None

8 Recomandări ale medicilor specialişti britanici

Oncologul: “Ai grijă la greutate!"

“Majoritatea oamenilor știu că surplusul de greutate sporește riscul de boli cardio vasculare sau diabet, însă grăsimea poate fi și un factor declanșator al cancerului (la sân, la colon, la uter, la pancreas, la esofag, la rinichi, la vezica biliară), întrucât țesuturile grase produc mai mulți hormoni care cresc riscul apariției cancerului”, spune dr. Jodie Moffat, de la Institutul de cercetări oncologice din Marea Britanie.

 Medicul de familie: “Ai grijă cu antibioticele!"

“Dacă iei antibiotice pentru toate bolile, sistemul imunitar nu se va dezvolta corespunzător și nu va mai putea apăra în viitor organismul de diverse infecții. O infecție minoră de obicei trece de la sine, fără ajutor medicamentos. Vor avea grijă anticorpii de ea. Antibioticele se utilizează doar în cazul unor infecții grave, precum pneumonia,” spune dr.Clair Rushton, președintele Asociației Medicilor de Familie din Regatul Unit.

Dermatologul: “Vitamina D îți protejează pielea."

“Vitamina D este esențială pentru sănătatea pielii. În plus o va menține mai mult timp tânără. Tot ce trebuie să faceți este să o protejați cu o cremă împotriva ultravioletelor și să luați vitamina D. Rugați medicul de familie să vă prescrie doza zilnică necesară", spune dr. Nick Lowe, dermatolog consultant din Londra.

Ginecologul: “Fă-ți testul Papanicolau până în 25 de ani."

“Femeile active din punct de vedere sexual trebuie să-și facă prima dată testul Papanicolau până să împlinească 25 de ani. Foarte multe cazuri de cancer în zona genitala pot fi evitate dacă se depistează din vreme vreo problemă", susține Paul Carter, ginecolog la Spitalul St. George din Londra.

Nutriționistul: “Mănâncă ciocolată în fiecare zi, ca să fii fericit."

“Ciocolata face bine sănătății mintale. Conține serotonină și feniletilamine, două substanțe cu un rol determinant în crearea bunei dispoziții. Acestea se găsesc în mod natural în creier și sunt eliberate când suntem fericiți sau îndrăgostiți. Dar nici nu trebuie consumată foarte multă, sunt suficiente 30 de grame de ciocolată neagră”, spune dr. Amanda Ellwood, membru Asociația britanică de nutriție.

Psihologul: “Îmbrățișează-te în fiecare zi!"

“Deși mulți nu cred, starea emoțională contribuie din plin la starea de sănătate a întregului organism. Pentru a preîntâmpina depresia și a avea o dispoziție excelentă în fiecare zi e suficientă o singură îmbrățișare. Contactul fizic este foarte important pentru menținerea unei stări de bine”, spune Mr. Jones, psiholog.

Chirurgul ortoped: “Poartă pantofi cu toc."

“Vă vine să credeți sau nu, pentru unele afecțiuni precum durerile de gambă sau tendonite, tocurile înalte sunt remediul. Dați uitării miturile că tocurile fac rău picioarelor. În general, problemele legate de talpa piciorului sau glezne sunt ereditare și n-au nici o legătură cu ce încălțări purtați”, spune Ioan Tudor Jones, chirurg ortoped la spitalul Lister din Londra.

ORL-istul: “Nu bag niciodată în ureche ceva mai mic decât cotul."

“Sună ciudat, dar e o regulă generală. Oamenii au obiceiul să-și bage în ureche tot felul de obiecte pentru a-și curăța ceara (bețigașe, creioane etc). Ca să evitați deteriorarea ireversibilă a timpanului nu introduceţi nimic în ureche. Absolut nimic. Ceara e acolo ca să vă protejeze”, afirmă dr. Paul Darroch, ORL-ist britanic.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha