58
None

Fractura de epifiză distală radius, fractura Pouteau Colles sau fractura de pumn

- prezentare, atitudine terapeutică, program de recuperare -

     Este cea mai frecventă fractură a mâinii şi se întâlneşte cu precădere la sexul feminin. Se produce din cauza unei căderi pe mână şi recunoaşte câţiva factori de risc, precum vârsta înaintată a pacienţilor. Se cunoaşte, în mod particular, osteoporoza secundară menopauzei la persoanele de sex feminin, dar fractura poate să apară şi la adulţii tineri, mai ales la cei de sex masculin. Acestea sunt fracturi cauzate de traumatismele produse prin cădere de la înălţime, la locul de muncă, prin accidente rutiere sau accidente sportive.

     Atunci când fractura este multifragmentară sau cominutivă, asociază deplasarea fragmentelor şi poate fi însoţită şi de fractura stiloidei cubitale de vecinătate, atitudinea terapeutică devenind mult mai dificilă.

     După o cădere pe mână, pacientul resimte o durere la nivelul articulaţiei pumnului. Această regiune se măreşte în volum şi, uneori, se deformează. Mobilizarea articulaţiei este dificilă, dar nu întotdeauna imposibilă. Deformarea clasică pentru fractura Pouteau Colles este “în dos de furculiţă”, însă absenţa deformării nu exclude riscul de fractură.

     Se recomandă efectuarea unor radiografii de faţă şi profil ale pumnului, pentru a evalua şi localiza exact fractura, extensia sa în articulaţie şi deplasarea fragmentelor. Toate aceste elemente sunt importante pentru evaluarea tipului de tratament care trebuie efectuat. La pacienţii vârstnici, fractura este de obicei extraarticulară, cu o basculare şi o impactare posterioară. La pacienţii tineri, radiografia arată o fractură complexă, cominutivă, cu mai multe fragmente, care interesează suprafaţa articulară a radiusului. Aceste radiografii standard pot fi completate cu un examen computer tomograf (CT) dacă fractura are traiect intraarticular. Aceste fracturi necesită o atenţie particulară şi se recomandă operaţia pentru a obţine o reducere cât mai aproape de normal şi a păstra funcţia articulaţiei pumnului.

     Nu există un protocol unic al tratamentului acestui tip de fractură, ci mai multe alternative, arată specialiştii. Tratamentul acestor fracturi este fie ortopedic (imobilizarea într-un aparat ghipsat sau într-un polimer de răşină), fie chirurgical (intervenţie chirurgicală cu fixarea osului cu broşe, placă şi şuruburi etc.). Tratamentul depinde însă de mai mulţi factori aflaţi în legătură cu pacientul, precum vârsta, starea psihologică şi calitatea osului, dar şi în legătură cu fractura, precum sediu, număr de fragmente, tipul deplasării acestora etc.

     O fractură fără deplasare va fi tratată ortopedic, fără anestezie, fără reducere. După cum menţionează specialiştii în ortopedie-traumatologie, acest tip de fractură se imobilizează într-un aparat ghipsat sau un polimer de răşină sintetică. Imobilizarea trebuie făcută însă cu atenţie, deoarece pumnul trebuie să se afle în prelungirea axului antebraţului, iar aparatul trebuie să lase libere degetele să se mişte - prima falangă a degetului mare trebuie imobilizată, dar cotul este lăsat liber. Va fi efectuată o radiografie de control în prima săptămână. Se recomandă fiziokinetoterapie pentru reluarea mişcărilor mâinii, după îndepărtarea imobilizării, adică după 3-4 săptămâni, iar pacientul trebuie să-şi folosească cu prudenţă mâna timp de alte 4 săptămâni de la terminarea tratamentului de recuperare. Programul de recuperare durează o lună şi se va efectua zilnic în primele două săptămâni şi la doua zile în ultimele două. Undele scurte, ultrasunetul şi electroterapia sunt necesare doar dacă apare un edem postdeghipsare sau dacă redoarea articulaţiei pumnului este accentuată.  

Contact

Facebook Sef lucr. Dr. Georgiana-Ozana Tache

Blog Sef lucr. Dr. Georgiana-Ozana Tache

Comentarii


gabriela miclaus

Buna ziua, Ma numesc Gabriela Miclaus, va rog sa ma ajutati cu un sfat ? Mama mea a suferit in urma cu aproximativ 3 saptamani o Fractura Cominutiva Epifiza Distala Radius Drept si Stiloida Ulnara, cu Deplasare, in ziua in care s-a produs fractura i s-a facut o reducere si s-a imobilizat fractura in gips pana la cot inclusiv, dupa 7 zile a fost la un control, s-a facut din nou o radiografie, dar fractura s-a deplasat, i s-a facut o a 2-a reducere tot cu imobilizare in gips pana la cot, dupa alte 7 zile a fost din nou la control, s-a facut iar radiografie s-a constat ca fractura este din nou deplasata, i s-a propus interventie chirurgicala cu brosa. Intrebarea mea este daca nu se face interventia chirurgicala cu brosa, adica sa ramana cu imobilizarea in gips pana la sfarsitul celor 6 saptamani, ce riscuri poate implica dupa scoatera gipsului ? Poate sa se vindece fara interventie chirurgicala sa aibe aceleasi functii ale mainii, sau se pot face tratamente de recuperare ? Astept cu nerabdare sfatul dvs. Va multumesc mult !

Jan. 26, 2012, 11:38 a.m.
19
5

Dr. Georgiana Tache

Buna ziua, dupa 6 saptamani de imobilizare, miscarile cotului devin extrem de limitate, nu nerecuperabile dar greu de recuperat. La fel si articulatia pumnului unde miscarile pot fi recastigate dar nu 100%. Daca mama are osteoporoza va trebui sa faca si tratament, deoarece dupa imobilizare demineralizarea osoasa va fi mult mai accentuata local, in special. Daca nu se opereaza, atunci ramane cu fractura calusata dar vicios consolidata daca este deplasata. Prin urmare, postoperator recuperarea incepe mult mai repede si este cu mult mai eficienta decat dupa 6 saptamani de imobilizare. Daca mama nu are alte contraindicatii, eu as alege operatia. Dar doar din punctul de vedere al recuperatorului. Medicul ortoped este in masura sa va explice si sa aleaga impreuna cu mama dvs atitudinea terapeutica. Succes si multa sanatate. Va astept la recuperare.

Jan. 28, 2012, 3:44 p.m.
11
4

Miclea Doru

Buna ziua! Ma numesc Miclea Doru si in urma cu 10 zile am cazut la ora de sport, alegându-mă cu o FRACTURA EPIFIZA DISTALĂ RADIUS la mâna stânga. Am mers la U.P.U., mi-a fost facuta o radiografie, dupa care mana mi-a fost gipsată, urmând ca la 10 zile să merg din nou la medic pt a imi verifica starea mâinii. Însă medicul astăzi, după 10 zile nu a facut altceva decât să mă intrebe dacă mă doare (i-am spus că mă doare puțin osul când se atinge de gips, pentru că asta era adevărul) si le-a spus asistenților să imi scoată gipsul, fără nicio radiografie. Ajuns acasă realizez că mâna este aproape ințepenită, având o durere cât de cât suportabila. Trebuie sa mai spun si că mi-a fost recomandat ca efortul facut cu mana stanga sa fie strict necesarul pe perioada a de zile. Sunt normale aceste dureri si a fost normal faptul că nu mi-a mai fost făcută o radiografie după scoaterea gipsului ? Astept sfatul dvs. Va multumesc din suflet ! O zi bună !

Feb. 13, 2012, 1:53 p.m.
21
9

ifrim roza

am avut fractura epifiza distala radius drept,am stat in ghips 3 saptamani si apoi mi-a schimbat ghipsul si am mai stat inca 3 saptamani,in timpul asta am fost la control de trei ori si mi sa facut radiografie de la prima radiografie adica dupa zece zile de cind mi-au pus ghipsul au spus ca e putin deplasat .la scoaterea definitiva a ghipsului au spus ca am o deplasare redusa .Am facut miscari cu degetele incontiniu am mari dureri .pina si pielea de o ating doare .durerile sunt asa de mari ca ma scoala din somn.Vreau sa stiu daca sunt normale aceste dureri? Mi sa recomaqndat miscari ,fasa elastica si ungere cu fastum gel.

Feb. 17, 2012, 4:46 p.m.
12
9

Dr. Georgiana Tache

Stimata Doamna, conteaza enorm varsta dvs. Trecand peste acest amanunt, pe care nu l-ati facut cunoscut, va informez ca imobilizarea gipsta este urmata de un sindrom algic adica dureros si disfunctional al mainii/pumnului si degetelor. Prin urmare, normal sau nu, pentru a scapa de dureri ar trebui sa faceti si niste proceduri de fizioterapie si sa vi se arate exact miscacrile pe care trebuie sa le efectuati. Sa nu pierdem din vedere ca poate sa apara si o complicatie de temut, numita algoneurodistrofie. Ca atare, un drum pana la specialistul in recuperare medicala ar fi cel mai indicat lucru de facut. Cu stima, Dr. Georgiana Tache, medic primar recuperare medicala.

Feb. 18, 2012, 7:36 p.m.
8
5

Nastasiu Maria

BUNA ZIUA !!! Ma numesc Nastasiu Maria si am suferit o fractura de radius stang fara deplasare...am stat cu mâna in gips 4 saptamani, mi s-a facut o radiografie dupa 10 zile si era bine...nu am mari probleme,pot sa misc degetele,mâna...dar vreau sa stiu daca este normal sa se invinețeasca mâna deasupra degetelor...!VA MULTUMESC MULT !!!

March 1, 2012, 3:36 p.m.
23
2

daiciu ioana

Buna ziua! Ma numesc Daiciu Ioana, am 58 ani si in februarie am suferit o fractura epifiza distala radius sting cu deplasare.Am avut mina in ghips 5 saptamini, am facut toate controalele si radiografiile necesare, ultima aratind ca totul este in ordine. Pot sa folosesc mina dar acum a aparut la cot o umflatura care a inceput sa ma doara si la atingere am impresia ca este un lichid acumulat. Va rog sa -mi comunicati daca este posibil ce trebuie sa fac in aceasta situatie.\r\n\r\nVa multumesc anticipat.

July 3, 2012, 7:06 p.m.
3
4

redactie

Va sugerez sa contactati Dr.Tache Georgiana-Ozana Centrul de Recuperare Medicală “Medical Care” www.medicalcare.ro contact@medicalcare.ro 021-233 9727 0723.626.289

July 28, 2012, 11:13 p.m.
1
2

Banos Alin

Buna ziua!Ma numesc Banos Alin am 17 ani si acum 3 luni am cazut pe terenul de sport si am suferit Fractura 1/3 distala radius stang cu deplasare....mi-a fixato si a pus-o in gips ..dupa 5 saptamani sa vindecat complect aveam toate functiile mainii complete cu unele ezitari.....dupa o luna de la vindecare am cazut iar pe aceasii mana si am fracturat-o mi sa spus ca acum trebuie sa stau 2-3 luni cu ea in gips ...e posibil sa nu se mai vindece?deja am 1 saptamana aproape si simt unele diferente pe zi cetrece......Multumesc!!

Aug. 27, 2012, 3:05 p.m.
6
3

Tache Georgiana

Fractura are la baza traumatismul dar tinem cont si de potentialul local de calusare. Imobilizarea anterioara pentru prima fractura a demineralizat osul care s-a fracturat a doua oara cu usurinta si se vindeca mai greu. Asteptati 6 saptamani si prezentati-va la ortoped. Ca sa spuna cu siguranta daca trebuie sa mai stati in gips. Va astept dupa degipsare deoarece este obligatoriu sa luati anumite medicamente si sa faceti un program de recuperare medicala.

Sept. 2, 2012, 6:26 p.m.
0
1

Filip Marius

Buna ziua! Ma numesc Filip Marius si in urma cu 36 de zile am suferit o fractura distala radius stang fara deplasare.Mana a fost imobilizata in gips timp de 28 de zile si totul a decurs pozitiv pana astazi cand am carat o greutate de 16 kg(baterie masina) cam 40 de secunde cu mana stanga in stransoarea degetelor.Dupa acest episod simt un disconfort ,(poate e creat mental),oricum simt o senzatie la incheietura ,uneori o durere foarte usoara care trece destul de repede.Ce sfat imi dati,e vreun motiv de ingrijorare pentru zona calusului sau altceva?

Sept. 25, 2012, 6:43 p.m.
2
4

Tache Georgiana

Nu este cazul sa ne gandim la o deplasare a capetelor osoase. Ceea ce s-a intamplat este o intindere de tendoane si ligamente ce trec la nivelul articulatiei pumnului. Ele s-au resimtit si datorita pozitiei fortate a mainii si degetelor in timpul caratului bateriei, ca sa feriti incheietura mainii. Sindolor gel daca nu sunteti alergic la xilina, este deosebit de eficient in aplicatii externe de 2-3 ori pe zi. Succes si sanatate.

Sept. 29, 2012, 12:27 p.m.
4
3

Liviu George

buna ziua ma numesc liviu. in urma cu 2 luni avut un mic accident in urma caruia am suferit o fractura distala de radius am mers la u.p.u am facut o radiografie s a constatat ca am nevoie de reducere aceasta s a efectuat dupa care am primit o atela gipsata pt 10 zile. dupa aceasta perioada am mers la control dl doctor a considerat ca nu e nevoie de radiografie doar de un ghips pt 4 saptamani . in momentul de fata am scos mana din ghips iar aici apare nelamurirea mea au trecut 2 saptamani de cand am scos o si e la fel de umflata si am aproximativ aceleasi dureri pot sa spun ca mobilitatea mainii am recuperat o nu in totalitate dar destul de bine si n afara de asta e putin deformata dar nu in locul unde a fost fracturata ulna e deplasata inspre interiorul bratului lucrul asta se vede si in radiografie ulna nu se mai afla la acelasi nivel cu radiusul e putin mai sus inspre palma imi puteti spune daca e normal lucrul asta sau a aparut vreo complicatie. va multumesc mult

Oct. 1, 2012, 11:54 p.m.
7
4

mocanu mariana

Buna ziua , ma numesc Mocanu Mariana ..am 48 de ani .. Si in 15 septembrie am suferit un accident rutier in urma caruia am fractura cominutiva cu deplasare radius stang in urma imobilizari cu gips cu 5 saptamani mana este neconsolidata recomandandumi-se operatie . Imi este frica sa fac aceasta operatie > Si de aceea am apelat la Dumneavoastra pentru a ma ajuta cu un sfat . Va multumesc!

Oct. 29, 2012, 11:08 p.m.
12
2

Arthur Kornovics

Buna, am 36 ani, astazi am scos ghipsul dupa o fractura de epifiza distala cominutiva. As dori sa va-ntreb ce tratament ar trebui sa urmez pentru a-mi recapata mobilitatea. O simt foarte rigida, de-abia o pot misca. De la Spital nu mi s-a spus nimis decat sa o misc, e incredibil!\r\n Va multumesc!

Jan. 30, 2013, 9:57 a.m.
3
3

Tache Georgiana

Stimate Domn, puteti urma un program de recuperare medicala intr-un centru specializat, poate ca trebuia sa insistati ca ortopedul sa va faca o recomandare in acest sens. Medicul de familie va poate trimite intr-un serviciu de fizioterapie-recuperare medicala aflat in Policlinica din teritoriu..Daca nu reusiti, nu ezitati sa ma contactati.

Jan. 30, 2013, 9:55 p.m.
2
1

adriana i

buna ziua,am 24 de ani iar in urma cu 3 sapt am suferit o fractura epifiza distala radius drept,mi s au pus oasele la loc,iar la radiografia de control a iesit osul in curs de consolidare..insa resimt mici dureri la locul fracturii nu insuportabile insa de luat in seama..as dori sa mi spuneti daca este normal..precizez ca fac exercitii cu pumnul/ si degetele..multumes enorm anticipat

March 1, 2013, 12:48 a.m.
5
0

Tanta Grigore

Buna ziua! In urma cu 2 saptamani am cazut si am o fractura cominutiva epifiza distala radius stang si stiloidacubitala stanga cu deplasare. Dupa fixarea oaselor , mi-a fost pusa mana in ghips. La radiografii medicul a spus ca e in regula. Mana mai e putin umflata, dar au inceput durerile . Simt ca se contracta muschii din brat si antebrat cu durere mare. E normal? Ce tratament ar trebui sa urmez? Am 48 de ani.

April 6, 2013, 6:22 p.m.
8
4

Christian

Salut,am fractura la incheietura pt prima data o tin aproape de o luna oare o sa pot misca din nou mana dupa o saptamana?

July 8, 2013, 9:38 p.m.
8
0

dan mihai

stimata doamna doctor.ma numesc dan mihai am 54 de ani din rm.valcea,pe 27 iulie am suferit o fractura cominutiva distala radius drept cudeplasare,s-a facut reducerea si mi-a fost pus aparat ghipsat.La primul control mi s-a spus ca totul este ok si pe 30 .08 schimbam ghipsul pentru inca 2 saptamani,dar mai ales noaptea am dureri groaznice la nivelul antebratului si la incheetura mainii. Este normal?Ce imi recomandati? Cu mult respect si speranta Dan mihai.

Aug. 27, 2013, 2:52 p.m.
12
4

Maricel Ionel

Buna ziua! Am 15 ani,jucam fotbal cu baietii si in urma unei caderi am fost diagnosticat cu fractura epifiza distala radius stang cu deplasare,acum 3 luni s-a intervenit chirurgical si mi-a pus o brosa in interiorul osului,nustiu cum sa explic exact,mana am tinut-o imobilizata dimp de 4 saptamani si dupa 6 saptamani mi-a scos si brosa,mana se recupera intr-un procent de 90%,dar inca mai am dureri exact unde este operatia ,dar in interior ma doare..astept si eu o parere. Multumesc.

Nov. 20, 2013, 9:52 a.m.
13
2

Grajdan Radu

Buna ziua stimata doamna . Ma numesc Grajdan Radu si as avea nevoie de sfatul dumneavoastra . An urma cu o luna de zile am cazut si am fractura epifiza radius cu deplasare .mana stanga . Dupa readucerea fragmentelor osoase si-a deplasari an ziua cazaturi ,mi-sa pus o atela ghipsata . si de atunci sunt tot cu ea . Am fost la control de 3 ori si de fiecre data am facut radiografi , dar, sant antrebat daca ma doare . Am douo degete amortite din ziua cazaturi . Va rog sa ami dati un sfat ce sa fac . Va multumesc cu respect

Jan. 9, 2014, 2:38 p.m.
4
1

Rusu Petronela

Buna!Ma numesc Rusu Petronela,am 20 de ani si as vrea si eu un sfat.Acum 2 saptamani am cazut cu rolele si m-am ales cu o fractura EIR ,stg. cu deplasare si fractura smulgere stiloida cubitala.Am avut nevoie de interventie chirurgicala care s-a efectuat a doua zi dupa cadere,aceasta interventie constand in :"debridarea excizionala a partilor moi implicand os sau cartilaj si reducerea deschisa a fracturii de epifiza distala de radius cu fixare I",si acum am 2 brose kirschner de 1,8 mm iar timp de 10 zile am tinut o atela ghipsata..am fost dupa 10 zile la control si mi-a scos firele de sutura si mi-a dat atela jos,la care mi s-a sp sa fac multa miscare...intrebarea mea e:pot face miscare asa de curand de la operatie?urmatorul control fiind la o luna dupa operatie,cand trebuie sa fac o raza sa vedem cum arata mana...inainte de a ma opera ,mi s-a spus ca e posibil sa mai trebuiasca o operatie pt a-mi pune o placa in caz ca ceva nu o sa fie bine.Avand in vedere ca am brosele credeti ca o sa fie nevoie de cealalta operatie?Se mai poate face ceva dupa o posibila vindecare nu tocmai "perfecta"?Eu am incercat sa o mai misc din incheitura asa cum mi s-a spus,dar pot foarte putin si am dureri,iar de cand am inceput sa misc incheietura ,atunci cand misc degetele simt o durere la incheituta,ceea ce nu o simteam inainte de a misca incheietura...si cel mai tare e afectat degetul mare.Ce as putea sa fac?E normal sa ma doara asa?M-as bucura daca ati putea sa-mi raspundeti la aceste intrebari.Multumesc!

July 10, 2014, 11 a.m.
6
0

Maria Borcan

Buna ziua! Pe data de 10 ian 2015 am suferit o fractura epifiza distala radius stang cu minima deplasare. Mi s-au facut radiografii dupa care a urmat tractiunea si imobilizarea in atela gipsata "in V" cu care am stat doua saptamani. Apoi a urmat aparat gipsat 4 saptamani. Pe data de 9 feb se indeparteaza aparatul gipsat. Am dureri pamare iar incheietura mainii este intepenita. Degetele nu le pot misca mai mult de 45° cu dureri. Am 66 ani si osteopenie. Am sanse sa-mi recuperez in totalitate functiile mainii?? Multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dv.

Feb. 21, 2015, 12:28 p.m.
22
4

florina

Am suferit pe 10 oct a.c . O fractura edr drept. cominutiva cu deplasare dorsala. S-a făcut reducerea sub anestezie și imobilziare pt 30 de zile După reducere și imobilizare s- a făcut din nou radiografie și a zis ca e bine Am 58 de ani și un scor de -150 Spuneti-mi și mie la ce mă pot aștepta Mulțumesc

Oct. 11, 2015, 9:25 p.m.
5
2

florina

Dna Dr e vorba de un scor dexa în mesajul anterior și încă ceva vreau sa va întreb cât timp o sa doară şi dacă e normal sa se umfle\r\nCe mă sfătuiți sa fac e nevoie și de CT\r\nEu am fost în Upu și în urgenta știți cum e mai ales în provincie\r\nMulțumesc mult dna doctor

Oct. 11, 2015, 10:16 p.m.
2
2

Mihaela moraru

Buna ziua in urma cu 7 luni am cazut in mana dreapta. Miam pus ghiata dupa o perioada de 2 saptamani mia trecut luna trecuta a inceput sa ma doara si am plecat la urgente..diagnosticul.fractura radio si os scafoid. Am o luna in ghips ce urmari poate avea tinind cont ca am stat atat timp.am 43 ani

Dec. 22, 2015, 12:17 p.m.
4
1

Chis Adrian

Buna ziua!\r\nMa numesc Adrian. In 31.01.2016, am avut o fracuta la degetul mic, de la mana dreapta..."fractura boxerului", am stat 3 saptamani cu degetul mic si inelarul imobilizat intr-o atela gipsata. Mi sa facut radiografie dupa ce mi sa pus la loc degetul, iar doctorul mi-a spus ca degetul sa asezat bine, am fost la control la 5 zile si la 3 saptamani, nu mi sa facut nici o radiografie in acest timp, mai mult doctorul ma tratat cu multa indiferenta iar asistentul cu multa rautate. Dupa ce mi sa luat ghipsul jos mana mi-a fost umflata, dupa 2 sapt aveam aproape aceasi umflatura, m-am dus la control si m-am certat cu doctorul sa imi faca o radiografie pe care am platit-o desi sunt asigurat, sa constatat ca degetul este in continuare rupt, doctorul mi-a spus ca nu trebuie sa fac nimica si sa astept ca osul sa se modeleze. \r\nM-am dus la un specialist, prin cunostinte, care mi-a spus ca tre sa astept 3 sapt dupa care sa ma duc la dansul sa imi rupa iarasi degetul si sa il puna la loc.\r\nCredeti ca asta este solutia cea mai buna?

March 4, 2016, 9:37 p.m.
1
0

An amara d

Acum 2 săptămâni am căzut și mi-am luxat încheietura mâinii stângi. Doctorul mi-a pus încheietura în ghips pt 5 săptămâni. După 2 săptămâni de când mi s-a pus ghipsul am încercat sa mișc mana,iar dimineață a început iar sa mă doară încheietura. At trebui sa nu mai fac deloc mișcări cu aceasta mana? Am forțat încheietura .multumesc

April 30, 2016, 11:14 a.m.
0
1

Saptamana Medicala Administrator

Contactati Dr. Georgiana Tache, clinica Sanador!

April 30, 2016, 3:46 p.m.
0
0

Cristian

Buna ziua! La incheietura de la mana stanga, mi s-a umflat si nu o pot misca, problema e din cauza venelor. Intrebarea mea e ce sa fac, sa-mi treaca mai repede, ar mai fi o problema ca sunt intr-o tara straina si nu cunosc limba. Va multumesc!

July 5, 2016, 8:11 a.m.
1
1

simon erika

Buna ziua fetita mea are 10 ani si a avut fractura mana stanga radius cu deplasare 1.3 intrebarea ar fi dupa operatie chirurgicala a fost mana in ghips 3 sap si dupa ce ia dat ghipsu jos de atunci tot unflata este si doctorul care face intervetia nea spus ca va fi operata saptamana vitoare fara nici o radiografie poate spune cineva daca este loc de igrijorare sau este normal! multumesc...

Oct. 20, 2016, 2:40 p.m.
1
1

BOSCANEANU MIREL

Buna ziua, In 1978 am suferit o fractura de scafoid la mana dreapta dar nu m-am operat nici pana in prezent. Din toamna anului 2015 au inceput durerile la mana dreapta (incheietura plus brat si umar) numai la folosirea mousului. In ianuarie 2016 am facut o operatie de tunel carpian si dupa un 11 luni au aparut aceleasi dureri numai la folosirea mousului (95% lucrez cu mousul pe grafica pe calculator). Am facut o radiografie desteapta la ambele maini si reiese aceasta fractura veche la mana dreapta. Mi s-a recomandat interventie chirurgicala cu surub Herbert. As dori sa-mi confirme un specialist acest lucru in cazul in care imi va cere radiografia pe care o am in format pdf. Multumesc

Feb. 4, 2017, 8:17 a.m.
1
0

Mihai

Buna ziua, In octombrie anul trecut(aproximativ 3 luni) am avut un mic accident la locul de munca, am alunecat si am cazut in mana, pe moment nu mi s-a parut nimic grav, puteam misca mana foarte usor fara sa ma doara nimic insa peste noape a inceput sa ma doara si a doua zi era ceva mai umflata (nu exagerat dar era cam cu 5mm de jur imprejur). Am tratat-o superficial, am bandajat-o cateva zile dupa care nu ma mai durea, o data cu instalarea iernii plus coincidenta face ca am si fortat-o(am luat copiii in brate) dar nu pot sa zic ca a fost un efort mare avand in vedere ca fiica mea are 10-11kg, a inceput sa ma doara iar din pozitie orizontala nu prea puteam ridica nimic, pe cand din pozitie verticala nu ma deranja, puteam face efort. Am recurs la bandajarea incheieturii cu un bandaj elastic care a ajutat mult la preluarea durerii. Acum inca ma mai doare in anumite pozitii la efort si cand o misc/rotesc(durere suportabila), se mai aud ceva trosnituri cand o misc. Ceea ce am observat este ca daca o tin in repaus bandajata am senzatia ca se "rigidizeaza" chiar si dupa ce scot bandajul. E recomandat sa mai fac ceva exercitii de recuperare sau sa o tin imobilizata complet in repaus inca o perioada de timp? Multumesc anticipat!

Feb. 9, 2017, 3:38 p.m.
0
0

Istrate Florin Ciprian

Buna ziua am cazut la fotbal in urma cu 3 sapt pe cot si am facut o fractura cominutiva cu deplasare cu traiecte intraarticulare epifizar proximal radius stang am stat cu atela 3 sapt si acum nu imi mai pot indrepta mana ca inainte...ma puteti ajuta si pe mine cu un sfat

May 8, 2017, 1:11 p.m.
0
0

bucur elena

am suferit o fractura epicondil radius cu deplasare dupa repunere fara operatie la indepartarea ap.gipsat am edem scaderea fortei musculare miscari limitate in articulatie mina nu ma doare ce sa fac ?

Aug. 11, 2017, 7:45 a.m.
4
0

Bogdan

HellornO intrebare...pot sa fac sport...sa zicem o alergare usoara cu mina in ghips dupa o fractura epifiza distala radius dreapta fara deplasare?....dupa o saptamina de imobilizare

Aug. 23, 2017, 10:32 p.m.
1
0

Costel

Daca cineva are o fractură epifiza Imobilizare gips despicat,poziție proclivă 45 zile. rnMai poate lucra sau scrie cu mâna cu probleme. Va mulțumesc

Dec. 11, 2017, 8:55 p.m.
0
0

ALINA

Buna ziua doamna doctor.Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, o parere.Bunica mea, 73 ani a cazut ieri si i s-a pus diagnosticul in urma radiografiei fractura epifiza distala radius bilateral( stanga cu traiect complet si dreapta cominutiv si stiloida ulnara dreapta).Asta la UPU dupa ce i-au fost trase mainile si facuta din nou radiografia.Domnul ortoped nu m-a chemat sa imi explice despre ce e vorba, i-a explicat bunicii, insa ea nu a inteles mare lucru.I-a pus ghips pe ambele maini si a chemat-o la control peste o saptamana.treb tinut 6 saptamani, iar daca nu se prinde va trebuii operatie.Puteti sa ma lamuriti un pic, tinand cont de varsta, de faptul ca sunt ambele maini, nu era mai simplu cu operatie direct? Va multumesc din suflet si astept raspunsul dumneavoastra. Cu stima

Jan. 14, 2018, 5:58 a.m.
0
0

gotia viorica

fractura cap radius nivel radio-carpian cu o foarte mica deplasare fara reductie si fara sa necesite operatie.La 3 luni de la scoaterea aparatului gipsat tinut 6 saptamani,bratul prezinta inca inflamatie in zona metacarpiana,dureri in diverse locuri ale metacarpienelor,inflamatie usoara si senzatii deinflamatii si furnicaturi in degete si amorteala generala a labei mainii,fara atenuare in urma rerapiei de recuperare,fiind tot mai puternice iar in ultima perioada permanentizandu-se.Exista explicatie?dar remediu? va multumesc anticipat

April 15, 2018, 2:10 p.m.
1
0

Lily

Buna ziua!fata mea în vârstă de 9 ani a cazut in urma cu 3 săptămâni si ne-am ales cu fractura1/3 distala radius stâng! Am stat 2 săptămâni si 2 zile cu ghipsul lung( peste cot) si mai stam încă 2 săptămâni si 3 zile cu ghipsul scurt!la doua zile după scoaterea ghipsului ar trebuie sa meargă în tabara si nu stiu cum si cat va trebui să nu foloseasca mana stânga ! Ce ziceți?

June 26, 2018, 11:37 a.m.
0
0

Hollie

Greetings! Welcome to SourcingIC.com and also we are trying to find your RFQ or Bom Checklist for us to estimate. We are Hong Kong representative of the complying with IC brands for 15 years: TOSHIBA ALTERA ANALOG GADGETS TEXAS TOOLS ST FAIRCHILD ATMEL XILINX INTEGRATED CIRCUIT SAMSUNG MAXIM NEC NXP ON SEMI PHILIPS FREESCALE INFINEON INTERSIL DIRECT MODERN TECHNOLOGY MOTOROLA I know you might require to discover ICs. The major mission for us is sourcing ICs. As you recognize greater than 99% ICs available in this planet can be discovered in China, however it is time-costly to find or send out queries to countless providers or agencies one at a time to discover who obtained supplies as well as obtain excellent quote! Action 1: Skype or email our teammate: sales@sourcingic.com Action 2: Tell us part number as well as the amount or other requirements. Action 3: I will certainly source from vendors and our colleague will select the dependable distributor to estimate. Step 4: Our seasoned IC technicans will certainly test the ICs to confirm they are genius and also working well. Tip 5: Well packed and also shipped. Welcome for Complete Bom List questions! Payment Technique: Paypal/ Western Uniuon/ TT. See you! Ideal Regards, Sourcing IC. To provide every unusual ICs. Company Background: Souring IC Ltd is a Hong Kong based company with China workplaces in different districts. We supply a vast array of digital components, specialized in IC including Sound IC, Power Administration IC, Customer Electronic IC, and so on. Our objective is to supply any components which are challenging to be sourced in the digital market, particularly the one discountinued by factories. With the assistance of latest A.I system and the elite teammates we possessed, we have the ability to source every ICs that is not commonly used by the co-operation with thousands factories and also companies in China. We have the ability to provide the most competitive rate without MOQ.

Feb. 21, 2019, 6:26 a.m.
0
0

mariana

Numele meu este Mariana Diego. Aceasta este o zi foarte fericită a vieții mele datorită ajutorului pe care mi l-am oferit dr. Jungunu pentru a mă ajuta să-mi recuperez fostul soț cu vraja lui de magie și dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de teribil pentru că soțul meu mă înșela într-adevăr și căutam un divorț, dar când am întâlnit e-mailul Dr.Jungunu pe Internet, mi-a spus cum a ajutat atât de mulți oameni să se recupereze fostul lor ajutor Ajută la stabilirea relației și a face oamenii fericiți în relația lor. Mi-am explicat situația și apoi i-am căutat ajutorul, dar spre marea mea surpriză mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și că acum sărbătorește pentru că soțul meu sa schimbat complet pentru totdeauna. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezența mea. Mă bucur foarte mult de căsnicia mea, o mare sărbătoare. Voi continua să depun mărturie pe Internet deoarece dr. JUNGUNU este într-adevăr un adevărat vrăjitor. NEVOIE AJUTAȚI-L pe CONTACT DOCTOR JUNGUNU ACUM prin e-mail: drjungunusolutionspell@gmail.com sau WhatsApp + 233570528416  El este singurul răspuns la problema dvs. și te face să te simți fericit în relația ta. Și este, de asemenea, perfectă în 1 vrăjitorie de dragoste 2 Win Ex înapoi 3 Frumoasă a uterului 4 Vraja promovării  5 Vraja de protecție 6 vrăji de afaceri  7 O vrajă bună de lucru 8 Vraja casei de loterie și spell de curte.

March 11, 2019, 7:28 a.m.
0
0

FLORA

Hei Vreau doar să împărtășesc munca bună a domnului owamen, cum m-a ajutat să rămân însărcinată cu amestec de plante și purificare (vraja sarcinii) după 12 ani de încercări, eu și soțul meu sunt căsătoriți de 13 ani și acum, imaginați-vă că sunt căsătoriți pentru 13 ani cu un copil .. Am trecut prin dureri încercând diferite medicamente până când am văzut o mărturie despre munca domnului owamen .. De fapt, m-am hotărât să-l testez .. La o lună după ce l-am contactat, am rămas însărcinată și pierd totul acei ani de medicamente, când sursa potrivită a fost acolo tot timpul .. Pentru a scurta povestea lungă, sunt mamă acum. Așa că voi sfătui pe oricine are aceeași problemă sau probleme legate de a avea copii ar trebui să-l contacteze, tu o să mă bucur că ai promis Iată detaliile lui ... WhatsApp, apel sau text +1 (619) 512-9826 Drowamen@gmail.com Mai puțin uit că face tot felul de vrăji Recuperarea iubitului tău (soț, soție, ex prietena, fost iubit) * vraja cancerului * vraja protectiei sarcinii * vraja banilor * vraja dragostei * loterie vraja * vrajă căsătorie * vrajă de protecție * suceess și favoare vraja * devenirea unei vraji maneger * eliminarea blestemelor și vraja ghinion E. T. CHAve a good daya

Oct. 30, 2020, 1:39 p.m.
0
0

Rodica Shearer

Mi-a fost greu să cred când am văzut un comentariu pe internet despre modul în care Dr. Ilekhojie ajută oamenii să câștige la loterie. Aceste numere câștigătoare sunt 100% garanții că trebuie să câștigați la loterie. Încerc și am câștigat 800.000.00 de lire sterline. Comentariul meu pare amuzant, dar este adevărul și îți promit că nu va fi amuzant când vei câștiga și vei împărtăși o mărturie cu alții. Acesta este un secret pentru a câștiga la loterie, așa că vă sfătuiesc să faceți același lucru. Nu am crezut niciodată în puteri magice până când nu dau peste el, va fi un mare păcat dacă aș pleca de aici fără să renunț la contactul acestui mare vrăjitor. În cazul în care aveți nevoie de ajutorul acestui mare vrăjitor la loterie câștigătoare, îl puteți contacta prin e-mailul său: „(gethlp05@gmail.com sau sunați-l la +2348147400259

Nov. 10, 2021, 9:06 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha