None

Actavis premiază performanţele olimpicilor români la chimie

Actavis, lider mondial al industriei farmaceutice generice şi unul dintre cei mai importanţi jucători la nivel local, a fost alături de lotul elevilor olimpici la chimie, răsplătind performanţele extraordinare ale tinerilor medaliaţi la Olimpiada Internaţională de la Washington, din perioada 21- 30 iulie a.c. cu o medalie de aur, două de argint şi una de bronz.

Prin programul “Actavis susţine performanţa”, concernul farmaceutic sprijină încă din 1992 tinerii cu rezultate deosebite în domeniul chimiei.

Astfel, se continuă o tradiţie de peste 20 de ani şi se răsplătesc performanţele olimpice cu premii în valoare de: 2.000 de euro pentru medalia de aur, câte 1.500 de euro pentru cele două medalii de argint şi 1.000 de euro pentru medalia de bronz.

Actavis recompensează rezultatele elevilor români care cu fiecare participare la olimpiadă aduc  o contribuţie notabilă la construirea unei imagini pozitive a României.

Anul ecesta, premiile au fost acordate unui grup de patru elevi:

 Aur:

Vlad Băcăuanu,  absolvent al clasei a XII-a a Liceului Internaţional de      Informatică din Bucureşti

Argint:

Alexandru Paraschiv, absolvent al clasei a XII-a a Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti şi

Andreea Filip, elevă în clasa a X-a a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti

Bronz:

Silvian Baltac, absolvent al Liceului Teoretic „Neagoe Basarab” din Olteniţa

Lotul de elevi  a fost însoţit şi coordonat şi anul acesta de către Prof. Dr. Marius Andruh, de la Universitatea din Bucureşti şi de Prof. Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Programul „Actavis susţine performanţa” mai cuprinde pe lângă premiile menţionate şi acordarea unei burse lunare de 300 de euro componenţilor lotului care vor decide să studieze la o facultate din România, urmată în anii terminali de efectuarea unui stagiu de tip internship în cadrul Actavis.

 “În cei 20 de ani, am învăţat alături de olimpici ce înseamnă excelenţa, dorinţa de a învinge şi puterea de a-ţi urma visele şi a le transforma în realitate. Felicitări acestor tineri minunaţi pentru rezultatele excepţionale şi pentru determinarea de care dau dovadă în munca lor.

La fel ca sportivii olimpici români, elevii medaliaţi la Olimpiada de Chimie sunt mândria noastră naţională. Suntem onoraţi să le fim alături şi le mulţumim pentru faptul că prin rezultatele lor promovează valorile autentice româneşti, peste hotarele ţării”, a declarat Alina Culcea, Director General al Actavis România.

Mulţumim companiei Actvais pentru sprijinul acordat şi anul acesta, extrem de încurajator. În contextul în care atenţia companiilor private se îndreaptă în principal către rezultatele de business, iar domenii precum cercetarea sunt  puse într-un con de umbră, existenţa programului ”Actavis susţine performanţa” este cu atât mai lăudabilă. Acesta va face diferenţa atunci când olimpicii noştri vor trebui să decidă dacă rămân în ţara sau vor merge să profeseze în străinătate”, a declarat Prof. Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha