47
None

Vezi azi, trăiești acum. Despre un tratament oftalmologic făcut la timp

Am trecut printr-o perioadă dificilă, încă trecem, nu știm ce va fi, avem doar speranța că vom trece cu bine și datoria să procedam în așa fel încât să fie bine pentru toți. În oftalmologie sunt doar câteva afecțiuni care au nevoie urgentă de tratament, însă toate celelalte probleme de vedere au un impact semnificativ asupra vieții și desfășurării normale a activităților. Nerezolvarea lor la timp implică disconfort și, uneori, chiar incapacitatea de a putea avea o viață normală.

În momentul în care s-a decis instituirea stării de urgență, am fost abordați de către pacienți ai clinicii, dar și de către oameni care auziseră de clinica Ama Optimex, cu rugămintea de a le oferi soluții. Unii dintre ei aveau probleme cu rezolvare chirurgicală, situație în care singura soluție era așteptarea ridicării stării de urgență și redeschiderea clinicii. Alții erau disperați pentru că aveau dioptrii mari și că și-au stricat ochelarii sau li se termină lentilele de contact.

Pandemia ne-a arătat cât de periculos este să se amâne rezolvarea unei probleme sau să fii dependent de cineva sau ceva. Înainte de pandemie, anumiți pacienți se mai gândeau, mai amânau de frică, chiar dacă vederea era slabă sau aveau nevoie urgent de operație. Vorbim despre cazuri în care operațiile erau complicate, iar rezolvarea ar fi oferit o îmbunătățire a confortului vizual. În altă ordine de idei, când o boală este avansată, operația devine mai dificilă, cu riscuri mai mari, cu complicații mai frecvente, cu recuperare mai greoaie.

Cum o nenorocire nu vine niciodată singură, handicapul vizual poate favoriza și alte posibile probleme medicale, cum ar fi o fractură, pentru că persoana în cauză nu mai apreciază corect distanțele. Problemele vizuale survin în general la vârstnici, iar aceștia pot avea accidente vasculare cerebrale sau cardiace care să nu permită operația unei cataracte în evoluție, care se poate agrava și necesita operație în perioada de vindecare a problemei menționate.

Consider că această situație în care ne aflăm toți ne-a învățat sau trebuie să ne învețe multe lucruri bune. Odată cu redeschiderea clinicii Ama Optimex numărul de pacienți pe care a trebuit să îl primim a fost imens, cu toate acestea COVID ne impune reguli foarte stricte. Având avantajul unei echipe foarte bine pregătite, formată din peste 70 de oameni, dar și experiența de 29 de ani de când am pus bazele clinicii, ne-a ajutat să ne reorganizăm foarte bine. Pentru a ne putea ajuta pacienții să își rezolve problemele la timp, ne-am împărțit pe echipe și în ture. De asemenea, am introdus un sistem de evaluare oftalmologică online. Echipa de 13 medici oftalmologi, fiecare cu diverse supraspecializări, se ocupă de diferite segmente ale oftalmologiei. Asta înseamnă că vă puteți programa la oricare dintre ei pentru consultație și investigații, apoi în funcție de tipul afecțiunii de care suferiți, vă veți putea alege medicul care vă va trata, în funcție de supraspecializarea acestuia. Rezultatul este că vă putem ajuta să vă rezolvați problemele la timp, reducând semnificativ timpul de așteptare, fie că este vorba de o prescripție de ochelari, operație de cataractă, operații laser pentru reducerea dioptriilor, glaucom, afecțiuni retiniene, etc.

Ne adaptăm în fiecare zi, încercăm să găsim soluții, să fim aproape de oameni pentru a-și rezolva problemele oftalmologice. Îmi amintesc de momentele din starea de urgență când primeam un telefon, mail sau mesaj pe Facebook de la persoane cunoscute, pacienți sau alți oameni cu probleme de vedere. Uneori, mă simțeam neputincios că nu pot să ajut de la distanță. A fost o perioadă dificilă, pe care am depășit-o și din care am învățat multe lucruri. Primul și cel mai important este să nu mai așteptăm, să trăim acum, să ne rezolvăm astăzi problemele.

www.amaoptimex.ro
www.scapadeochelari.ro
www.cataracta.ro

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha