î n combaterea
gastritelor şi ulcerelor gastrice
Suplimentele alimentare ayurvedice, extrase din plante medicinale tradiţionale, foarte serios controlate ştiinţific, sunt destinate pacienţilor cu carenţe şi disfuncţii metabolice, de nutriţie sau imunitare, având un efect complementar în refacerea şi susţinerea tonusului general al organismului.
GASTRITELE, ULCERELE GASTRICE ŞI DUODENALE - INCIDENŢĂ TOT MAI MARE
În prezent se remarcă o creştere a numărului de bolnavi diagnosticaţi cu gastrite, ulcere gastrice şi duodenale, dar şi cu alte tulburări la nivelul stomacului, fără a mai aminti de o creştere extreme de mare a numărului de cazuri de cancer gastric.
Cauzele recrudescenţei acestei cazuistici sunt multiple, putând fi amintite câteva: regim de viaţă dezorganizat, stress, obiceiuri alimentare nesănătoase - alimente tip (fast-food), fumatul, abuzul de alcool, cafea etc.
Din păcate, de multe ori bolnavii se prezintă cu întârziere la medic, nu respectă indicaţiile de tratament, afecţiunile gastrice devenind cornice şi cu răspuns tot mai lent la terapie. Afectarea cronică a mucoasei stomacului este un potenţial risc pentru dezvoltarea unei tumori gastrice, afectare extrem de rezistentă la tratamente şi cu mare potenţial de diseminare.
PLANTE MEDICINALE UTILE ÎN TULBURĂRILE GASTRO-INTESTINALE
În acestă privinţă, un exemplu îl constituie produsul Gascure Sirop , un protector al mucoasei gastrice şi un normalizator al funcţiilor gastro-intestinale . Este un stimulent al secreţiei glandelor parietale de mucus protector şi al puterii de regenerare a mucusului în urma agresiunii sucului gastric.
Dintre plantele medicinale ayurvedice cu acţiuni şi efecte benefice asupra aparatului digestiv pot fi enumerate: Plambago zeylanica, Zingiber officinalis (ghimbirul), Piper nigrum (piperul negru), Carica papaya (cartoful dulce), Terminalia chebula, Andrographis paniculata, Emblica officinalis, Cyperus rotundus, Acacia arabica. Aceste plante plante sunt utilizate tradiţional şi în unele tulburări determinate de indigestie, pentru combaterea senzaţiei de greaţă, a vărsăturilor, a balonărilor, meteorismului abdominal şi a flatulenţei. Sunt de asemenea eficiente şi în unele tulburări dispeptice, pentru combaterea pirozisului (senzaţiilor de arsură) şi eructaţiilor. Unele din plantele enumerate mai sus sunt folosite de altfel, în mod curent, şi în alimentaţia obişnuită, ele intrând şi în categoria condimentelor alimentare.
Zingiber officinalis (ghimbirul) este o plantă utilizată încă din antichitate în alimentaţia umană, fiind un condiment alimentar extrem de cunoscut, dar utilizată şi ca materie primă pentru unele băuturi, precum şi ca plantă medicinală. Conţine oleorezine (gingerol 5-8%), uleiuri volatile (2%), sesquiterpene hidrocarbonate şi zingiberină, lipide (6-8%), proteine vegetale (10%), amidon (40-60%). Este utilizată ca plantă medicinală pentru efectele sale antioxidante, carminative, antiemetice şi antiinflamatoare.
Terminalia chebula conţine taninuri, antrchinone, acid chebulic şi chebulagic, precum şi acid galic. Are acţiuni şi efecte antivirale şi antibacteriene, laxative şi astringente.
Emblica officinalis este o plantă bogată în proteine vegetale, aminoacizi, vitamine şi minerale. Conţine acid glutamic, alanină, vitamina C în cantitate de peste 100 de ori mai mare decât în mere. Are efecte antioxidante, antistres, antiacide, antimicrobiene şi hepatoprotectoare.
Andrographis paniculata conţine lactone, diterpene, andrographolide. Este folisită ca plantă medicinală pentru efectele febrifug (combaterea febrei), tonic şi hepatoprotector.
În momentul de faţă, naturopatia capătă o extindere mereu crescândă, datorită lipsei de nocivitate a suplimentelor alimentare, precum şi faptului că efectele lor benefice se instalează blând, lent şi pe o lungă perioadă de timp.
In numarul urmator : GASCURE TABLETE
Star International Med
www.ayurmed.ro
natural@star-ayurveda.ro
Tel./Fax:
021/313 9481;
021/303 8044 ; 031 102 4366