47
None

O recunoaştere internaţională a strabologiei româneşti

La inceputul lunii decembrie a.c. s-a desfăşurat în Japonia, Kyoto, ISA Meeting 2014.
 
Dr. Daniela Cioplean, co-fondatorul clinicii OFTAPRO, prezentă cu 3 comunicări ştiinţifice la acest important eveniment specializat pe strabism ne-a transmis în exclusivitate primele veşti de întoarcerea în ţară.
 
“Despre Japonia, numai de bine! Dincolo de faptul că am cunoscut o ţară despre care este puţin probabil să crezi că există (acolo unde respectul faţă de semeni şi faţă de tot ce ne înconjoară este a doua natură), am participat acolo la două congrese consecutive de mare prestigiu. La cel de-al doilea, ISA Meeting, Kyoto 2014 au participat cei mai buni specialişti în strabism din lume. Au fost peste 900 de participanţi din 56 de ţări. Din afara Japoniei am fost în jur de 350 de strabologi, iar din România au participat 4 medici strabologi.
 
 
De la stânga la dreapta: Alain Spielmann-Franţa, Gabriela Bîrlea (România)- a lucrat cu mine 10 ani, Prof. Rozario Gomez de Liano (Spania, fosta preşedintă a Societăţii Europene de Strabism), Prof.Miho Sato (Japonia, organizatoarea congresului), subsemnata (Daniela Cioplean - România), Luminita Teodorescu (România, colega mea cu care am înfiinţat OFTAPRO în urmă cu 18 ani şi cu care am lucrat 13 ani împreună), iar jos în stânga Prof Paris Vincent (Belgia) şi Prof. Jan Tjeerd de Faber (Olanda)
 
Ca participare ştiinţifica, din România doar eu am avut 3 lucrări ştiinţifice, una dintre ele făcând parte dintr-un work-shop foarte interesant. La acest work-shop am fost speaker-invitat (este un lucru extrem de onorabil, această cinste se acordă în general numai specialiştilor consacraţi şi recunoscuţi, după o deliberare extrem de serioasă a comitetului ştiinţific organizator), iar prezentarea mea a fost apreciată şi bine primită, a generat discuţii şi dialog. Celelalte două lucrări, sub formă de postere au fost şi ele remarcate.
 
 
A fost un mare câştig, au fost foarte multe noutăţi care au explicat lucruri care erau încă obscure în strabologie, imagistică, studiile genetice au revoluţionat practic domeniul.
 
Pentru pacienţi şi pentru colegii mai tineri va fi un câştig pentru că voi aplica ceea ce am învăţat şi voi împărtăşi, ca de obicei, şi colegilor mai tineri.
 
Programul social a fost minunat.
Puteti vedea si alte poze pe www.isa2014.jp

Comentarii


laura gal

buna ziua am 38 de ani si sufar de strabism de mica as dori sa stiu daca se mai poate opera la varsta mea si as dori sa stiu cat Costa o consultatie eu sunt din jud timis va multumesc

Feb. 19, 2015, 4:20 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha