None

Cum putem scapa de celulita prin exercitii fizice

scăpa de celulită prin exerciţii fizice

Celulita este o problemă de maximă actualitate şi reprezintă o preocupare comună, cu care fiecare persoană, bărbat sau femeie, se confruntă la un moment dat.

Pentru a scăpa de această problemă inestetică trebuie răbdare, ambiţie şi o schimbare a comportamentului alimentar, dar şi a activităţii fizice. Mai precis, trebuie să avem obiceiuri sănătoase în privinţa mâncării, să consumăm zilnic fructe şi legume şi să evitam carnea de porc, preparatele prăjite, semipreparatele, mezelurile, frişca şi prăjiturile cu cremă, să-i asigurăm organismului un aport de minimum 2,5-3 litri de apă.

În privinţa exerciţiilor fizice care trebuie urmate pentru a înlătura aspectul de “coajă de portocală” de la nivelul abdomenului, al feselor şi coapselor, vă dăm o veste bună, şi anume că sunt doar câteva exerciţii, deloc dificile, care pot fi efectuate oriunde, atât la sala cât şi acasă. Se poate începe cu o uşoară încălzire, peste care nu trebuie să sărim, indiferent de tipul şi intensitatea efortului fizic desfăşurat. Să nu uităm faptul că fiecare muşchi este bine vascularizat, în sensul că printre fibrele sale există foarte multe vase de sânge, dintre care capilarele sunt cele mai numeroase şi care nu sunt neapărat deschise în stare de repaus. Majoritatea acestor vase se deschid şi se umplu cu sânge în timpul unui efort al muşchiului respectiv. Este evident că, pentru a se umple cu sânge vase care erau închise până în acel moment, este nevoie de o cantitate mai mare de sânge, care să fie mobilizată în sistemul cardiovascular. Această rezervă sangvină se păstrează, de obicei, la nivelul splinei şi al ficatului şi se mobilizează atunci când este nevoie.

Dacă o persoană neantrenată face brusc un efort fizic, îşi poate provoca o durere abdominală acută, intensă, care parcă “taie respiraţia”. Cauza este contracţia capsulei splinei, care “stoarce” practic sângele din aceasta, crescând patul vascular.

Tot din aceste motive vasculare, un muşchi nefolosit mult timp se atrofiază pentru că, dacă nu se deschid vasele de sânge care îi oferă nutrienţii necesari şi oxigenul, o parte din celulele acestuia se distrug. De aceea, sunt importante exerciţiile uşoare de întreţinere care, chiar dacă nu cresc masa musculară, o menţin pe cea deja existentă.

Încălzirea constă în exerciţii uşoare, de mişcare a capului, umerilor, braţelor, trunchiului, picioarelor, mici exerciţii de mobilitate şi alergare uşoară. Toate aceste mişcări se realizează pe timpii respiratori. Exerciţiile anticelulitice constau în exerciţii executate din poziţia în genunchi, cu mâinile sprijinite pe podea, poziţie din care se ridică piciorul în spate, cât mai sus, şi se menţine timp de o secundă, după care se coboară, fără să se atingă podeaua. Exerciţiile se reiau în serii de 25. Din aceeaşi poziţie, cu piciorul flectat la 90 de grade, se execută ridicări laterale, cu staţionare în poziţia de ridicare maximă timp de o secundă, cu coborarea lentă a piciorului, fără ca genunchii să se atingă între ei.

Din poziţia culcat pe spate se execută forfecări în aer ale picioarelor.

Din poziţia aşezat cu spatele pe podea, picioarele drepte, încordate, cu vârfurile întinse, vă ridicaţi cu mâinile în faţă, atât cu trunchiul cât şi cu picioarele, în mod egal, astfel încât să alcătuiţi un triunghi. 

Trei sau patru şedinţe pe săptămână sunt suficiente pentru a vedea rezultatele cât mai rapid. Obligatoriu, asociaţi efortului fizic şi o dietă adecvată!

Contact

Facebook Sef lucr. Dr. Georgiana-Ozana Tache

Blog Sef lucr. Dr. Georgiana-Ozana Tache



Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha