None
Probioticele, doar o modă sau o necesitate?
De câte ori nu aţi auzit în farmacie sau la televizor: Urmaţi un tratament antibiotic? Atunci vă recomand să luaţi şi un probiotic. Este această recomandare justificată
Sperăm să vă raspundem la această întrebare în rândurile următoare!
Probioticele sunt organisme vii care, atunci când sunt ingerate în cantităţi adecvate, exercită un beneficiu gazdei prin creşterea populaţiei microbiene intestinale şi inhibarea patogenilor.
Probioticele, aceste microorganisme vii care activează la nivelul intestinului unde intră în compoziţia florei intestinale, au rol în împiedicarea dezvoltării microorganismelor patogene care pot cauza infecţii. Mai mult, cresc răspunsul imunologic al intestinului, întărind capacitatea noastră de a ne apăra.
Pentru stimularea dezvoltării selective a probioticelor din colon,
intervin prebioticele, acestea ajutând la adeziunea probioticelor la epiteliul intestinal.
Prebioticele sunt definite ca produse alimentare nedigerabile, dar fermentabile, care afectează organismul prin stimularea selectivă a creşterii unei specii sau a unui număr limitat de bacterii din colon. Prebioticele sunt substanţe care favorizează dezvoltarea bacteriilor benefice, în special (dar nu exclusiv) Lactobacillus şi Bifidobacterium.
Prebioticele frecvent utilizate sunt polizaharidele, oligozaharidele şi dizaharidele.
Această combinaţie de probiotice cu prebioticele formează simbioticele: Bacteriile prebiotice, ajungând în intestin, creează condiţii favorabile pentru înmulţirea probioticelor. O astfel de simbioză are efect pozitiv asupra organismului, îmbunătăţind starea de sănătate.
În foarte multe cazuri administarea lor devine extrem de importantă la copii, în special când acestea trebuie asociate tratamentului cu antibiotice, care poate favoriza dezechilibre severe la nivelul florei intestinale a micilor pacienţi. antibiotic.
Inevitabil, intervine următoarea întrebare; din multitudinea de produse disponibile pe piaţă în acest moment, ce să aleg?
Venim să vă facem o recomandare: cel mai nou simbiotic este acum şi în România!
Lactoflora reprezintă un produs inovator, care combină atât probioticul cât şi prebioticul într-un preparat cu gust plăcut, uşor de administrat. Lactoflora este disponibil în două variante, una pentru adulţi şi una special concepută pentru copii.
Gustul este un element esenţial care determină succesul sau insuccesul unui tratament mai ales în cazul copiilor; Lactoflora are gust plăcut şi aromă de căpşune. Este extrem de uşor de administrat, nefiind necesară apa sau vreun alt lichid. Copii îl vor adora!
Deasemenea preparatul recomandat adulţilor are un gust foarte plăcut de fructe ; ambalajul reprezintă o cură completă de tratament.
În concluzie, probioticele ne ajută să ne refacem echilibrul florei intestinale şi prin urmare ajută la:
• corecta funcţionare a aparatului digestiv;
• refacerea și cresterea capacităţii de apărare împotriva microorganismelor patogene;
• au rol de ameliorare în tulburările digestive cum ar fi constipaţie, balonare, indigestie;
• îmbunătăţesc absorbţia de nutrienţi la nivel intestinal şi ne ajută să digerăm mai bine hrana;
• stimulează producerea de vitamine şi alte substanţe benefice pentru organism, cum ar fi vitamina B şi K.
www.lactoflora.ro