ciroză hepatică;

• extractul din mladite de Măslin și cel din muguri de Migdal cu efect hipocolesterolemiant și de scădere a trigliceridelor;

• extractul din muguri de Coacăz negru, antiinflamator, recomandat în steato-hepatite.

Produsele gemoterapice sunt lipsite de toxicitate, dar cel din mlădițe de Ienupăr se evită în timpul sarcinii și în inflamațiile rinichiului.

Administrarea se face în asociere a 2-3 preparate, alese de către medicul specializat în gemoterapie, în funcție de aspectele bolii și de alte patologii asociate.

Cura periodică de detoxifiere hepatică

Putem apela la preparatul gemoterapic complex, Polygemma11-Ficat detoxifiere, o combinație de gemoterapice din mlădițe de Rozmarin, Ienupăr și muguri de Alun, care se poate consuma preventiv timp de 1-2 luni, de 3-4 ori/an, pentru cei cu steatoză hepatică sau o dată pe an pentru cei sănătoși, având  efect regenerator al celulei hepatice, de stimulare a secreției și eliminării de bilă și de restaurare a elasticității țesutului hepatic.

Regresia steatozei hepatice implică o abordare complexă de la schimbarea stilului de viață, până la variate tratamente. Rezultatele pozitive se pot obține doar în timp și cu respectarea perseverentă a indicațiilor de specialitate.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha