None
Diabetul zaharat şi medicina integrată
Peste 20 ani, la nivel mondial, o persoană din zece va suferi de diabet zaharat, declară pentru Agerpres Prof. univ. dr. Dan Mircea Cheţa, Director de cercetare la Institutul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice „N. Păulescu”. E o afirmaţie foarte gravă, dar care va fi adevărată dacă nu schimbăm nimic în modul de viaţă şi nu începem să avem grijă de noi.
Ce este diabetul zaharat?
O boală foarte gravă, una dintre cele mai răspândite boli endocrine, inclusă de specialişti printre aşa zisele boli cronice ale civilizaţiei. Deşi cauzele principale par a fi cele genetice, predispoziţiile fiind moştenite de la părinţi, cercetătorii au început să fie de acord cu faptul că stilul de viaţă şi factorii de mediu sunt cei care declanşează, de fapt, boala. Alimentaţia, sedentarismul, stresul, fumatul, excesul de medicamente, dereglările psihologice, obezitatea sunt, în realitate, factorii esenţiali pentru declanşarea diabetului.
Simptomele sunt foarte cunoscute şi sunt zeci de articole scrise pe această temă. Din păcate, însă, ele pot fi uşor ignorate în primele faze ale bolii, motiv pentru care sunt foarte mulţi oameni care află prea târziu că sunt bolnavi.
Ce facem?
Diabetul poate fi prevenit. Fiecare om ar trebui să îşi controleze nivelul de glicemie în fiecare an şi la primul semn că ceva ar putea fi în neregulă să ia măsuri. Diabetul este una dintre bolile care îţi controlează complet viaţa, de la apariţia lui până la finalul vieţii. Este foarte uşor să se agraveze şi să conducă la comă sau chiar deces.
Diabetul provoacă boli cardiovasculare, insuficienţă renală, afectarea sistemului circulator (poate duce la orbire sau arteriopatie), probleme grave ale oaselor şi articulaţilor şi multe alte asemenea efecte negative. „Şansele” de a declanşa această boală cresc proporţional cu creşterea în greutate, deci una dintre măsuri este păstrarea unei greutăţi corporale normale. Exerciţiile fizice sunt foarte importante, încercaţi să faceţi mişcare cel puţin 30 minute pe zi. Mergeţi pe jos, mergeţi la sală, alergaţi, orice vi se pare potrivit pentru voi, dar încercaţi să renunţaţi la sedentarism. Despre stres e inutil să mai discutăm, el este factor cauzator principal pentru toate neregulile organismului, deci orice modalitate de relaxare şi diminuare a stresului este bine venită nu doar ca preîntâmpinare a diabetului, ci ca element de restabilizare a organismului în general. Odihniţi-vă bine, faceţi pauze, petreceţi timp de calitate în familie şi cu prietenii, ieşiţi în natură ori de câte ori aveţi ocazia.
Medicina integrată şi diabetul
Probabil că ştiţi deja, o spunem de fiecare dată, dar vă reamintim: Medicina Integrată ScienceMed este, în acest moment, la nivel mondial, metoda cea mai modernă de diagnostic şi tratament. Bazată pe studii ştiinţifice, metoda ScienceMed a reuşit, pentru prima dată în istoria universală, integrarea medicinei alopate cu cele mai performante metode din medicina alternativă (naturistă). Medicina integrată poate măsura dezechilibrul energetic, dar şi dezechilibrul celular, intervenind eficient pentru restabilirea echilibrului şi recăpătarea stării de sănătate chiar înainte de declanşarea bolii în plan fizic. Indiferent de boală. Medicina integrată ScienceMed este singura metodă medicală prin care se poate realiza vindecarea, deoarece tratează cauza şi nu efectul bolii.
Biorezonanţa Paul Schmidt, homeopatia şi terapia florală Bach refac matricea energetică a corpului, deci tiparul morfogenetic care va putea apoi să reordoneze structurile fizice ale celulelor şi ţesuturilor corpului.
Modificările pot fi măsurate prin metoda electrosomatografică, care se alătură celorlalte metode din cadrul Medicinei Integrate ScienceMed. Aceasta permite evidenţierea organelor care se află la risc de îmbolnăvire şi evidenţierea modificărilor care apar în urma terapiilor de biorezonanţă şi homeopatie aplicate.
Fitoterapia şi gemoterapia stimulează procesele de refacere a proteinelor, care sunt baza structurilor fizice celulare, stimulează eliminările de deşeuri toxice celulare şi tisulare, aduc factori de creştere, minerale, enzime, vitamine care sunt esenţiale pentru procesele de reparare ale ţesuturilor lezate.
Cel mai important lucru, însă, nu aşteptaţi până când boala se instalează sau, mai rău, se agravează până la nivelul la care nu se mai poate ţine sub control. Cu cât trece timpul mai mult, cu atât şansele de recuperare sunt mai mici şi timpul necesar pentru a vedea efectele tratamentului mai lung.
Dr. Mihaela Hanganu
ScienceMed Romania • www.sciencemed.ro
ScienceMed Bucureşti: 0723.175.208
ScienceMed Buzău: 0735.779.330
ScienceMed Cluj Napoca: 0740.204.633
ScienceMed Timişoara: 0728.053.976