14
None

Recomandări pentru un ten frumos

     Trăim într-o societate care impune standarde tot mai înalte în ceea ce priveşte aspectul exterior, astfel încât toţi căutăm să atingem perfecţiunea .Doar că ceea ce vedem în oglindă rareori ne mulţumeşte. Fie că este vorba de cicatrici inestetice la nivelul feţei hiperpigmentări, fie modificări apărute cu înaintarea în vârstă, aceste “stigmate” pot determina o persoană să se simtă stânjenită şi, în anumite cazuri, să-şi piardă încrederea în sine. Din fericire, există numeroase metode prin care putem îmbunătăţi aspectul pielii.

    Una dintre cele mai folosite tehnici este peelingul  chimic, care determină îmbunătăţirea aspectului tenului, reduce ridurile şi liniile fine de la nivelul feţei şi al decolteului, poate estompa cicatricile superficiale şi petele apărute din cauza vârstei  şi a expunerii neprotejate la soare.

     În comparaţie cu alte tehnici de rejuvenare disponibile, peelingul chimic are, probabil, istoria cea mai lungă şi mai bine documentată. Aceste proceduri sunt folosite de sute de ani. Egiptenii aplicau numeroase substanţe chimice pe faţă pentru a obţine o piele mai netedă. Primele metode de peeling au fost descrise  în practica dermatologică acum o sută de ani, dar rolul lor a crescut dramatic în ultimele decade în urma cerinţelor tot mai crescute din societate. Prin folosirea diferitelor tipuri de peeling, pot fi tratate leziunile pigmentare cauzate de înaintarea în vârstă, leziunile apărute din cauza expunerii prelungite la soare, estomparea ridurilor, netezirea parţială sau totală a cicatricilor de acnee.

    Procedura constă în aplicarea pe piele a unei substanţe chimice care va produce iritaţie locală, dar, în cele din urmă, un ten mai neted şi mai puţin ridat. Profunzimea peelingului va fi stabilită de medicul specialist, în funcţie de afecţiune şi de scopul urmărit. Procedurile de peeling pot fi superficiale, mediu-profunde şi profunde. Această tehnică răneşte pielea într-un mod controlat, la o profunzime specifică,  determinând în cele din urmă creşterea unui nou strat cutanat cu un aspect îmbunătăţit. Pacienţii au o senzaţie de pişcătură în timpul tratamentului. În funcţie de profunzimea peelingului poate fi necesară medicaţie antialgică.

    Foarte importantă este consultaţia iniţială, în care medicul specialist va determina tipul procedurii şi profunzimea peelingului. La prima consultaţie se face o examinare fizică completă, pentru a determina problemele tenului şi a identifica factorii care ar putea compromite rezultatul final. În general, adâncimea neregularităţilor de la nivelul tegumentului este direct proporţională cu adâncimea la care va fi făcut peelingul, pentru a obţine o îmbunătăţire semnificativă.

   Recuperarea este diferită, în funcţie de profunzimea procedurii. După peelingul superficial apare o roşeaţă a pielii, care va fi urmată de descuamare, timp de trei până la şapte zile. Peelingul mediu şi profund necesită un timp de recuperare mai lung. În funcţie de istoricul medical al pacientului, poate fi necesară o profilaxie antibiotică sau antivirală înainte şi după efectuarea procedurii.

   În urma procedurii pielea va fi vulnerabilă .Pentru a evita apariţia complicaţiilor, va fi necesară o grijă crescută pentru îngrijirea tenului  postpeeling. Expunerea la soare va fi evitată, pentru a minimiza riscul apariţiei modificărilor de culoare de la nivelul pielii (în special în cazul pacientelor care folosesc anticoncepţionale sau au un istoric familial de tulburări pigmentare).

   În funcţie de afecţiunea pentru care este realizat, pot fi necesare mai multe şedinţe de peeling superficial sau mediu , la interval de câteva săptămâni. Efectele durează între 6 şi 24 de luni, în funcţie de profunzimea la care a fost efectuat.  

Comentarii


nania Alina

Buna seara..am si eu o intrebare ,va rog din suflet sa mi raspundeti.Vineri 4.12.2015 am facut un peeling mediu cu fenol acid salycilic si m....Au inceput sa cada cojile dar in unele zone pielea a ramas rosie..mi s a recomandat ulei de cocos si o crema preparata de dna doctor ceva de genul..naturista..dar as vrea totudi sa folosesc o crema Cicalfat Cicaplast ..ceva de regenerare..este cazul??.sau pielea isi revine singura..multumesc din suflet

Dec. 7, 2015, 10:47 p.m.
1
1
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha