Scolioză
Georgescu Paul din Bucureşti
Am şi eu o problema de sănătate a fetiţei mele. Are 15 ani şi jumătate, practică tenisul de masă de performanţă de la vârsta de 7 ani. Are probleme la coloană-scolioză, face exerciţii de recuperare, se văd mici îmbunătăţiri, adică acum are dureri suportabile. De ceva timp, aproximativ un an de zile, au început să apară dureri la mâna dreaptă, toată lumea zicea că se preface ca să nu joace; aceste probleme s-au agravat, acum nu mai poate să joace deloc. Are dureri foarte mari la omoplat, dureri care se lasă pe mână în jos, până la degete. O doare la cot, la încheietura mâinii şi îi amorţesc 2 degete. Am făcut tot felul de investigaţii, RMN cervical, cranian, CT cranian, EMG, nu a ieşit nimic. Ce putem să mai facem? Nimeni nu i-a investigat mâna care o doare, au zis că poate e de la cap sau coloană. Acum suntem la fel ca la început, adică fără nici o rezolvare.
Dr. Tache Georgiana
Stimate domn, aceleaşi probleme le-am avut şi eu în urmă cu...40 de ani, când am început să joc tenis de performanţă, la care ulterior am renunţat în favoarea medicinii. Fiica dvs. are întinderi sau elongaţii ale structurilor nervoase şi ale părţilor moi sau ţesuturilor entezo-mio-articulare. Îi mai puteţi face un examen electromiografic al membrelor superioare, examen ce cuprinde şi determinarea vitezei de conducere nervoasă. Prescurtat examen EMG şi determinarea VCN. Mai poate avea şi epicondilită la cotul mâinii dominante. Dacă consideraţi util, putem stabili o consultaţie, pentru a evalua la modul concret ceea ce este de făcut, în special programul de recuperare al domnişoarei.
Periartrită calcară scapulo-humerală
Doina Dumitrescu
Am fost diagnosticată cu periartrită calcară scapulo-humerală bilaterală, cu calcificări amorfe la nivelul burselor subacromiale bilateral. Ce tratament se poate urma?
Dr. Carmen Logofatu
Buna ziua, se poate începe cu un tratament fizioterapeutic, dar este posibil să nu răspundeţi pozitiv la acel tratament şi atunci se recomandă consultul ortopedic în vederea oportunităţii unui tratament chirurgical.
Sindrom de hiperlaxitate a ligamentelor
Elena Turcu din Ploieşti
Am fost diagnosticată cu Sindrom de hiperlaxitate a ligamentelor de la genunchi, bilaterală. Am 25 de ani, am facut 4 ani de sport de performanţă (baschet), am 1.62 înălţime şi 65 de kg. De mai bine de un an am dureri fff mari, mai ales la genunchiul stâng. Durerea este puternică şi în poziţia şezut sau când sunt întinsă în pat. Nu mi s-a umflat niciodată dar simt că parcă oasele s-ar zdrobi şi îmi scap genunchiul. Durerea este continuă, foarte rar se întâmplă să nu mă doară. Am fost la medic şi mi s-a spus că trebuie operaţie, dar vreau să întreb, nu există o altă soluţie? Nu mai fac nici un fel de sport, de un an de zile, dar durerile nu au cedat ci s-au aplificat. Dr. Georgiana Tache
După ce faceţi un examen RMN, veţi putea şti cu siguranţă ce este de făcut. Până atunci, tonifierea musculaturii satelită genunchiului, în special a cvadricepsului, reprezintă recomandarea mea.
Razvan
Buna ziua ma numesc Razvan si am 17 ani. De doi ani am fost diagnosticat cu scolioza lombara dreapta.Nu m-a durut aproape deloc pana de vineri incoace. Am dureri insuportabile si nu pot dormi noaptea. Oricum as sta intins, pe spate, sau pe scaun nu mi se opreste durerea. De vineri este continua si nu s-a oprit.Nu am ridicat nimic greu.Simt o rigiditate la coloana vertebrala dar o pot misca perfect. \r\nImi puteti spune ce mi se intampla va rof si ce tratament sa iau?
May 22, 2012, 3:55 p.m.