None

Medicina functionala-medicina viitorului in prezent

Prin amabilitatea membrilor Grupului de Studiu al Medicinei Naturale din Italia ( Asociaţie italiană care are înscrişi mai mult de 500 de medici) , Ditaro organizează, începând din aprilie, pentru prima dată în România, 4 sesiuni de workshopuri de Medicină funcţională, având ca temă: “Metabolismul, nutriţia şi funcţionalitatea organică ”. Cele 4 workshopuri sunt creditate de Colegiul Medicilor din România cu 33 de ore EMC.

Medicina funcţională utilizează diferite instrumente de diagnostic şi realizează intervenţii precoce pentru îmbunătăţirea funcţiilor fiziologice, emotiv-cognitive şi fizice. Orientată mai ales spre “prevenţia primară” şi, din acest motiv, considerată şi “Medicina zilei anterioare” , “Medicina funcţională” oferă un vast program profilactico-diagnostico-terapeutic, care se concentrează pe “pacient” şi nu pe boală.

Metodele prezentate în cadrul cursului se concentrează asupra individualităţii biochimice, a echilibrului metabolic şi asupra contextului ecologic, furnizând o experienţă personală şi unică asupra dinamicii stării de sănătate.

Un element de bază al medicinei funcţionale este integrarea cunoştinţelor într-un grup amplu de discipline academice, care includ biochimia, botanica, ecologia clinică, endocrinologia, toxicologia mediului, gastroenterologia, genetica, hepatologia, imunologia, imunotoxicologia, neurologia, neurotoxicologia, nutriţia şi fiziologia. Practic, toate specialităţile medicale pot beneficia de pe urma integrării rezultatelor obţinute de medicina funcţională, prin realizarea unei funcţionări optime a aparatelor şi sistemelor, prevenind dezechilibrele din stadiul incipient şi, implicit, instalarea bolilor.

Unul dintre instrumentele medicinei funcţionale, HMS (Hair Metabolic System), un test de laborator pentru screeningul şi identificarea tendinţelor la dezechilibre funcţionale şi organice ale individului, permite respectarea, în cadrul recomandărilor dietetico-nutriţionale, a individualităţii biochimice şi genetice a individului supus la test.

În premieră, HMS oferă, prin soluţiile nutriţionale pe care le propune, posibilitatea stabilirii unei diete şi a unui stil de viaţă compatibil cu apartenenţa la grupa de sânge (sistemul ABO) pentru a obţine în final optimizarea tendinţelor constituţionale. Practic, soluţiile nutriţionale conţin recomandări precise legate de modul în care trebuie alese alimentele, tipul de activitate fizică şi comportamentul cotidian.

Din ce în ce mai mult ne îndreptãm spre o “Medicină Integrată” , un “holism” născut din integrarea corectă a medicinei “Funcţionale” cu cea “Patologică” .

Mai precis, odată ce avem noţiunile de medicină funcţională, îi putem oferi pacientului un tablou complet cu privire la:

- dieta cea mai potrivită

- date despre bolile la care este predispus

- activitatea fizică ideală

- cele mai eficiente strategii antistres

- cel mai eficace sistem antiîmbătrânire

- sistemele imune care trebuie potenţate

- alternativele terapeutice optime .

Comentarii


SIPOS ANGELA

Sunt diagnosticata cu poliartrita reumatoida ,si sporiazica , doresc sa ma consult cu un medic din Medicina functionala ,as dori sa aflu unde in ce orase sunt astfel de profesionisti , locuiesc in Tg mures ,multumesc.

March 13, 2015, 9:50 p.m.
15
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha