30
None

Machiajul mineral - un machiaj ideal în timpul verii

Dacă vă doriţi un machiaj strălucitor, cu stil şi, în acelaşi timp, din ingrediente naturale, alegerea pe care trebuie să o faceţi sunt pudrele minerale. Folosite încă din timpurile faraonilor, pudrele minerale sunt cunoscute pentru proprietăţile lor deosebite. Egiptencele le foloseau în primul rând din motive funcţionale, nu estetice: creionul kohl (trad. “fard de ochi”) negru avea rolul de a neutraliza şi absorbi strălucirea razelor de soare; în acelaşi timp, avea ca scop acoperirea şi protejarea zonei sensibile din jurul ochilor cu pigmenţi uleioşi, coloraţi, care preveneau uscarea şi deshidratarea zonei şi protecţia împotriva unor iritaţii.

Ingredientul de bază al acestor farduri este o pudră obţinută din minerale naturale foarte fin măcinate. Din acest motiv, machiajul mineral este mult mai sănătos pentru piele, comparativ cu cel realizat pe bază de substanţe sintetice. Este ideal pentru pielea sensibilă, în special pentru că mineralele nu produc alergii.

Produsele de machiaj mineral conţin95% ingrediente din minerale naturale, o formulă sănătoasă care respectă chiar şi pielea foarte sensibilă din jurul ochilor. Mineralele sunt radiante şi luminoase, aşa că machiajul este superb şi are un efect satinat. Pudrele minerale şi fardurile minerale oferă protecţie împotriva razelor ultraviolete, aşa că în timpul verii sunt ideale. Ele sunt recunoscute pentru proprietăţile lor deosebite de a reflecta lumina. Astfel, după aplicare, tenul este foarte luminos şi radiază de prospeţime.

Nu vă gândiţi că trebuie să avem un anumit tip de ten pentru a folosi asemenea produse! Ele sunt recomandate oricui, pentru că se adaptează perfect la nevoile fiecărui tip de ten, chiar şi ale celui mai sensibil şi îl fac să arate impecabil. Cel mai important este că machiajul mineral acoperă imperfecţiunile tenului, ascunde ridurile şi cearcănele şi nu usucă deloc pielea, iar porii respiră liniştiţi.

Produsele de machiaj pe bază de minerale sunt noncomedogene, adică nu blochează porii şi, prin urmare, nu au ca efect apariţia coşurilor. Bineînţeles, asta nu înseamnă că putem să nu ne demachiem după ce folosim un fard cu pudră minerală. Pielea trebuie să rămână curată întotdeauna înainte de somn. Chiar dacă mineralele sunt benefice pentru ten, spre deosebire de substanţele sintetice, nu este recomandat în niciun caz să dormim machiate. Pielea are nevoie să respire, să se relaxeze şi să se refacă în timpul nopţii, iar prezenţa machiajului va dăuna grav acestor procese. Crema hidratantă este singurul “prieten” al pielii pe timp de noapte. Iar vara pe timp de zi obligatoriu o cremă cu FPS.

Pudrele minerale au o textură lejeră, nu încarcă tenul, conferă strălucire şi luminozitate pielii feţei şi sunt în acelaşi timp rezistente (chiar şi la transpiraţie!). O alegere ideală pe timpul verii!

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha