52
None

Cum să avem bebeluşul sănătos pe timpul iernii?

Nivelul umidităţii 
 
     Organismul uman este proiectat să funcţioneze normal atunci când nivelul umidităţii relative a ambientului este cuprins între 45 şi 60%.
 
     În viaţa de zi cu zi, nu ne dăm seama întotdeauna că aerul este uscat, deşi, din păcate, trăim toţi într-un mediu uscat, iar acest lucru poate avea consecinţe negative asupra sănătăţii noastre pe termen lung.
 
     Durerile de cap, senzaţia de uscăciune a gurii şi gâtului, uscăciunea ochilor, nasul înfundat şi iritaţiile pielii sunt doar câteva dintre cele mai frecvente simptome ale unei atmosfere mult prea uscate.
 
     Timpul îndelungat petrecut în zone în care umiditatea relativă este scăzută poate creşte susceptibilitatea contactării răcelilor sau a altor tipuri de infecţii respiratorii.
 
     În diagrama de mai jos  vedeţi care sunt tipurile de infecţii care pot fi contactate în funcţie de nivelul umidităţii din cameră.
 
 
     Din cauza umidităţii reduse, suferă inclusiv pielea, scalpul şi părul  .
 
    Atunci  când aerul este uscat, apar diverse erupţii  la nivelul pielii, coji la nivelul scalpului, iar părul devine mai fragil.
 
    Nivelul umidităţii din cameră îl puteţi controla cu ajutorul unui aparat numit higrometru.
 
Ce face un umidificator?
 
     E foarte simplu: restabileşte nivelul normal al umidităţii atmosferice. Pe piaţă există 2 tipuri de umidificatoare: cu aburi calzi şi ultrasonice, cu aburi reci.
 
     Utilizarea lor este foarte simplă: se umple rezervorul aparatului cu apă, se apasă pe butonul ON şi magia începe.
 
Umidificatoarele cu aburi calzi 
 
     Acest tip de umidificatoare funcţionează încălzind  apa din rezervor, iar aburii calzi sunt emişi în atmosferă, aşa cum  vaporii de apă ies dintr-o oală cu apă încălzită pe aragaz.
 
     Aburii calzi sunt recomandaţi de medic ca tratament adjuvant al congestiilor nazale, bronşitelor sau exacerbărilor astmului bronşic.
 
     Puteţi folosi umidificarea aerului cu aburi calzi înainte de a aspira secreţiile nazale ale bebeluşului, pentru a fluidifica aceste secreţii şi a le extrage mai uşor.
 
Umidificatoarele cu aburi reci
 
     Umidificatoarele cu aburi reci funcţioneaza într-un mod diferit. Ele emit un jet continuu de vapori de apă reci. Acest tip de umidificatoare, ultrasonice, sunt extrem de silenţioase.
 
     O diafragmă metalică vibrează cu o frecvenţă ultrasonică şi, în acest mod, determină vaporizarea apei. Umidificarea cu vapori reci este recomandată atât iarna, atunci când supraîncălzim camerele de locuit - şi în special camera bebeluşului -, cât şi vara.
 
     Cele mai moderne tipuri de umidificatoare sunt prevăzute cu higrometru digital, care detectează nu numai nivelul actual al umidităţii din cameră, ci şi nivelul optim. Ele încep să emită vapori până se atinge acel optim de umiditate necesar (calculat în funcţie de temperatura din cameră) şi se opresc automat când este atinsă valoarea respectivă.
 
     Umidificatoarele au început să facă parte din viaţa noastră din ce în ce mai mult şi reprezintă unul dintre obiectele "must have" pentru îngrijirea bebeluşului, fiind recomandate de toţi medicii pediatri.
 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha