24
None

O viață activă la orice vârstă

O viață activă este un deziderat al multora dintre noi, în special al celor care au trecut de prima tinerețe și încep să simtă efectele mai puțin plăcute ale înaintării în vârstă.

Rezultatele acestui studiu au evidențiat o îmbunătățire semnificativă a stării de sănătate a participanților, demonstrând că administrarea zilnică a acestor nutrienți a dus la creșterea semnificativă a calității vieții participanților.
Mai mult, peste 60 de studii confirmă calitatea, absorbția și eficiența acestei drojdii cu seleniu. Unul dintre aceste studii este KiSel-10, studiu care a fost realizat pe un grup de 443 de persoane cu vârste cuprinse între 78 și 80 de ani din Suedia. Aceste persoane au primit placebo sau produse active, mai precis 200 mcg de SelenoPrecise și 200 mg de coenzima Q10 timp de 5,2 ani.
Un exemplu de supliment alimentar eficient cu seleniu este drojdia organică SelenoPrecise, care conține seleniu organic care se absoarbe în proporție de 88,7% în organism.
În condițiile în care alimentația noastră nu ne furnizează suficient din acest nutrient, putem apela la administrarea unui supliment alimentar cu seleniu. Cheia alegerii unui supliment alimentar eficient este, printre altele, biodisponibilitatea lui și absorbția acestuia de către organism.
Seleniul este un micronutrient care contribuie la buna funcționare a glandei tiroide, la menținerea sănătății unghiilor și a părului precum și la funcționarea normală a sistemului imunitar. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este faptul că acest element esențial sprijină funcționarea a peste 25 de enzime dependente de seleniu (selenoproteine) care au o serie de funcții importante în organism. Dacă nu există un nivel optim de seleniu în organism, organele care au nevoie de seleniu nu vor funcționa la parametri optimi, fapt ce poate duce la apariția unor dezechilibre în organism care pot avea, pe termen lung, efecte asupra stării noastre de sănătate.
Un bun exemplu în acest sens este seleniul, un element esențial pentru sănătatea noastră dar care se găsește într-o cantitate redusă în solurile agricole ale Europei. Și solul României are un deficit din acest nutrient, fapt demonstrat de o serie de cercetări științifice.
Însă ce ne facem atunci când nu avem acces la alimente de bună calitate și bogate în nutrienții de care organismul nostru are nevoie? Știm cu toții că alimentele din zilele noastre sunt din ce în ce mai sărace în substanțe nutritive, acest lucru fiind influențat, în principal, de calitatea solului pe care cresc plantele. Dacă solul respectiv este sărac în substanțe nutritive, această carență se va regăsi și la plantele cultivate pe el dar și la animalele care le consumă și, implicit, la oameni.
Dacă asupra proceselor degenerative care însoțesc înaintarea în vârstă nu putem avea un impact major, putem încerca să controlăm celelalte aspecte, printr-un management eficient al stresului, exerciții fizice moderate și printr-o alimentație echilibrată și diversificată.
Exercițiul fizic este cel care ne ajută să ne menținem în formă, să avem un corp sănătos și are un impact major și asupra stării noastre de bine. Un alt factor care contribuie la accentuarea problemelor de sănătate este stresul, în special stresul zilnic, necontrolat. O strategie eficientă, pentru a ne menține sănătoși și, implicit, pentru a avea o calitate ridicată a vieții are în vedere toate aspectele enumerate mai sus.
Multe dintre aceste probleme apar, însă, și datorită stilului de viață și, când vorbim despre stil de viață, avem în vedere mai mult decât alimentația sănătoasă și echilibrată. Ne referim și la exercițiul fizic regulat precum și la efectele stresului asupra sănătății noastre.
O parte dintre problemele care apar odată cu înaintarea în vârstă sunt determinate de procesele degenerative, biologice, care apar, în mod natural, pe parcursul acestui proces.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha