46
None

Specialistul tău în infertilitate

În ultimii ani fertilitatea naturală a înregistrat un declin semnificativ la nivel global – unul din șase cupluri se confruntă cu infertilitatea.

Mediul urban, poluarea, alimentația și viața sedentară duc la modificări hormonale atât feminine cât și masculine. În rândul bărbaților, s-a constatat că în ultimul deceniu nivelul de testosteron a scăzut cu 30 %.
În cazul femeilor, fertilitatea naturală scade odată cu vârsta, semnificativ după vârsta de 35 de ani – reper temporar folosit și în definiția infertilității.  
Când știm că ne confruntăm cu infertilitatea? Atunci când sarcina nu apare după un an de contacte sexuale neprotejate (în cazul partenerelor sub 35 de ani) sau după 6 luni (în cazul partenerelor peste 35 de ani). Este important ca atunci când se atinge acest interval să ne adresăm specialistului în infertilitate, pentru a nu pierde timp prețios. Un plan de investigații personalizat, care cuprinde ambii parteneri ai cuplului poate stabili cauza infertilității și ne indică dacă se poate obține sarcina natural sau este necesară o tehnică de reproducere umană asistată. Totuși, într-o proporție de 15 % cauza infertilității rămâne necunoscută. Pentru o mare parte dintre cupluri sarcina apare în timpul investigațiilor, prin optimizarea fertilității naturale.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha