30
None

Suport natural pentru suferința articulară

Afecțiunile musculo-scheletice, artrita și în special osteoartrita, afectează milioane de oameni. Degenerarea cartilajului articular este cauza durerii, inflamării și rigidității articulațiilor genunchiului, șoldului, umerilor,membrelor și a coloanei vertebrale. Durerea și dizabilitea fizică scad capacitatea de a efectua activitățile zilnice iar calitatea vieții este mai proastă decât în cazul bolilor cardiovasculare, neurologice, endocrine și renale.

Cercetătorii caută terapii pentru ameliorarea durerii și reducerea dizabilității, incluzând produse cu ingrediente naturale care sa fie eficiente și cu puține efecte secundare.
Printre cele mai cunoscute și studiate substanțe sunt: MSM, extract de Boswellia Serrata, Glucosamină și Siliciu organic.
MSM (Metilsulfonilmetan) are un conținut ridicat de sulf (34%) ce este un mineral vital în sinteza colagenului necesar sănătății pielii, tendoanelor și articulațiilor.
MSM are efect antiinflamator direct la nivelul cartilajului articular și a membranei sinoviale prin inhibarea mediatorilor proinflamatori IL-1β și TNF-α.
Un studiu efectuat pe 100 de persoane a arătat că aportul de MSM timp de 12 săptămâni a dus la ameliorarea simptomelor: durere, rigiditate articulară, inflamația, dificultăți de mers sau la ridicarea din pat și la coborârea scărilor, îmbunătățind calitatea vieții tuturor celor incluși în studiu, comparativ cu placebo.

Glucozamina și MSM au acțiune sinergetică sporită
Glucozamina este un compus natural utilizat de organism la formarea și repararea cartilajelor. Este prezentă în cantități mari în cartilajul articular, discul intervertebral și lichidul sinovial.
Un studiu efectuat pe 32 de persoane cu dureri lombare a arătat că asocierea MSM cu glucozamină a redus semnificativ rigiditatea lombară și durerile produse de mișcare.
Asocierea MSM cu glucozamină acționează sinergic în refacerea cartilajelor deteriorate în artroză, coxartroză, osteoartrită, reumatism articular.

Boswellia Serrata (arbore de tămâie)
Ingredientul activ este acidul boswellic care acționează ca inhibitor de 5-lipoxigenază (5-LOX) – enzimă implicată în sinteza leucotrinelor ce sunt mediatori pro-inflamatori. Acest mecanism de acțiune dovedit științific este răspunzător de activitatea antiinflamatoare și antiartritică a extractului de Boswellia.
Două studii controlate cu placebo, cu 81 de participanți cu artrită reumatoidă, au raportat diminuări semnificative ale inflamației și durerii pe parcursul a 3 luni de tratament cu Boswellia Serrata.
Extractul de Boswellia este benefic în boli inflamatorii intestinale, precum colita ulcerativă și boala Crohn, reduce inflamația în căile respiratorii și inhibă secreția de citokine proinflamatoare, blocând răspunsul alergic din criza astmatică, protejază neuronii și îmbunătățește funcția motorie în boala Parkinson.
Arthritis Foundation (SUA) recomandă suplimentele ce conțin cel puțin 60% acid boswellic. Lipozomal Joint Formula Hypernatura® conține extract din Boswellia Serrata cu 65% acid boswellic, încapsulat în lipozomi naturali, de înaltă stabilitate, pentru absorbție celulară maximă și instalarea rapidă a efectelor.
Studiile arătă că asocierea MSM cu acid boswelic și glucozamină are efect antiinflamator sporit și scad proteina C reactivă – CRP, în artrită reumatoidă acută și cronică.

Siliciu organic din bambus
Siliciul este cel care conferă rezistență și flexibilitate arborelui de bambus. În organismul uman, siliciul este un oligoelement esențial pentru menținerea densității osoase, reconstrucția oaselor fracturate, vindecarea arsurilor și tăieturilor prin sinteza colagenului, întărirea smalțului dinților, revigoarea pielii, a firelor de păr și a unghiilor
Complex sinergic Lipozomal Joint Formula Hypernatura® asigură absorbția maximă a ingredientelor MSM, extract de Boswellia Serrata, Glucosamină și Siliciu organic datorită încapsulării în lipozomi naturali prin metoda brevetată LipoCellTech.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha