None

Câteva sugestii pentru

Îţi urăm, dragă cititorule, pentru 2015 să ai parte "în primul rând de sănătate" şi hai atunci să recapitulăm câteva minime condiţii pentru păstrarea acesteia, pentru că sănătatea o avem dar o putem pierde dacă nu o îngrijim.

Astfel, în primul rând trebuie să fim cumpătaţi (îşi cunoaşte fiecare limitele) în orice: când mâncăm, bem, muncim, dormim, facem sport sau orice altă activitate. Tot ce este cu măsură este benefic dar devine dăunător în lipsă/exces, inclusiv când este vorba de consum de medicamente, condimente, energizante, băuturi alcoolice, cafea etc. Evident, trebuie să citim termenul de garanţie sau eticheta lipită pe recipient, în care poate să fie aliment sau otravă.

Este foarte important nu numai ce ingerăm dar şi ce inhalăm. Trebuie să ne ferim de orice fum rezultat din ardere, pentru că nu poate conţine decât gaze dăunătoare (CO), fie că este fum de ţigară, de la sobă, aragaz (scăpări de gaze) etc.

Extrem de importantă este păstrarea unei igiene corporale obligatorii zilnice, în special a orificiilor naturale (nas, urechi, ochi, gură precum şi cele din zona urogenitală). Pătrunderea în corp a agenţilor externi dăunători se face şi prin tăieturi, zgârieturi, înţepături, răni, cute ale pielii, aluniţe şi orice alte probleme care apar la nivelul epidermei şi care trebuie atent îngrijite.

Este bine pentru sănătate să avem o atitudine mentală "pozitivă", de bună comunicare cu toată lumea (rude, prieteni, colegi, vecini etc), activă dar împăciuitoare, conciliantă, înţelegătoare, opusul celei de revoltă permanentă, nemulţumire sau apatie şi închidere în sine.

În interacţiunea cu mediul extern trebuie să fim nu paranoici dar atenţi, precauţi: să nu ne expunem exagerat la ger sau la arşiţă, să ne îmbrăcăm/încălţăm adecvat vremii de afară (de exemplu cu încălţăminte antiderapantă dacă este polei sau sandale dacă este caniculă).

Pe stradă să traversăm cu prudenţă, să ne ferim de căderi de gheaţă/zăpadă de pe acoperişuri/streşini (ţurţuri), pe pârtii sau la volan să ne relaxăm, să nu facem competiţie şi să respectăm participanţii la trafic.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha