30
None

Adio febră musculară!

Primăvara şi-a făcut deja debutul în calendar şi odată cu ea primele raze de soare ne îndeamnă să ne gândim la mişcare şi sport.
Însă, odată cu începerea unor activităţi sportive, după o perioadă în care corpul nostru nu a mai fost antrenat pentru efort, îşi face debutul ceea ce noi numim febra musculară.
Febra musculară se caracterizează printr-o stare de oboseală generală care apare în urma unor eforturi fizice deosebite. Cum putem controla febra musculară?
Putem încerca una dintre variantele care se potriveşte cel mai bine organismului nostru:
• Administrare de antiinflamatoare
• Masaj
• Pre-stretching
sau putem încerca crioterapia, o terapie eficientă într-o formă modernă.
Crioterapia sau terapia cu gheaţă presupune aplicarea unor substanţe reci (excitant termic rece) pe ţesuturile corpului şi are drept efecte:
• Analgezia locală (atenuarea durerii locale),
• Scăderea procesului inflamator
• Refacerea pentru antrenamente viitoare
 
Însă pentru că acum avem la dispoziţie o serie de tehnologii moderne putem încerca cu succes şi gelurile cu mentol , care reprezintă mai mult decât crioterapie. În plus ele pot fi utilizate ca analgezice şi aplicate topic induc o  senzaţie de răcorire fiind astfel contrairitante şi reducând totodată senzaţia dureroasă.
Cel mai recent produs disponibil acum şi în farmciile din România, este Refenum ICE.
Refenum Ice - Gelul cu efect local de răcire:  calmează durerile musculare şi articulare, reduce inflamaţia asociată febrei musculare, entorselor, fracturilor şi altor traumatisme minore.
Este ideal a fi folosit  după sesiunile de antrenament sau după orele de exerciţii fizice deoarece ameliorează eficient durerile asociate febrei musculare.
 
Ce este Refenum ICE?
O combinaţie inovativă de mentol, ulei de eucalipt şi dexpantenol.
Aplicat pe tegumente, mentolul produce senzaţie de răcire şi chiar frig; totodată are ca efect reducerea aportului de sânge în zona respectivă prevenind astfel tumefierea locală. Mentolul acţionează şi ca un agonist slab al receptorilor opiozi, astfel găsindu-se o explicaţie şi pentru faptul că el ameliorează senzaţiile dureroase.
Deşi mulţi dintre noi încercau până acum să îşi amelioreze durerea prin aplicarea unei pungi cu gheaţă, studii recente atestă faptul că mentolul este superior gheţii în ameliorarea febrei musculare.
Percepţia durerii a fost semnificativ mai redusă prin aplicarea analgezicului topic în comparaţie cu aplicarea gheţii, în cazul pacienţilor care au utilizat produsul având la bază mentol, faţă de cei care folosiseră doar comprese cu gheaţă.
Totodata, un studiu publicat în 2011 a confirmat faptul că Mentolul este mai eficace în inducţia vasoconstricţiei decât gheaţa. Mentolul a indus o vasoconstricţie rapidă (dar de scurtă durată), în timp ce gheaţa a necesitat mai mult timp pentru a induce acelaşi efect.
Al doilea principiu activ din Refenum Ice este uleiul de euclipt. În patologia musculo-scheletală el s-a dovedit a fi excelent analgezic şi musculo-relaxant . Studiile desfăşurate recent au confirmat faptul că preparatele care au la bază mentol în combinaţie cu ulei de eucaliptol sunt mai eficiente în ameliorarea durerii şi febrei musculare faţă de preparatele care nu conţin aceste principii active naturale.
Dexpanetnolul din Refenum ICE are o funcţie de vindecare şi de protecţie: acţionează ca un factor de vindecare al tegumentului. Aplicat pe piele, oferă protecţie împotriva pruritului şi a durerii, reducând totodată înroşirea pielii (eritemul). Favorizează regenerarea tisulară şi reprezintă un factor important care susţine elasticitatea pielii.
Stimulează vindecarea tegumentului, concomitent cu reducerea inflamaţiei.
Astfel, ori de câte ori te pregăteşti de începerea unei activităţi fizice, un nou program de aerobic sau o partidă de tenis, nu uita de cel mai nou remediu împotriva febrei musculare!
 
Refenum Ice: îngheaţă durerea!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha