58
None

Durerile de spate, mai acute în timpul iernii

     Mulţi oameni care suferã de dureri de spate cronice se simt mult mai rãu în lunile de toamnã şi de iarnã, când temperaturile scad considerabil. Iarna, durerile sunt mai acute, întrucât aerul rece determinã contractarea tendoanelor, ceea ce face durerea mai pronunţatã. De asemenea, eşti şi mai puţin activ în timpul iernii, perioadã în care articulaţiile şi muşchii amorţesc, ceea ce face ca durerile din corp sã se resimtã şi mai rãu.  

         Iatã cum pot fi ameliorate durerile de spate şi de articulaţii în timpul iernii:

 • Consumă cât mai multă vitamina D!
 •       Pentru că lumina soarelui stimulează producerea în mod natural a Vitaminei D la nivelul tegumentelor, aceasta a fost denumită şi „vitamina Soarelui". Cu toate acestea, chiar şi în cele mai însorite părţi ale lumii, această vitamină necesară pentru menţinerea oaselor sănătoase nu este suficientă în lunile de iarnă. 8 din 10 persoane suferă în mod regulat de dureri de spate, care au drept cauze nu neapărat doar leziunile sau bolile coloanei vertebrale şi ale oaselor (cum ar fi hernia de disc sau osteochondrosis), ci şi lipsa de vitamine.

  • Foloseşte Omega 3!

       Unele studii au arătat că suplimentarea cu Omega 3 ajută la ameliorarea durerilor şi inflamaţiilor asociate cu artrita reumatoidă. Un alt studiu a arătat că Omega 3 este la fel de eficient ca şi medicamentele antiinflamatorii pentru ameliorarea durerilor de spate şi gât. Uleiurile de Omega 3 conţin acizi graşi polinesaturaţi care se găsesc în peştele gras, cum ar fi somonul şi macroul, dar este disponibil şi în suplimente, sub formă de capsule de ulei de peşte.

  • Sportul menţine mobilitatea articularã

       Pentru persoanele diagnosticate cu artropatii, exerciţiul fizic este unul dintre componentele principale ale tratamentului acestor afecţiuni (mai ales cele aflate în primele stadii evolutive), prevenind/întârziind instalarea anchilozei (pierderea completă a mobilităţii articulare). Menţinerea „în funcţiune" a articulaţiilor presupune mişcare, cu alte cuvinte plimbări mai lungi în parc, pe jos sau cu bicicleta (acolo unde este posibil), zilnic, timp de minimum o jumătate de oră, plimbări care vor oferi, pe lângă un tonus fizic şi psihic mult îmbunătăţit, şi menţinerea mobilităţii articulare pentru o perioadă mult mai lungă de timp şi diminuarea sindromului algic.

  • În loc de medicamente, investeşte în dispozitive medicale noninvazive

  Pentru atenuarea durerilor şi solicitării coloanei este indicată folosirea dispozitivului medical Kosmodisk. Prin efectul său de masaj, Kosmodisk detensionează şi încălzeşte coloana şi zona lombară şi alină durerile. Kosmodisk Classic Set reproduce discurile coloanei vertebrale şi, odată fixat pe coloană, produce micromasaj, decontracturează muşchii paravertebrali, îmbunătăţeşte circulaţia locală şi alină durerile, fără a suprasolicita coloana sau articulaţiile. Poate fi folosit atât acasă cât şi la birou, cel puþin câte 3 ore pe zi. Pentru a evita achiziþionarea unui produs contrafăcut, comandă doar pe site-ul oficial www.kosmodisk.ro sau www.top-shop.ro, la numărul de telefon 021 407 78 80 sau din magazinele Top Shop.

  Comentarii


  Laura Vasile

  Setul Kosmodisk format din doua piese poate fi gasit pe http://www.reduceri50.ro ladoar jumatate de pret si cu livrare gratuita prin curierat. Foarte multe produse de tip teleshopping de calitate cu 50% reducere. Sunati si comandati cu incredere!

  Oct. 8, 2014, 6:28 p.m.
  0
  0
  Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
  Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

  Introduceti textul din imagine
  captcha