46
None

Campania Națională Zilele V – Protejează-ți feminitatea!

Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie susține începand cu luna februarie 2014, campania de informare, educație și comunicare medicală privind sănătatea femeii: Zilele V – Protejează-ți feminitatea! campanie națională ce va cuprinde pe lângă informare/educație medicală, consult ginecologic de rutină și diagnostic gratuit pentru depistarea și tratarea infecțiilor vaginale.

Începând cu luna februarie 2014, în 23clinici medicale din 16 orașe: București, Brașov, Constanța, Craiova, Focșani, Iași, Suceava, Bacău, Satu Mare, Timișoara, Pitești, Oradea, Cluj Napoca, Ploiești, Târgoviște și Arad, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicală privind sănătatea femeii, consultații ginecologice de rutină și diagnostic gratuit pentru depistarea și tratarea corectă a infecțiilor vaginale.

“Automedicația este o problemă de sănătate publică în România. Importanța unui consult medical și riscurile automedicației nu sunt conștientizate de mare parte dintre paciente și, de cele mai multe ori, sănătatea devine o prioritate doar atunci când este amenințată.Consultația ginecologică de rutină, însoțită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată periodic, cel puțin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual și o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză.”spune Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, Director Departament de Obstetrică și Ginecologie UMF ‘’Carol Davila’’, București.

“În România, din cauza accesului dificil la informații de calitate, a comunicării greoaie medic-pacientă și a automedicației, situația este alarmantă. De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate și nu numai că nu vor avea efect în ameliorarea simptomelor, pot chiar să le agraveze și să determine efecte nefavorabile.” adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.

Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar și de screening privind infecțiile vaginale, deoarece se estimează că, la un moment dat, până la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deși nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecții vaginale rămân nediagnosticate și există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic.

Despre infecțiile vaginale

La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecţii genitale inferioare). Vaginitele infecţioase sunt infecţii vaginale asociate cu un agent patogen străin și se împart în : vaginite micotice (numite micoze vaginale sau vaginite fungice), vaginite bacteriene, vaginite mixte (micotică + bacteriană) și infecții cu transmitere sexuală. Dintre acestea, un procent important (24,6 %) îl reprezintă infecțiile mixte.

Dintre infecțiile cu transmitere sexuală, subliniem infecția cu tricomonas vaginalis care necesită tratament oral la care se poate adăuga tratament vaginal, dacă infecția este determinată de tricomonas vaginalis în asociere cu alți germeni patogeni și necesită și tratamentul partenerului. Pentru celelalte tipuri de infecții vaginale se preferă tratamentul pe cale vaginală.

Vaginitele duc la alterarea calităţii vieţii și au un risc crescut de recăderi şi recidive. Prezintă un tablou deseori acut, sever (cu inflamaţie locală), leucoree (scurgeri vaginale), prurit, iritaţie, disconfort, furnicături, durere, senzaţii de arsură, disurie (arsuri micţionale)și dispareunie (durere în timpul raporturilor sexuale). De aceea, în cazul apariției simptomelor de infecție vaginală este foarte importantă programarea de urgență a unui consult medical în cel mult 1 săptămână de la apariția simptomatologiei. De asemenea, un tratament corect este esențial pentru vindecare și prevenirea recurenței.

„Un diagnostic corect, urmat de un tratament polivalent, corect condus, în paralel cu explicarea clară a regulilor privind schema de tratament, au consecințe favorabile pe termen lung, eliminând astfel riscul de recăderi și recurențe pentru orice tip de infecție vaginală. Numai cadrele medicale pot diagnostica și trata corect o infecție vaginală, deoarece numai medicul poate pune diagnosticul de infecție vaginală și a tipului de infecție, pe baza istoricului medical și al examenului vaginal.” adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.

La ce ne expunem?

Studii recente au arătat că infecțiile vaginale lăsate netratate sau automedicația duc la complicații, pe lângă creșterea potențialului de reinfecție și recăderi. Infecțiile vaginale cresc vulnerabilitatea la infecții și, eventual, cervicită (termen care include toate inflamațiile colului uterin), infertilitate dar și disconfort zilnic, persistent, infecții superficiale ale pielii și lista poate continuă.

Amintește-ți că sănătatea este o prioritate,

înscrie-te în Campania Națională Zilele V - Potejează-ți feminitatea!

Consultațiile gratuite se fac doar pe bază de programare telefonică.

Campanie susținută de :

 

 

Prin Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății Române de Ultrasonografie în  Obstetrică și Ginecologie, Director Departament de Obstetrică și Ginecologie UMF ‘’Carol Davila’’, București

 

Lista clinicilor participante la campanie:

Bucuresti / Centrul Medical Academica / http://www.academica-medical.ro/

Bucuresti / Donna Medical Center / http://www.donna-medicalcenter.ro/

Arad / Centrul Medical Laser-System / http://www.lasersystem.ro/

Bacau / Clinica Palade / http://www.clinicapalade.ro/

Brasov / MedLife Maternitatea Eva / http://www.medlife-eva.ro/

Cluj Napoca / Centrul Medical Transilvania / http://www.cmtransilvania.ro/

Constanta / Euromaterna / http://www.euromaterna.ro/

Craiova / Maternitatea Madonna Maria / http://www.maternitateamadonna.ro/

Focsani / Iunona Med

Iasi / Omini Clinic / http://www.ominiclinic.ro/

Iasi / Prolife Clinics / http://www.prolifeclinics.ro/

Iasi / Centrul Medical Medis / http://www.centrulmedis.ro/

Oradea / Spitalul Pelican / http://www.spitalpelican.ro/

Pitesti / Centrul Medical Dr. Luca / http://www.drluca.ro/

Ploiesti / Spital Lotus / http://www.spital-lotus.ro/

Ploiesti / Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti / http://www.maternitate-ploiesti.ro/

Satu Mare / Clinica Gynoprax / http://www.gynoprax.ro/

Suceava / Centrul Medical Bucovina / http://www.arcadiamedical.ro/contact/administratie/

Targoviste / Promed System / http://www.clinica-promed.ro/

Timisoara / Clinica Medicala Progyn / http://www.progyn.ro/

Timisoara / Centrul Medical Al Jobory / http://www.dr.aljobory-medicalcenter.ro/ro/contact-ro

Timisoara / Clinica Medicala Gyniclinique / http://gyniclinique.ro/

 

Pentru mai multe detalii accesati:

www.zilelev.com

www.facebook.com/zilelev

 

 

 

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha