19
None

Poveste de succes a unei farmaciste din Harghita, prin imbinarea fortei plantelor medicinale cu stiinta

Doamna dr. farm. Melles Melinda, titulara brevetului de invenţie pentru Diclofenac Gel compus, produs despre care am auzit numai cuvinte de laude de la cititorii noştri, consideră că cel mai important lucru în farmacie este că poţi ajuta oamenii.

Având-o pe mama tot farmacistă, Doamna Melinda de mic copil s-a pregătit s-o urmeze în tainele leacurilor care pot aduce înapoi sănătatea oamenilor sau pot atenua durerile provocate de boli. Visul s-a împlinit şi fetiţa care aspira descifrarea tainelor miraculoase ale farmacopeei a absolvit în anul 1996 Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, actualmente activând în farmacia înfiinţată şi lăsată moştenire de mama sa.

Un drum lung a fost parcurs de Doamna farmacistă până la elaborarea acestor preparate inovatoare. Incă din anii studenţiei a arătat interes pentru plante medicinale, întocmind lucrarea de licenţă dintr-o temă care se ocupa cu studiul plantelor medicinale şi efectelor benefice ale acestora. Acest interes a fost concretizată printr-o teză de doctorat, în partea practică a acestuia, făcând studii pentru un preparat topic cu diclofenac în combinaţie cu uleiuri volatile.

Produsele preparate în mica farmacie din comuna Ciumani sunt parcă miraculoase, înglobând nu numai priceperea ştiinţifică a celor care le pregătesc, o credinţă adâncă în Dumnezeu dar şi aspiraţia Doamnei farmaciste de a aduce bucurii şi sănătate în vieţile celor care le folosesc.

“Este o senzaţie nemaipomenită când pacienţii mă sună din toate colţurile ţării, îmi trimit mailuri, scrisori şi–mi povestesc că se simt mult mai bine datorită cremelor preparate de mine” – ne povesteşte ea.

Doamna Melles Melinda este adepta teoriei că trebuie să ne folosim de evoluţia ştiinţei dar în acelaşi timp nu trebuie să uităm nici remediile naturiste, de ajutorul oferit omului de mama natură.

“Cred că trebuie să găsim o sinergie între efectul plantelor medicinale şi a medicamentelor generate de om şi găsind calea de mijloc, optimală, putem să avem o viaţă sănătoasă şi fericită. Cred cu tărie că aceasta este principala sarcină în secolul XXI pentru farmacişti – găsirea unui echilibru sănătos între medicamentele sintetice şi plantele medicinale oferite nouă oamenilor de Dumnezeu”.

Comentarii


Mirela caliman

daca dau comanda de diclofenac gel cum primesc coletu si cum se face plata

Jan. 16, 2014, 6:54 p.m.
3
0

Oana Dragu

E o crema foarte buna, multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu ca am avut ocazia s-o folosesc. Pur si simplu mi-a schimbat viata.\\r\\nNu mai am dureri de spate, pot sa lucrez relaxat, fara stres. Mii de multumiri!

Feb. 4, 2016, 8:32 a.m.
4
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha