4
None

Principii de vaccinare

Nu de puţine ori ne confruntăm în practica curentă cu situaţiile în care schemele de vaccinare trebuie adaptate la circumstanţele individuale sau epidemiologice ceea ce poate să determine o recuperare a unor vaccinări care nu au fost efectuate sau care au fost efectuate doar parţial. Se pleacă de la premisa că vaccinarea trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie sigură, să asigure protecţie pe termen lung, să fie practică (costuri reduse, stabilitate, ușurință în administrare) şi nu în ultimul rând să fie administrată la timp.

Sistemul imunitar uman este capabil să reacționeze la un număr considerabil și divers de antigene străine prin două tipuri de răspunsuri complementare: imunitatea înnăscută şi imunitatatea adaptativă. Imunitatea înăscută are anumite particularităţi, respectiv nu depinde de expunerea anterioară la un agent patogen; nu produce memorie imunologică; nu se îmbunătățește odată cu expunerea repetată la un agent patogen. Imunitatea adaptativă oferă protecție împotriva unui anumit agent patogen prin capacitatea de a determina memorie imunologică, ceea ce favorizează imunitate pe termen lung, care poate dura uneori şi toată viața, fiind mai puternică și mai precisă de fiecare dată când organismul se confruntă cu un antigen. Sistemului imun adaptativ oferă imunitate mediată prin activarea celulelor T care pot distruge celulele gazdă infectate sau pot stimula alte celule imune pentru a distruge direct agenții patogeni sau prin activarea celulelor B care produc anticorpi. Memoria imunologică duce la un răspuns imun eficient și rapid după expunerea ulterioară la aceleași antigene iar pentru răspunsul complet şi competent este nevoie de participarea atât a celulelor B cât și T.
Administrarea antigenului vaccinal declanșează o reacție care inițial este mediată de sistemul imunitar înnăscut, fiind ulterior activat sistemul imun adaptativ. Majoritatea vaccinurilor oferă protecție prin inducerea imunității umorale (în principal de către celulele B), iar anumite vaccinuri (BCG și vaccinul zoster) acționează în principal prin inducerea imunității mediate celular (în principal de către celule T). Numeroase vaccinuri furnizează aceste două moduri de acțiune, dar imunitatea umorală reprezintă cel mai adesea markerul eficacității vaccinale. Imunitatea pe termen lung necesită persistența anticorpilor sau crearea și păstrarea memoriei specifice reactivată rapid şi eficient după expunerea repetată la același antigen sau la un antigen vaccinal similar. Vaccinarea  primară se realizează prin administrarea primei doze, care conferă o perioadă relativ lungă de latență, pentru  apariția anticorpilor specifici cu o intensitate mai scăzută a protecţiei şi o durată limitată de persistenţă a anticorpilor ceea ce determină necesitatea adminstrării dozelor ulterioare. Revaccinarea conferă o perioadă scurtă de latenţă ceea ce face ca intensitatea protecţiei să fie mai crescută şi să dureze o perioadă mai lungă de timp (ani sau toată viaţa).

Comentarii


Christina

Când l-am găsit pe Dr.Ogaga, aveam o nevoie disperată să-l aduc înapoi pe fostul meu iubit. M-a părăsit pentru o altă femeie. S-a întâmplat atât de repede și nu am avut niciun cuvânt de spus în această situație. M-a părăsit după 3 ani fără nicio explicație. Îl contactez pe Dr.Ogaga prin contactul său și El mi-a spus ce trebuie să fac înainte să mă poată ajuta și am făcut ce mi-a spus, după ce i-am oferit ceea ce și-a dorit, a făcut o vrajă de dragoste pentru a ne ajuta să ne întoarcem împreună. La scurt timp după ce și-a făcut vraja, iubitul meu a început să-mi trimită din nou mesaje și s-a simțit îngrozitor pentru ceea ce m-a supus. A spus că am fost cea mai importantă persoană din viața lui și știe asta acum. Ne-am mutat împreună și el a fost mai deschis față de mine decât înainte și a început să petreacă mai mult timp cu mine decât înainte. De când m-a ajutat dr. Ogaga, partenerul meu este foarte stabil, fidel și mai aproape de mine decât înainte. Recomand cu caldura Dr.Ogaga oricui are nevoie de ajutor. E-mail: ogagakunta@gmail.com 1) Vrăji de dragoste 2) Vrăji de dragoste pierdută 3) Vrăji de divorț 4) Vrăji de căsătorie 5) Vraja de legare. 6) Vrăji de despărțire 7) Alungați un Iubit trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău/ Vraja de loterie 9) vrei să-ți mulțumești iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți vreo problemă pentru o soluție de durată ogagakunta@gmail.com

Aug. 31, 2022, 8:08 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha