Biorezonanța este o metodă de analiză neliniară (sistem de diagnostic neliniar - NLS), neinvazivă şi fără emisie de radiaţii, folosită pentru a examina starea de sănătate a diferitelor organe, ţesuturi sau chiar celule. A fost utilizată iniţial în chimia organică pentru a determina compoziţia unor substanţe complexe.
Diagnosticarea prin biorezonanță constituie cea mai modernă metodă de diagnosticare a întregului organism. Utilizată și în scop preventiv se pot depista probleme de sănătate, încă de la nivel informațional-energetic, când boala nu este instalată la nivel fizic. Pacientul i se face o evaluare a stării sale de sănătate, evaluare care durează aproximativ 1 oră, ulterior recomandându-se mijloacele de tratament.
Tratamentele cu ajutorul biorezonanței pot fi făcute copiilor cât și vârstnicilor, neexistând contraindicații.
Cele mai bune rezultate în tratamente au fost în cazul bolilor alergice, cu diferite expresii clinice (astm, rinite, eczema), boli reumatismale (coxartroze, lombosciatice, poliartrite, infecții urinare (cistite, pieliete), infecții cu diferite localizării cu germeni bacteriali, viruși, fungi, paraziți intestinali, boli ale pielii acne, psoriasis, dereglări hormonale și endocrine, stress, depresii.