47
None

Întrebări și Răspunsuri: Degenerescența Maculară și Performanța Vizuală

Pigmentul Macular (PM) este acel strat al retinei format din luteină, zeaxantină şi mezo-zeaxantină, reprezentând metoda naturală a organismului de a proteja retina prin filtrarea luminii albastre dăunătoare maculei şi prin neutralizarea radicalilor liberi produşi de stresul oxidativ.

 
Cum se deteriorează Pigmentul Macular (PM)?
PM crește în perioada copilariei, iar apoi scade de-a lungul vieții într-un ritm diferit de la persoană la persoană.  Acest ritm este determinat atât de factori patologici cât și de mediu. Atunci când acești factori există ritmul de scădere este unul alert!
 
Factorii de mediu sunt compuși din: expunerea îndelungată la surse de lumină albastră (dispozitive cu ecran plat, surse de iluminare cu lumină albă/albastră/rece, etc.), fumat, poluare și o dietă sărăcăcioasă în carotenoizii maculari sus-menționați. Acești factori căpătă aproape un aspect epidemiologic în țările dezvoltate, acum devenind o problemă serioasă și în România.
 
De asemenea, scăderea  nivelului de PM poate fi prezentă la persoanele afectate de glaucom, diabet sau miopie, acestea producând maculopatii.
 
Ce se întâmplă când PM este diminuat?
Primele simptome se manifestă prin apariția încețoșării vizuale (indiferent de existența ochelarilor de vedere), creșterea sensibilității la lumini puternice (faruri, soare, zăpadă, etc.) și scăderea acuității vizuale. Atenție, aceste simptome nu sunt corectabile prin dioptrii.
 
Un PM diminuat reprezintă factorul principal al instalării Degenerescenței Maculare, o patologie a retinei simțită prin scăderea vederii centrale pâna la punctul de orbire. Această afecțiune este din ce în ce mai prezentă, apărând chiar și la persoane de 30-35 ani.
 
Cum creștem performanța vizuală?
Toate studiile clinice prezente arată că îmbogățirea PM prin administrarea celor trei carotenoizi maculari: luteină, zeaxantină și mai ales mezo-zeaxantină, conduce la creșterea performanței vizuale. S-a constatat în peste 20 de studii clinice că o formulă ce conține mezo-zeaxantină are un aport considerabil mai mare decât una fără.
 
Cum ne protejăm împotriva degenerescenței maculare (DMLV)?
În cazul ideal în care dorim prevenția acestei patologii putem face cure anuale cu suplimente nutritive ce conțin cei trei carotenoizi maculari, efectul fiind și de creștere a performanței vizuale.
 
Cei afectați de DMLV au în acest moment o soluție. "Nutriția este singura metodă recunoscută pentru reducerea riscului progresiei degenerescenței maculare"- Prof. John Nolan MPRG, UK. S-a demonstrat științific ca formula cu luteină (10mg), zeaxantină (2mg) și mezo-zeaxantină (10mg) a fost singura cu rezultat, în urma unei administrării îndelungate, de oprire a progresiei DMLV la 100% din pacienți diagnosticați timpuriu, mezo-zeaxantina jucând rolul esențial.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha