None

Prima grijă a unui medic este bolnavul

Un vizitator al sitului saptamanamedicala.ro, citind un articol scris de un medic despre cancerul de colon, şi-a exprimat rugămintea de a i se explica semnificaţia rezultatului biopsiei tatălui său, operat recent de aceeaşi boală descrisă în articol.

Am transmis imediat medicului în cauză rugămintea cititorului nostru, ca să fiu sigur că autorul articolului este înştiinţat prompt de dorinţa presantă a cititorului nostru. Domnul doctor mi-a răspuns imediat că se bucură că i-am scris pentru că astfel are posibilitatea să mă sesizeze şi avertizeze că am folosit articolul său fără autorizare prealabilă, cu atingere la drepturile sale de proprietate intelectuală, cerându-mi cu fermitate respectarea modalităţilor de preluare autorizată de articole de pe situl său. Şi anume, procedura corectă ar fi fost de a prelua pe situl revistei noastre maximum 5 fraze din articol şi mai departe, prin link, transferarea cititorului pe situl medicului.

Informându-mă de la colegi în ce condiţii a ajuns pe situl nostru articolul respectiv, am primit, ca dovezi de bună credinţă, emailurile de la medic, anterior preluării, prin care acesta ne acorda de fapt (chiar în mod repetat şi necondiţionat) permisiunea de preluare şi republicare a articolului său pe situl www.saptamanamedicala.ro.

Epilog:

Medicul s-a liniştit aflând că nu a fost vorba de un furt de proprietate intelectuală şi i-am dat şi satisfacţia de a prelua numai 5 fraze din articol pentru ca astfel orice vizitator interesat de a citi articolul integral să fie obligat să facă traffic şi pe situl său. Deci, toate bune şi frumoase, medicul va câştiga mai multă notorietate inclusive prin acest mijloc.

Dar, cu pacientul bolnav de cancer cum rămâne?

Medicul, de fapt, a ignorat să-i dea un răspuns.

Mă întorc la butada spusă şi altă dată:

-  cine caută celebritate să se facă artist

-  pentru a strange averi fă-te negustor

-  dacă eşti medic, grija ta este sănătatea semenilor

Colectivul redactiei Săptămâna Medicală mulţumeşte pacienţilor, medicilor, farmaciştilor, producătorilor din industria medicală, furnizorilor de servicii şi tuturor celor care ne sprijină în realizarea scopului publicaţiei de creştere a nivelului de educaţie şi informare medicală a pacientului.

Vă urăm tuturor Sărbători Fericite şi un sincer

La Mulţi Ani 2014!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha