30
None

Fitoterapia și rolul ei în afecțiunile oncologice

Oncologia este ramura medicală care se ocupă cu studiul cancerului, astfel ea studiază etiologia, patogeneza, diagnosticul, tratamentul și profilaxia acestei boli. Tratamentul se poate face prin mai multe ramuri distincte, însă strâns corelate: oncologia medicală (conduce tratamentul sistemic al cancerului), radioterapia (tratamentul folosind radiații ionizante) și chirurgia oncologică.

Cancerul este denumit științific tumoare malignă, dar sunt folosite ca sinonime și termeni precum neoplasm malign sau neoplazie. Această boală implică dezvoltarea anormală a unei celule, celulă care a scăpat de sub controlul mecanismelor de autoreglare ale organismului. Aproximativ fiecare organ poate fi afectat de boală, începând de la piele, cap, gât, muşchi, stomac, ficat, intestine, rinichi, vezică, aparatele reproducătoare masculine şi feminine, glande şi nu în ultimul rând, plămânii şi glandele mamare.
Cauza îmbolnăvirii de cancer este necunoscută cu exactitate, există doar o serie de factori care pot conduce la apariția acestor celule anormale, cum ar fi: fumatul, stresul, dieta și stilul de viață, radiații, infecții virale (hepatita, HPV, cytomegalovirus etc.), cauze hormonale sau cauze ereditare.
Cel mai dificil este că Nu există decât semne vagi ale apariţiei cancerului, iar când este descoperit, este deja într-un stadiu deja avansat. Motivul pentru care mai este numit "boala cu o mie de feţe" este faptul că nu doare, semnele şi simptomele cancerului fiind adesea silenţioase.
Cancerul afectează pe lângă organismul fizic și psihicul pacientului. Psihicul joacă un rol foarte important în lupta cu boala, de aceea pacienții oncologici au nevoie de sprijin și suport din partea familiei și a specialiștilor în științele psihologiei, cu cât pacientul este mai optimist și mai puternic psihic cu atât poate trece mai ușor peste această boală.
Puțin câte puțin terapiile alternative complementare câștigă teren în schemele de tratament anticancer, datorită rezultatelor obținute în practică. Astfel se abordează o terapie holistică, care vizează atât trupul cât și psihicul individului, dar mai ales joacă un rol important în profilaxia acestei maladii tulburătoare.
Este cunoscut faptul că sistemul imunitar joacă un rol important în prevenirea și tratarea cancerului. În acest sens fitoterapia, adică tratamentele ce folosesc plante medicinale, joacă un rol important în lupta împotriva cancerului. Există numeroase plante medicinale care susțin intens sistemul imunitar și totodată au rol antioxidant, acțiune care este strâns corelată cu prevenirea anomaliilor celulare.
Fitoterapia poate fi utilizată și de către individul sănătos în scop strict profilactic, astfel riscul de a dezvolta cancer este mult mai scăzut. Însă ele sunt foarte utile pacientului deja diagnosticat cu cancer, deoarece împiedică sau încetinesc dezvoltarea tumorilor. Plantele, prin proprietățile lor tonice, antioxidante, antiinflamtoare, vitaminizante și mineralizante susțin întregul organism în lupta cu boala. Pacientul poate avea un randament mai bun la tratamentul alopat, poate prezenta semnificativ mai puține reacții adverse, iar în acest mod el rămâne optimist simțindu-se capabil atât fizic cât și psihic să depășească boala. Din cauza interacțiunilor plantă-medicament, tratamentul pe bază de plante este selectat selectiv în raport cu tratamentul oncologic.
Pornind de la aceste principii, specialiștii Ayurmed vă propun următoarele 2 suplimente alimentare:
GRAVIOLA STAR™- Pentru Celule sănătoase – Este un complex unic de fitonutrienți care acţionează în sensul reducerii degradării şi toxicităţii celulare. Cu acţiune terapeutică complexă, compuşii activi din graviola şi turmeric (acetogenine, alcaloizi, fenoli etc.) îşi manifestă efectele benefice asupra sănătăţii în mod multidirecţional, cu rol antioxidant, antibacterian, hepatoprotector şi antiinflamator. Contribuie la dobândirea și menţinerea vitalităţii şi a echilibrului natural al organismului. Graviola şi turmericul sunt două dintre plantele care oferă specialiștilor în domeniul medical mari speranţe pentru viitoare terapii anti-cancer.
Acetogeninele sunt principalii compuşi activi regasiți în fructul de graviola, alături de proteine, carbohidraţi, fibre, minerale, vitamine şi uleiuri volatile susţin şi echilibrează sistemul imunitar, stimulează producţia endogenă de anticorpi și protejează împotriva infecţiilor. Reduce acţiunea nocivă a radicalilor liberi care cauzează îmbolnăvirea şi îmbătrânirea celulară prematură. Antioxidant eficient, GRAVIOLA STAR™ are acţiune complexă. Contribuie la menţinerea sănătăţii vaselor de sânge. Ajută la absorbţia calciului şi a fierului, reducând riscul instalării anemiei. În studiile efectuate in vitro, s-a demonstrat potenţialul anticancerigen al extractelor de graviola ce poate distruge anumite tipuri de celule canceroase (în special hepatice şi mamare). Mai mult, extractul de graviola a inhibat supravieţuirea şi metabolismul celulelor pancreatice anormale, aceasta indicând un potenţial succes în ameliorarea neoplasmului de pancreas. Modul în care funcţionează acetogeninele este unic: ele distrug selectiv celulele anormale, fără să le afecteze pe cele sănătoase.
Beneficiile utilizării sunt următoarele: susține funcțiile organismului în cazul afecțiunilor grave, ameliorează efectele adverse apărute în urma curelor de radioterapie și chimioterapie, combate stresul oxidativ și degradarea celulară, protejează organismul împotriva factorilor nocivi de mediu și susține funcția imunitară.
Cel de-al doilea produs pe care vi-l prezentăm este GLOBY FORTE®, un produs ce combate anemia în mod natural, benefic în urma curelor de chimioterapie și radioterapie când nivelul de hemoglobină al pacientului este direct și vizibil afectat. GLOBY FORTE® are o compoziție bogată în vitamine şi minerale, contribuind la sinteza hemoglobinei, asigurând numărul optim de hematii necesar transportului de oxigen la nivelul celulelor. Prin aportul de vit. C și complexul de Vit. B favorizează asimilarea fierului și susține eritropoieza. Ajută la refacerea depozitelor de fier de la nivelul splinei. Fitonutrienții cu acţiune antioxidantă contribuie la neutralizarea radicalilor liberi, protejând organismul împotriva stresului oxidativ şi reducând procesele degenerative. Tonifică şi dinamizează întregul organism, ameliorează simptomele induse de anemie: oboseală, senzaţia de epuizare, amețeală, iritabilitae, paloare, slăbiciune, lipsă de concentrare. Complexul de plante susține apetitul, digestia, secreția biliară, tranzitul intestinal și procesele naturale de detoxifiere ale colonului. În plus, stimulează drenarea toxinelor din organe (ficat, pancreas, splină etc).
Beneficiile utilizarii GLOBY FORTE® de catre pacientii oncologici sunt urmatoarele:

  • Susține producția de celule roșii (hematii) și normalizează nivelul hemoglobinei
  • Favorizează absorbția fierului
  • Reduce simptomele anemiei: oboseală, amețeală, iritabilitate, dificultate de concentrare
  • Susține procesele de detoxifiere
  • Susține sistemul imunitar

Ayurmed - O Viață Fără Griji!Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha