47
None

Amblyz - primii ochelarii electronici din lume care tratează ambliopia

La 8iK Ama Optimex am introdus ochelarii electronici Amblyz, reprezentând cea mai nouă metodă de tratament pentru ambliopie, la nivel mondial.
 
Ambliopia sau boala „ochiului leneş” înseamnă că, din diverse cauze medicale, un ochi este mai puternic, vede mai bine, iar celălalt este mai slab. În timp, ochiul slab nu mai este folosit şi devine inutil, „leneş”. În momentul în care un ochi este mai leneş, creierul se obişnuieşte din ce în ce mai mult să primească informaţii de la ochiul bun (imagine clară) şi în timp îl exclude într-o foarte mare măsură sau de tot pe celălalt (imaginea neclară).
 
Această afecţiune apare în copilărie şi poate fi tratată, cu rezultate bune, până în jurul vârstei de 6-7 ani. De aceea, vă recomand efectuarea primului consult oftalmologic în jurul vârstei de 3 ani la toți copiii sau mai devreme, dacă parinţii observă vreo problemă (prezenţa strabismului, ochilor încrucişaţi, pupila albă datorită cataractei congenitale, etc).
 
Tratamentul ambliopiei este de lungă durată și trebuie inițiat cât mai repede. Iniţial se prescriu ochelari pe care copilul trebuie să-i poarte permanent, apoi, după caz,  acoperirea ochiului bun şi forţarea copilului să vadă cu ochiul „leneş”. Metodele de tratament sunt fie acoperirea ochiului bun cu un ocluzor (plasture), fie se administrează picături midriatice în ochiul bun, care tulbură  vederea de aproape pentru câteva ore, forţând astfel ochiul ambliop. În acest interval copilul trebuie să efectueze activităţi prin care îşi exersează intens ochiul „leneş”. O altă metodă de tratament a ambliopiei o reprezintă jocurile selecţionate la computer utilizând CD-uri speciale pentru tratamentul ambliopiei.
 
Acest tratament aduce mult disconfort copiilor, acoperirea ochilor şi activităţile pe care trebuie să le urmeze fiind de multe ori neplăcute şi frustrante. Mai mult, nerespectarea acestui program, duce la încetinirea rezultatelor sau cazul mai neplăcut, la rezultate slabe.
 
Ochelarii electronici Ambylz reprezină o abordare complet diferită în tratamentul ambliopiei. Sunt uşor de folosit, confortabili, estetici, iar obturarea ochiului bun se face automat şi controlat de sistemul electronic integrat, cu rezultate benefice. Pentru copiii care au ochelari de corecţie, se pot ataşa lentile cu dioptriile potrivite fiecărui ochi. Astfel, copilul poartă aceşti ochelari aşa cum ar purta orice alţi ochelari, fără să îi împiedice în vreun fel activităţile copilăriei.
 
Beneficiile ochelarilor Amblyz:
Nu necesită un program strict pentru administrarea tratamentului precum celelalte metode, pentru ca sistemul electronic este programat să obtureze, la intervale regulate de câte 30 de secunde, ochiul bun.
 
Obturarea periodică este mult mai comodă pentru copil şi nu îi incomodează activităţile zilnice, se poate juca, îşi poate face temele, fără să depindă de un program strict de exerciţii pentru ochi.
 
Obturarea periodică, la intervale scurte şi constante de timp, facilitează vederea binoculară, creierul se obişnuieşte astfel să primească informaţii de la ambii ochi.
 
Copii sunt mult mai deschişi la această formă de tratament, ceea ce poate conduce la rezultate mult mai bune.
 
Prescrierea acestor ochelari se face de către medicul oftalmolog, iar programarea electronică se realizează de către optician. În funcţie de nevoile copilului, se presciu şi lentile cu dioptrii. Ulterior, tot ce trebuie să facă părinţii este să aibă grijă să îi încarce noaptea, iar ziua să se asigure că aceştia sunt purtaţi de către copil. Controalele la oftalmolog se fac periodic, pentru monitorizarea evoluţiei afecţiunii.
 
Ochelarii electronici Amblyz sunt un dispozitiv medical, ei sunt produţi de către firma Xpand şi au fost dezvoltaţi în colaborare cu medici oftalmologi şi opticieni, în urma unor studii şi cercetări îndelungate, fiind în acest moment aprobaţi, în SUA, de către FDA.
 
Dr. Carmen Dragne, Medic Primar, Specialist Oftalmolog
Clinica de oftalmologie Ama Optimex
www.amaoptimex.ro

Comentarii


Angelica

Buna seara,am 19 ani si am ambliopie. De la varsta de 3 ani am purtat ochelari ,am facut si gimnastica oculara si am purtat o perioada scurta ocluzor.,de la varsta de 16 ani am refuzat sa mai port ocelarii si acum de ceva timp observ ca vad in ceata si imi fug ochii mai ales cand citesc foarte mult. Va rog sa mi spuneti daca ochelarii elecronici ma pot ajuta . Multumesc anticipat.

Feb. 18, 2015, 8:35 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

buna Angelica, ochelarii sunt recomandati copiilor de pana in 10 ani.

Feb. 19, 2015, 11:11 a.m.
0
0

catalina

Buna seara. M-ar interesa pretul ochelarilor.

Feb. 20, 2015, 7:44 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, ochelarii Amblyz costa 1490 lei.

Feb. 22, 2015, 12:44 p.m.
0
0

leahu mariana

cum putem primi ac. ochelari daca avem rec medicului-Botosani?

Aug. 24, 2015, 4:50 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara, trebuie sa luati legatura cu medicul clinicii noastre, care se ocupa de acesti ochelari. Se numeste Dr. Carmen Dragne. Va puteti programa la 0212111622 sau o puteti contacta la carmen.dragne@amaoptimex.ro

Aug. 24, 2015, 11:10 p.m.
0
0

Ioana couci

Buna ziua Am un copil diagnosticat cu miopie si strabism si sa recomandat acoperirea ochiului bun cu ocluzor. Va rog sa imi spuneti daca ochelarii acestia pot trata strabismul Va multumesc

Feb. 8, 2016, 5:54 p.m.
0
0

Birdea

Buna ziua!Fetita mea are 14 ani si jumătate.A fost diagnosticata cu ambilopie amizotropica in urma cu o saptamana.Sunt disperata!Va rog sa-mi spune-ti dacă ar ajuta-o ochelarii?sau dacă s-a putea face orice intervenție undeva in lumea asta?Sunt din Cluj .De azi am facut-o sa pună ocluzor pe ochiul bun.Oare va ma avea efect?nu cumva afectat ochiul bun dacă i-l acoper.Cu respect Birdea

March 13, 2016, 10:17 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @Birdea, @Ioana couci, trebuie efectuat un consult oftalmologic, pentru a vedea care este exact situatia. Dupa acesta, vom sti ce tratament este potrivit. In clinica noastra, va recomand consult la d-na dr. Carmen Dragne, medicul specialist pentru copii al clinicii. Puteti face programare la 021.211.16.22 sau online aici: http://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare

March 16, 2016, 9:31 a.m.
0
0

Irina

Buna ziua. Copilul meu are 9 ani si are ambliopie si astigmatism mixt . La 3 ani a jucat acele jocuri pe cd obținând rezultate foarte bune. La ultimul control însă ochiul stâng a redevenit ambliop, ajungând aproape de unde a plecat la vârsta de 3 ani . A reînceput exercițiile si a recuperat aproape total. Problema este daca va pastra ce a recuperat. Credeti ca acesti ochelari il pot ajuta , chiar daca are 9 ani si după 2 sedinte a câte 2 saptamani a reusit sa recupereze? Multumesc frumos.

March 30, 2016, 2:20 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @Irina, este nevoie de consult pentru a va oferi o parere medicala corecta. La noi in clinica exista disponibil un sistem modern pentru dezambliopizare: Amblyz, va recomand consult la dr. Carmen Dragne, medicul specialist pentru copii al clinicii noastre.Puteti face programare si online: http://www.amaoptimex.ro/contact/detalii-programare/#programare

March 31, 2016, 9:36 a.m.
0
0

Mihaela

Buna ziua, băiețelul meu de 8 ani a fost diagnosticat cu amizotropie OD si i s-au recomandat ochelari si ocluzor OS. Credeți ca il vor ajuta acești ochelari electronici? Multumesc

May 28, 2016, 3:23 p.m.
0
0

cristina

Buna ziua. Am un baiat care tocmai a implinit 8 ani. Acum cca 8 luni am descoperit ca are ambliopie. De atunci face ocluzie pe ochiul drept, zilnic 6 h si poarta ochelari. Acuitatea vizuala i s-a imbunatatit putin. De curand am fost la un alt medic si i s-a recomandat si tratamentul AmbPiNet pe care inca nu l-a inceput. Acum am descoperit si acesti ochelari Amblyz si sunt oarecum in ceata. Nu stiu ce tratament ar da cele mai bune rezultate. Puteti sa ma lamuriti va rog

July 30, 2016, 6:28 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Bună seara @Mihaela, vă recomand consult la colega mea, dr. Carmen Dragne, medicul specialist pentru copii al clinicii noastre. În urma consultului, d-na dr. va va putea sfatui corect. Multa sanatate!

Aug. 1, 2016, 8:22 p.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna seara @Cristina, pentru o evaluare si un sfat corect va recomand un consult la specialista nostra pentru copii si a ochelarilor Amblyz, dr. Carmen Dragne. Multa sanatate!

Aug. 1, 2016, 8:23 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha