None

"senzaţia de “corp strain” / „mi-am lovit meniscul foarte puternic”

"senzaţia de “corp strain”

Diana C.

Stimată D-nă doctor,

     Acum 3 luni am suferit un accident de bicicletă. M-am lovit destul de violent de ghidonul bicicletei mele. Lovitura este la genunchi, în momentul impactului piciorul fiind îndoit. În urma căzăturii m-am tăiat la genunchi, iar durerea sub rotulă a fost de tip usturime. Am rămas cu senzaţia de “corp strain” între oase, la nivelul genunchiului şi usturime asociată cu durere sub rotulă. Am făcut radiografie, rezultatul fiind “areolă radiotransparentă prezumtibil pseudocistică degenerativă a porţiunii femurale intercondiloidea“. Am fost îndrumată să fac şi un RMN, cu următorul rezultat “femurul-rotulă prezintă rotula în poziţie înaltă, cu uşoară hiperpresiune externă şi cu învelişurile condrale ale celor două suprafeţe suprapuse, caz în care nu apar leziuni focale”. Menţionez că mă aflu în Italia şi că toate vizitele medicale au fost îndrumate şi supervizate de medicul de familie, nefiind trimisă la un specialist ortoped, fiindu-mi recomandată fizioterapia (care, sinceră să fiu, nu cred că mă ajută, având în vedere senzaţia de corp străin între oase). Care este părerea dvs. văzând rezultatele scriptice? Ce-mi puteţi recomanda în continuare?

Dr. Georgiana Tache

     Dacă rotula se află în poziţie înaltă şi există o hiperpresiune externă, fără semne de degenerare pseudochistică a porţiunii femurale intercondiliene, senzaţia de usturime este dată de tendonul subrotulian, care stă în tensiune. Prin urmare, este clar că trebuie să faceţi 2-3 proceduri de fizioterapie, precum ultrasunete, unde scurte, CDD longitudinal, alături de un program de kinetoterapie, care să tonifice musculatura cvadricipitală şi să reconfigureze geometria locului. Dacă după o lună de gimnastică medicală sau kinetoterapie simptomatologia nu dispare, este cazul să consultaţi medicul specialist ortoped. La examenul RMN nu se face referire la starea meniscurilor sau la cea a ligamentului încrucişat anterior, ceea ce-mi spune ca acestea sunt în regulă. Prin urmare, urmaţi-ne sfaturile şi vorbim peste o lună.

„mi-am lovit meniscul foarte puternic”

Gabriel

     Acum cinci luni mi-am lovit meniscul foarte puternic pe o muchie de fier. Imediat dupa lovitură nu am luat măsurile cuvenite, sperând că o să-mi treacă. Doctorul mi-a prescris antiinflamatoare, kinetoterapie şi renunţarea la alergat (sportiv de performanţă). Am respectat toate acestea în decursul celor cinci luni, mai putin bicicleta (mers încet) deoarece nu îmi provoca dureri. Acum sunt demoralizat pentru că, deşi durerile s-au ameliorat, încă am probleme la urcatul scărilor, ridicarea de jos şi instabilitatea genunchiului. Doresc să subliniez că după trei săptămâni de la accident a început să mă doară şi celălalt genunchi, din cauza dezechilibrului. Vă rog să-mi spuneţi ce trebuie să fac în continuare pentru o recuperare cât mai scurtă.

Dr. Georgiana Tache

     Încercaţi electrostimulare musculară şi kinetoterapie efectuată în poziţia descărcată de greutatea corpului, cel mai indicat hidrokinetoterapie sau înot. Dacă după două săptămâni durerile persistă faceţi un RMN de genunchi şi consultaţi un ortoped.  

Comentarii


carmenvlasa

Buna ziua. Astazi am cazut si m-am lovit la ambii genunchi.Problema este ca nu pot indoi genunchiul piciorului stang, cand ma dau jos din pat trebuie sa-mi ajut piciorul pentru a-l cobori iar durerea la incercarea de indoire este groaznica. Am incercat sa stau pe piciorul stang si am constatat ca pot merge doar daca il trag dupa mine, fara indoire. Mentionez deasemenea ca este umflat si la atingere este foarte dureros. Stiu ca trebuie sa merg la un ortoped dar rugamintea mea ar fi ca dupa simptomele descrise puteti face o presupunere cu ce ar fi? Posibil sa fie ruptura de menisc? Asa se manifeta?\r\nVa multumesc.

Sept. 25, 2012, 6:44 p.m.
4
0

Geo

Buna dimineata, va rog sa ma ajuta-ti! Ieri la amiaza am jucat fotbal si cineva sa izbit de mine fie cu genunchiul fie cu piciorul in genunchiul stang in partea interioara. Am simtit o lovitura puternica si o durere in zona genunchiului, apoi la cateva secunde durerea a trecut. Am mai continuat sa joc vre-o doua minute,simtind durerea apoi cand sa alerg piciorul, genunchiul de fapt imi cedase. Nu-l mai puteam tine in pamant, nu-l mai puteam indoi, o durere insuportabila aveam. M-am asezat din nou cu piciorul intins si drept pt cateva minute. Intorcandu-ma in camera drumul mi-a fost foarte dureros, nu pute-am sta in acel picior iar genunchiul nu-l puteam indoi.\\\\\\\\r\\\\\\\\nIn sfarsit ajungand acasa nu am pus decat o carpa uda pe el inntr-o anumita pozitie pot sa stau, nu mai simt asa durere.\\\\\\\\r\\\\\\\\nAu trecut cca.12 ore de la accident si uitandu-ma la picior nu vad nici o vanataie, umflatura acolo la nivelul genunchiului. Doar ca in momentul cand ating cu mana partea de sub rotula, osul paralel cu rotula si la cativa cm(3-4) acela ma doare foarte tare. Si e o mica portiune nu mare, insa ori de cate ori, ma intorc, incerc sa ma stabilesc pe o anumita parte, il utilizez ma doare , si doare tare.\\\\\\\\r\\\\\\\\nTin sa precizez ca la acest moment ma aflu in Anglia la munca. Mi-am pierdut jobul deoarece la acest moment nu mai exista munca aici, iar daca ma duc la medici de aici de abia se uita la mine, si la animalele lor se uita altfel, va zic dintr-o alta experienta, un accident la locul de munca. Asa ca va rog ajutati-ma ca nu stiu ce sa fac. \\\\r\\\\nVa multumesc!!

June 24, 2013, 9:54 a.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha