None

Noptile de vara(II)

Pentru a obţine un efect răcoritor la nivelul tegumentului, aplicarea înainte de culcare a gelului Supliform pe părţile expuse la soare favorizează un somn liniştit prin efectul de calmare şi hidratare datorat componentelor eterate antiinflamatoare.

Un alt inconvenient al nopţilor de vară îl constituie transpiraţia excesivă. În acest caz, Salvia este de un real folos, fiind antisudorală. Utilizată sub formă de tinctură (1 linguriţă de 3 ori pe zi) sau capsule (2 capsule de 2 ori pe zi), Salvia aduce un somn odihnitor deoarece temperează emoţiile acumulate în timpul zilei, având efect sedativ central şi periferic. Dacă luăm în calcul şi efectul afrodisiac, Salvia aduce un plus în nopţile romantice de vară...

Excesul de alimentaţie sau mâncare nepotrivită, seara, suprasolicită aparatul digestiv - situaţie deseori întâlnită în vacanţe, deoarece ziua se preferă turismul sau plaja - putând cauza probleme de somn. De aceea, dacă aveţi acest obicei în vacanţele de vară, nu uitaţi să utilizaţi, cu 30 de minute înainte de cină, 2 comprimate de Mag-anginar şi 2 comprimate de Redigest plus pentru a evita disconfortul digestiv. Ambele produse sunt suplimente alimentare care asigură enzimele şi substanţele bioactive necesare pentru completarea şi normalizarea dietelor dezechilibrate din vacanţe şi nu numai. Au acţiune antiinflamatorie şi antiseptică la nivelul tubului digestiv şi al organelor anexe, reglează motilitatea tubului digestiv şi a colecistului, previn formarea calculilor biliari şi renoureterali, având efect litolitic, contribuie la reglarea metabolismului lipidelor şi reducerea riscului de ateroscleroză, hipocolesterolemiant şi hipoglicemiant, sunt detoxifiante (favorizează eliminarea toxinelor şi a metalelor grele din organism), au acţiune de îmbunătăţire a absorbţiei calciului.

Pentru un somn odihnitor în nopţile de vară, Levănţica este de neegalat pentru efectul răcoritor, relaxant, antidepresiv, anxiolitic, analgezic şi antispastic. De remarcat, culoarea acestei plante, care induce stările prezentate mai sus în cromoterapie. Se administrează seara, fie sub formă de pulbere , o linguriţă sublingual, timp de 20 minute, fie sub formă de tinctură , 2 linguriţe, cu un pahar apă, între mese, fie 2 capsule , fie sub formă de ulei aplicat exterior, câte o picătură pe frunte, creştetul capului şi zona occipitală.

Teiul, sub formă de muguri în gemoderivat , pe lângă efectul anxiolitic, antispastic, sedativ, are şi acţiune vasodilatatoare blândă, inducând un somn odihnitor. Acţionează asupra axei corticohipotalamice şi asupra substanţei reticulate, crescând nivelul de serotonină, cu efect calmant şi de inducere a stării de bunătate, afectivitate, iubire necondiţionată. Este indicat în distonie neurovegetativă, nevroze, epilepsie, hiperemotivitate, colici abdominale. În antichitate era considerat un arbore sacru, considerându-se că ramurile sale au forţa unui talisman care proteja împotriva fulgerului şi spiritelor rele. Se consumă numai seara, câte o monodoză cu un pahar de apă.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha