30
None

Secretul longevității este Ashwagandha – „Planta vieții”

Ce este Ashwagandha?
Ashwagandha, sub denumirea sa științifică Withania somnifera, este o plantă care a fost folosită în medicina ayurvedică de mii de ani. În sanscrită, cuvântul „ashwa” înseamnă „cal”, indicând că planta are „puterea unui cal”, idee care face aluzie la utilizarea sa tradițională pentru a susține vitalitatea și libidoul crescut. În schimb, numele speciei sale, somnifera, înseamnă „inducerea somnului” în latină. Somnifera indică utilizarea sa tradițională ayurvedică pentru a sprijini un somn de calitate.

Originea plantei Ashwagandha:
Ashwagandha este de origine din subcontinentul indian, în special din zonele mai uscate din India, Pakistan și Sri Lanka. De asemenea, poate crește în anumite părți din Africa sau în zone cu climă temperată. Ashwagandha este un arbust mic, nu foarte înalt și des, cu frunze catifelate și flori sub formă de clopot care conțin fructe portocalii similare la aspect cu roșiile cherry. În fitoterapie este folosită rădăcina plantei care are numeroase proprietăți curative.
Principala caracteristică a acestei plante este faptul că Ashwagandha are rolul unui adaptogen, ceea ce înseamnă că promovează echilibrul între funcțiile fiziologice și sistemele organismului, astfel este susținută funcționarea în armonie și echilibru a întregului corp, pentru că după cum bine știm, toate reacțiile din organismul nostru sunt strâns corelate între ele.
Adaptogenii sunt plante care îndeplinesc trei criterii specifice, aceste criterii au fost dezvoltate de omul de știință rus NV Lazarez (cunoscut pentru descoperirea mai multor adaptogeni). Potrivit lui Lazarez, adaptogenii trebuie să: fie netoxici, să reducă și să regleze stresul, ajutând corpul să se adapteze și să aducă bunăstare generală și echilibru pacientului, iar Ashwagandha îndeplinește toate aceste criterii.

Istoria plantei Ashwagandha în Ayurveda:
În Ayurveda - medicina tradițională indiană - Ashwagandha este o Rasayana, adică o plantă care promovează longevitatea, vitalitatea și fericirea = PLANTA VIEȚII.
Aceste remedii Rasayana sunt recomandate în mod tradițional copiilor mici și persoanele în vârstă ca un tonic pentru a sprijini starea generală bine. Rădăcina este uscată și măcinată, apoi administrată sub formă de pulbere amestecată cu miere și lapte, deoarece Ashwagandha are un gust amar. Această băutură caldă este adesea consumată înainte de culcare.
Ashwagandha este una dintre cele mai utilizate plante medicinale, ea ajută la menținerea greutății corporale normale, a vitalității, a funcției cognitive și a sistemulului nervos sănătos, precum și elasticității pielii și articulațiilor. Ashwagandha este, de asemenea, utilizată în mod tradițional ca un tonic pentru memorie, vitalitate și funcție hormonală, care susține energia echilibrată.

Utilizările rădăcinii de Ashwagandha:
Ashwagandha a fost studiată pe larg pe parcursul celor patru milenii de utilizare. Această plantă oferă un efect similar adaptogenilor preum Ginsengul siberian și Ginsengul chinezesc. Din această cauză, este uneori cunoscută sub numele de „Ginseng indian”, deși nu are legătură cu speciile de Ginseng. Ashwagandha induce calmul și reduce stresul, în timp ce Ginsengul susține energia și rezistența. Pe scurt beneficiile acestei plante minune sunt urmatoarele: adaptarea la condițiile de stres, susținerea sistemului nervos și a sistemului endocrin, susținerea sănătății cardiovasculare și a imunității.

Să aruncăm o privire mai detaliată asupra beneficiilor sale tradiționale pentru sănătate:
1) Stresul și anxietatea
Cortizolul este un hormon al stresului eliberat de glandele suprarenale care ajută în mod evolutiv corpul să mobilizeze un răspuns de „luptă sau fugă” la un pericol iminent perceput, eliberând resurse pentru o luptă viguroasă împotriva unui intrus. Cortizolul urmează în mod natural un ritm zilnic, crescând dimineața pentru a ajuta la mobilizarea forțelor corpului pentru nevoile zilnice și coborând seara pentru a permite corpului să doarmă și să efectueze procese de restaurare.
S-a demonstrat că Ashwagandha susține, de asemenea, o stare calmă și stabilă, de relaxare, deoarece ajută la reglarea ritmului natural de cortizol
Deoarece stresul este cauza multor afecțiuni, ajutând organismul să se adapteze mai bine la stres, fiecare sistem din organism, imunitar, cardiovascular, nervos, precum și creierul, mușchii și articulațiile sunt susținute și ajutate, astfel încât sa nu se dezvolte dereglări și dezechilibre sistemice.

2) Sistemul nervos
Sistemul nervos influențează respirația, stările emoționale, deciziile și experiențele din viața noastră și este vital pentru sănătatea și bunăstarea generală.
Ashwagandha susține structura și funcția sistemului nervos, fiind considerată a fi o plantă neuroprotectoare si neurotropă. Sprijină funcția sistemului nervos prin furnizarea de antioxidanți.

3) Starea generală de bine
Rădăcina de Ashwagandha a fost studiată pentru a susține un răspuns inflamator normal și pentru susținerea sănătătii articulațiilor, atenueză în mod natural nivelul de proteină C reactivă, care este un marker sistemic pentru răspunsul inflamator al organismului.

4) Somnul
Un somn bun este o parte esențială a unei vieți sănătoase. Cunoscut pentru proprietățile sale fundamentale și regeneratoare, mai multe studii au arătat că Ashwagandha susține un somn sănătos.

5) Imunitatea
Practicanții Ayurveda au crezut mult timp că Ashwagandha este una dintre cele mai puternice plante pentru susținerea sistemului imunitar pentru tineri și bătrâni deopotrivă.

6) Sănătatea inimii
Ashwagandha oferă suport antioxidant pentru inimă, care protejează împotriva radicalilor liberi din sânge, iar efectul antiinflamator, face inima să funcționeze eficient, de asemenea, s-a remarcat faptul că Ashwagandha menține nivelul de colesterol și trigliceride optim, aceștia fiind doi factori majori în declanșarea accidentului vascular cerebral, a infarct miocardic, si a alte probleme cardiovasculare.
Luând în considerare toate aceste beneficii, specialiștii
Ayurmed® au dezvoltat ASHWAGANDHA RASAYAN®, o formulă tradițională ce combină rădăcina de Ashwagandha cu Shatavari și Safed musli, pentru a potența și mai mult beneficiile enumerate mai sus, sub formă de tablete pentru o administrare ușoară. Ashwagandha Rasayan® este recomandat pentru vârstnici deoarece suplinește toate nevoile de care corpul are nevoie după o anumită vârstă, însă poate fi utilizat și de tinerii care se confruntă cu o viață cotidiană agitată și dezorganizată, pentru un plus de tonus și vitalitate.
Totodată, pentru un rezultat și mai eficient se poate utiliza împreună cu suplimentul alimentar ANTIOXIDANT STAR™.
ANTIOXIDANT STAR™ este o sursă naturală de antioxidanţi care luptă cu radicalii liberi, provenită din combinarea a trei plante medicinale ayurvedice, folosite de secole pentru susţinerea vitalităţii întregului organism: jujuba, rodie și viță de vie. Hrăneşte ţesuturile în profunzime şi menţine integritatea structurală a celulelor, protejându-le împotriva degenerării şi a îmbătrânirii premature. Contribuie la echilibrarea balanţei imunitare, prin acţiunea de detoxifiere a sângelui şi a limfei. Astfel, susţine sănătatea sistemului nervos, cardiovascular, limfatic, urinar și digestiv.


Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha