None

Noi sperante in tratamentul degenerescentei maculare senile

Lumina excesivă generează, la nivelul ochilor, reacţii din care rezultă radicalii liberi, nişte molecule foarte nocive care, în mod obişnuit, sunt neutralizate de sistemul antioxidant, reprezentat de pigmenţii retinieni, numiţi şi carotenoizi. , dintre Dintre care aceştia, cei mai importanţi sunt luteina şi zeaxantina.

Menţinerea unui echilibru echivalează cu păstrarea viabilităţii petei galbene de la nivel ocular şi asigurarea unei vederi bune. Odată Ccu înaintarea în vârstă, concentraţia antioxidanţilor scade şi, prin suprapunerea unor factori de risc, se poate ajunge la degenerescenţa maculară (boală ce afectează 20% din populaţia cu vârste de peste 65 de ani) care presupune pierderea ireversibilă a acuităţii vizuale, ce poate mergeând uneori până la orbire.

Sistemul natural de protecţie al organismului

Macula Lutea reprezintă porţiunea centrală a retinei aflate în dreptul cristalinului. Cu un diametru de câţiva milimetri milimetri, are cea mai mare densitate de celule receptoare, celule cu conuri şi bastonaşe, responsabile de captarea luminii. Cristalinul focalizează razele de lumină la nivelul maculei şi se obţine, astfel, o imagine clară. Acest proces de focalizare este similar cu acelaui prin care lumina solară poate fi captată cu ajutorul unei lupe şi direcţionată către un obiect cu ajutorul unei lupe până când aceasta ia foc. Radiaţiile emise de razele de lumină cauzează anumite procese metabolice în interiorul ochiului, care produc substanţe oxidante periculoase, radicalii liberi, aceştia acţionând asupra retinei.

Ochiul uman sănătos este echipat cu un sistem propriu de apărare împotriva radicalilor liberi, pentru a reduce stresul oxidativ. Acest sistem acţionează cu ajutorul luteinei şi zeaxantinei -, doi compuşi numiţi carotenoizi, care se găsesc exclusiv în pigmentul galben macular -, vitaminelor antioxidante C şi E, zincului şi seleniului, cofactori esenţiali ai enzimelor antioxidante.

O dieta dietă echilibrată asigură sănătatea acestui sistem natural de protecţie a ochiului. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstavârstă, acest sistem devine mai fragil, fiind tot mai dificilă menţinerea nivelului necesar de substanţe nutritive doar cu ajutorul dietei.

Ozonoterapia

În ultimii 20 de ani, ozonoterapia a fost folosită în tratarea diverselor afecţiuni, cum ar fi cele ortopedice, vasculare, stomatologice, oftalmologice, afirmându-se din ce în ce mai mult prin succesele clinice obţinute şi prin modul de operare sigur şi eficient.

Îmbunătăţirea perfuziei la nivel microcirculator stimulează utilizarea optimă a oxigenului şi a glucozei, stimulează activarea metabolică şi eliminarea cataboliţilor, a căror acumulare este responsabilă de fenomenul inflamator.

În doze adecvate, ozonul nu doar că nu induce efecte indezirabile, dar realizează şi o activare a enzimelor (catalază, superoxiddismutază, glutationperoxidază) responsabile de inactivarea radicalilor liberi. Efectul final al activării glutationului este reducerea punţilor sulfurice şi acţiunea curativă proteică.

Mezey şi colaboratorii săi au demonstrat că celulele stem din măduva osoasă a animalelor adulte, transplantate în creierul animalelor bolnave de leucemie limfoidă, generează diferite tipuri de celule cerebrale, printre care şi cele endoteliale din substanţa albă şi neuroni, în special din hipocamp şi din scoarţa cerebrală. Pornind de aici, putem ipotetiza presupune că, prin efectul dublu de reducere a stresului oxidativ şi de stimulare a celulelor stem, procesul degenerativ din degenerescenţa maculară nu doar numai că este oprit în evoluţie, dar dar este şi regresat. Din observaţiile personale ale Drdr. Vincenzo Simonetti, care activează la Torino, cu având o amplă experienţă în oxigeno-ozonoterapie, putem trage desprinde concluzia de regresie ai bolii pe un caz documentat, pe care vi-l expun în imagini, prin amabilitatea acestuia.

Înainte de ozonoterapie După ozonoterapie

Comentarii


alexandru iliescu

Doresc indicatii,lamuriri privin degenerescenta maculara.Nu mai vad cu ochiul drept,decat foarte slab pe extremitatile imaginii.Am facu trei injectii cu Avastin la dr.Sisok Brasov. Incet,incet observ ca se va intampla la fel si cu ochiul stang.vad inca bine ci ochiul stang.cer sfaturi,tratament pentru intarzierea instalarii degenescentei si la acest ochi.Va multumesc!

June 15, 2011, 7:32 p.m.
17
6

Adriana Stefanescu

Mama mea este in varsta de 85 de ani si are aceasta boala - degenerescenta maculara senila. Intrucat este foarte deprimata din cauza faptului ca iiscade vederea, va rog sa imi raspundeti daca putem face un tratament in afara de Nutroff Total, pe care il ia de aprox. 1 an. Va multumesc

Nov. 2, 2011, 4:12 p.m.
7
6

Dr. Andrei Filip

Buna seara, va recomand sa veniti cu mama dvs. la o consultatie. In functie de stadiul si tipul bolii putem decide tratamentul. Din fericire astazi foarte multi pacienti cu acest diagnostic pot beneficia de tratament, cu rezultate bune.

Nov. 2, 2011, 8:54 p.m.
3
1

seek man

Buna ziua, Am fost diagnosticat cu degenerescenta maculara, nu oculopatie miopica, coroidoza, am 37 de ani si as dori o solutie pentru rezolvarea problemei. Nu prera mai vad cu ochiul stang va rog mult sa ma ajutati!!! Multumesc aniticipat!

Dec. 6, 2011, 3:36 p.m.
1
1

Dr. Andrei Filip

Buna seara, cred ca este bine sa veniti la un consult pt a putea stabili exact ce este de facut. Pt consult va recomand sa sunati la clinica.

Dec. 7, 2011, 1:28 a.m.
9
2

Vlad

Mama mea are degenerescenta maculara umeda la ochiul stang si uscata la ochiul drept. Cea umeda s-a declansat imediat dupa ce a facut o operatie de cataracta in 2006 si despre care mai multi specialisti au spus ca este foarte bine facuta. Primii 2 ani a facut injectii cu Avastin, iar in ultimii 2 ani i se fac injectii cu Lucentis. Mama spune ca la ochiul stang s-a subtiat putin pata neagra din mijloc dar nu suficient si oricum, vede putin pe partile laterale ale ochiului stang. Ia zilnic vitaminele bine cunoscute cu luteina si zeaxantina, cupru, zinc, A, E, etc dar nu cred ca stopeaza nimic. Mie mi-e teama sa nu se intample acelasi lucru la ochiul drept si degenerescenta uscata sa devina umeda ca atunci ar fi tragic si n-ar mai vedea nimic biata de ea. Deja cu ochiul drept vede bine cam cu numai jumatate din el, de citit nu se pune problema, lupa nu o mai ajuta si sta la 30-40 de cm de ecranul TV ca sa poate vedea dar cu ochelarii de distanta deoarece cei de aproape nu mai ajuta cu nimic. Asta vara a fost de vreo doua ori la un medic specialist care din nefericire a decedat. Ce sfat aveti pentru noi ? Multumesc.

Dec. 13, 2011, 5:12 a.m.
6
2

Dr. Andrei Filip

Buna seara, sfatul meu este sa veniti sa vedem despre ce este vorba. Pentru programare puteti suna la clinica, detalii la: www.amaoptimex.ro

Dec. 14, 2011, 6:41 p.m.
2
0

Paraschivoiu Jeni

Buna seara. As dori sa stiu daca o persoana in varsta de 60 ani care a fost diagnosticata cu degenerescenta maculara poate fi tratata cu metoda prezentata mai sus de ozonizare. Se poate face o operatie in tara sau in strainatate care sa poata ajuta la stagnarea acestei boli. Multumesc mult si astept sfaturile dumneavoastra.

May 4, 2012, 10:29 p.m.
3
2

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, exista tratament pentru anumite tipuri de degenerescenta maculara. Va pot raspunde numai dupa un consult. Pt detalii ma puteti contacta la: andrei@amaoptimex.ro

May 8, 2012, 9:51 a.m.
2
0

LUCIA ONISIE

Mama mea este in varsta de 65 de ani si are aceasta boala - degenerescenta maculara senila. Intrucat este foarte deprimata din cauza faptului ca iiscade vederea, va rog sa imi raspundeti daca putem face un tratament in afara de Nutroff Total, pe care il ia de aprox.2 SAPTAMANI\r\nVa multumesc.....AM MARE INCREDERE IN DUMNEAVOASTRA PENTRU CA SI SOTUL MEU A FOST OPERAT DE D-VOASTRA DE KERATOCONUS IN 2002 SI SE SIMTE BINE.....VA MULTUMIN PENTRU TOT.....ASTEPT UN RASPUNS......SI VA MULTUMESC!!!!!!!

March 21, 2013, 3:07 p.m.
4
0

Gheata Dorina

Am un fiu student in anul VI la medicina si de cavaler timp are o problema la ochiul drept . Se presupune ca are degerescenta macularea. Banuiala de boala best. Are in mijlocul vederi o pata albă care îl împiedica la citit. Va rog sa mă ajutati. Multumesc

June 30, 2014, 8:36 p.m.
1
0

Saptamana Medicala Administrator

Contactati medic oftalmolog Dr. Andrei Filip la andrei@amaoptimex.ro sau Dr. Gabriela Arghirescu la gabriela814@yahoo.com specialisti in degenescenta maculara.

June 30, 2014, 9:23 p.m.
1
2

Damian A.

Cel mai nou supliment pentru prevenirea si tratamentul degenerescentei maculare. MACUSHIELD. Produs in Anglia.\\r\\n\\r\\nhttp://www.saptamanamedicala.ro/articole/Mezo-Zeaxantina-Combaterea-Degenerescentei-Maculare-si-Cresterea-Performantei-Vizuale.html\\r\\n\\r\\nsi in Saptamana Medicala

Aug. 11, 2014, 9:42 p.m.
8
0

Adrian

Buna ziua,baietelul meu in varsta de 4 ani a fost diagnosticat cu Retinoschisis X linkat. I-mi puteti recomanda un anumit tratament ? Doctorii la care am fost pana acum nu mi-au recomandat nici un fel de tratament. Va multumesc.. Cu respect.

March 12, 2015, 1:49 p.m.
2
0

PETRESCU

Buna seara domnule doctor Filip. Am citit despre acest produs nou si vreau sa va cer un sfat competent. Ma intereseaza pentru o persoana in varsta de 84 de ani, ma refer la MACUSHIELD 90CPS, produs in UK. Credeti ca este eficient ? Doamna in cauza nu se poate deplasa in Bucuresti, este in Botosani. Va multumesc

April 22, 2015, 10:12 p.m.
2
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua, depinde f mult de tipul si stadiul afectiunii. Este un produs nou, se pare ca bun, dar nu vi-l pot recomanda fara sa vad pacienta. M-ar ajuta sa imi trimiteti o tomografie retiniana daca aveti. Comunicam pe andrei@amaoptimex.ro

April 23, 2015, 3:24 p.m.
7
1

Cristian

Tratamentul se cheama Macushield! E disponibil in Romania:\\r\\nhttp://www.amdnobel.ro/

July 26, 2015, 11:27 p.m.
6
1

Lucia

Băiatul meu are 20 de ani și în urma cu 3 ani a fost diagnosticat cu distrofie maculara la ochiul stâng. M-i sa spus ca nu exista tratament de Vindecare decât de stopare.Menționez ca de mic are miopie și astigmatism care a ajuns -6 și a fost operat de strabism la ambii ochi. Ne puteți ajuta cumva?

Aug. 1, 2015, 8:10 p.m.
3
0

Camy

Consultatia pe care a primit-o mama mea m-a umplut de dezgust ... O consultatie facuta in graba, o lua si o muta de colo colo, de la un aparat la altul ... mama nu auzea ... Mama mea are 83 ani. Apoi doctora a spus ca nu are rost sa faca operatie de cataracta. De fapt nu a spus clar de ce, dar tot insista "Nu o sa vedeti mai bine, nu o sa vedeti mai bine ... " Si mi-a dat timp de gandire daca sa faca mama operatie sau nu ... \r\nAm venit vineri acasa cu mama, 13 noiembrie 2015, si m-am gandit ... de ce oare tot insista sa spuna asta ... apoi m-am gandit ca. poate din cauza ca are degenerescenta maculara ... am studiat si azi am comandat produsul Macushield. De maine o sa-i dau mamei. Suntem din provincie (asa se spune la persoanele care nu locuiesc in Bucuresti). Tare rau imi pare ca nu am fost la o consultatie in Bucuresti. Dar va trebui sa o fac. In afara de acest produs, ce as putea sa mai fac pentru mama mea? Urez multa sanatate tuturor care mai scriu pe aici si numai bine.

Nov. 17, 2015, 6:03 p.m.
7
0

Maria

Sotul meu sufera de degenerescenta maculara forma umeda,a facut tratament cu avastin,iar acum nu mai vede central cu ochiul stang.Cu dreptul vede f. putin in partea de jos.Va trimit tomografia recenta si va rog sa mi spuneti daca se mai poate face ceva.Va multumesc din suflet.

Dec. 8, 2016, 6:11 p.m.
0
1

marina muresanu

am 72 ani in putere cu except. degenerescentei mac.ochi stang prop.90 % si observ ca si ochiul drept da semne mici ; ozonoterapia unde se poate efectua in ce consta (inject.sau alta metoda) si binent. costurile, va multumesc.

June 4, 2017, 3:15 p.m.
0
0

Zbucea Mihai

Bună ziua, am auzit de existența unei echipe de specialiști români care lucrează în Australia ( cred ) și care au pus la punct o metodă de tratare definitivă a degenerescenței maculare. Informația datează de câțiva ani. dacă este adevărat, doresc detalii. Vă mulțumesc. Mihai Zbucea

July 8, 2017, 9:09 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @ marina muresanu, Pentru un sfat corect va recomand un consult la colega mea Dr. Carmen Dragne, specialista noastra pentru astfel de afectiuni. Multa sanatate!

July 11, 2017, 6:02 a.m.
0
0

Dr. Andrei Filip

Buna ziua @ Zbucea Mihai,rnOftalmologia este foarte dezvoltata la noi in tara, asta inseamna ca daca apar solutii pentru diverse afectiuni, sunt implementate cat de repede. Nu am auzit despre aceasta "solutie". In momentul de fata exista diverse tipuri de tratamente. Pentru un sfat corect va recomand un consult la colega mea Dr. Carmen Dragne, specialista noastra pentru astfel de afectiuni.rnMulta sanatate!

July 11, 2017, 6:02 a.m.
0
0

Lazar Carmen

Am fost diagnosticata cu pseudogaura maculara.... Spuneti-mi va rog,daca este aceeasi denumire ca si pentru degenerescenta maculara

Sept. 27, 2017, 6:25 p.m.
0
0

mihaela becheanu

Buna ziua, as dori o a doua opinie in ceea ce priveste diagnosticul pus la o renumita clinica din Bucuresti, unde am facut un Avastinrn.Sotul meu are 61 de ani si inca lucreaza pe calculator, nu stiu pentru cat timp.rn.Nu are diabet, clinic sanatos cu exceptia ochilor.rnDeci, pentru OD : Retinoschizis.rnPentru OS :Membrana neovasculara coroidiana, pata Fuchs, Miopie forte.rnA facut acum 20 ani operatie de cataracta si acum 10 ani operatie de deslipire de retina la ambii ochi, tot la Bucuresti.rnNu am inteles foare exact daca este un diagnostic de degenerescenta maculara uscata sau umeda. Va rog frumos daca se poate sa-mi precizati ce inseamna aceasta membrana neovasculara coroidiana. Multumesc tare mult.

Jan. 19, 2018, 11:27 a.m.
0
1

becheanu mihaela

Va rog pentru o a doua opinie

Jan. 29, 2018, 10:04 a.m.
0
0

Fuiorea Mihaela

Am 78 de ani si cu un ochi aproape sunt oarba si al doilea mai vede 50 %.Am citit despre degenerescenta maculara si stiu ca inca nu sunt tratamente sigure contra ei.Am luat mereu suplimente alimentare cu luteina in speranta ca boala va avansa mai incet dar pe zi ce trece vad tot mai rau.M-am documentat si cu alimentatia si gimnastica. A aparut poate ceva nou care ajuta la stoparea bolii? Ce parere aveti despre ozonoterapie pentru ochi? Se face la noi in tara undeva?Multumesc anticipat pentru raspuns !.

April 25, 2018, 12:22 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha