5
None

Aorta ascendentă – când şi cum trebuie ea tratată

Diametrul „normal” al aortei creşte odată cu vârsta, ca urmare a acţiunii a doi factori: tensiunea parietală şi slăbirea rezistenţei peretelui aortic odată cu îmbătrânirea.

Tensiunea parietală este o mărime fizică ce acţionează asupra pereţilor unui vas (nu doar de sânge, ci orice vas, inclusiv un alt organ cavitar, precum stomacul sau intestinul) şi care depinde, conform legii lui Laplace, de trei parametri: presiunea din interiorul vasului, diametrul vasului şi grosimea peretelui vasului. Tensiunea parietală din peretele aortic este determinată deci de presiunea sângelui din aortă („tensiunea sistemică”), de grosimea peretelui aortic şi de diametrul aortei.

Creşterea diametrului aortei va avea drept consecinţă creşterea tensiunii parietale. Astfel, pe măsură ce diametrul aortei creşte, se va mări şi rata sa de creştere.

O aortă nu poate creşte oricât. Creşterea în exces are două consecinţe majore: ruptura aortei şi apariţia insuficienţei aortice.

Ruptura peretelui aortic este un fenomen dramatic, ce poate cauza rapid decesul pacientului, în lipsa unei intervenţii urgente şi de foarte mare amploare - ale cărei rezultate sunt mult inferioare unei intervenţii programate, elective. Este foarte important de ştiut că majoritatea pacienţilor cu anevrisme de aortă ascendentă netrataţi chirurgical mor prin ruptura acestor anevrisme.

Este de reţinut că o aortă dilatată trebuie înlocuită înainte de apariţia rupturii sale. Ştim astăzi că ruptura spontană (netraumatică) a aortei este excepţională la dimensiuni inferioare unui anumit prag. Acest prag este însă diferit la diferite categorii de pacienţi. Astfel, la pacienţii cu afecţiuni ale ţesutului conjunctiv (sindrom Marfan şi alte sindroame înrudite, bicuspidie aortică etc.), aorta are tendinţa de a se rupe mai devreme (la dimensiuni mai mici). În consecinţă, la aceşti pacienţi indicaţia de înlocuire a aortei ascendente dilatate se recomandă mai devreme.

În general, valoarea de reper a diametrului aortic este de 5 cm. La pacienţi mai tineri şi în special la cei cu boli ale ţesutului conjunctiv (tip sindrom Marfan) se recomandă înlocuirea aortei ascendente de la diametre de 4,3-4,5 cm. De asemenea, se recomandă înlocuirea profilactică a aortei ascendente de la dimensiuni mai mici de 5 cm (4-4,5 cm la pacienţi cu bicuspidie aortică şi 4,8 cm la alţi pacienţi) cu ocazia unei intervenţii chirurgicale cardiace pentru o altă leziune.

Ca o concluzie, o aortă mărită trebuie urmărită ecografic regulat. Dat fiind faptul că ruptura este excepţională, în mod obişnuit, la dimensiuni mai mici de 5 cm, se recomandă ca aceşti pacienţi să se adreseze chirurgului cardiac doar în cazuri particulare (pacienţi tineri, în sindromul Marfan sau alte sindroame înrudite, disecţie cronică a aortei ascendente etc.). Având în vedere însă riscul de ruptură considerabil la dimensiuni mai mari (dimensiunea medie la care se rupe aorta ascendentă este de 5,9 cm), se recomandă rezolvarea chirurgicală a anevrismelor de aortă ascendentă la dimensiuni mai mari de 5-5,5 cm.

Comentarii


Paun Octavian

Buna seara,fiica mea în vârstă de 14 ani a fost diagnosticată la naștere cu PCA,DSA,bicuspidie aortică,HTAP. La vârsta de 21 de zile s-a practicat ligatura canalului arterial.Ulterior s-au efectuat controale anuale și mereu s-a spus același lucru:diagnosticul permite pacientei un regim de viață normal dpdv al efortului fizic.și al alimentației fără excese.Acum, dupa 14 ani suntem atenționați că aorta ascendentă s-a dilatat având o val de 4,5-4,7cm. Părerile sunt împărțite însă.Unii au spus că tb intervenit și eliminarea oricărui efort, alții au spus iarăși că nu e nici o problemă iar regimul de viață tb să fie la fel fără excese. Suntem în dilemă de 2 luni și nu știm pe cine să ascultăm,având în vedere că și cei care au rec intervenția chirurgicala inițial s-au răzgândit administrându-i un medicament(Lorista)pe o perioadă de timp. Menționez că tensiunea arterială fră medicamentație este 9/7 sau 10/7. Vă rog, dacă ne îngăduiți, lămuriține ce tb să facă copilul ăsta. Mulțumesc și cer scuze pt prezentarea stângace a cazului.

Sept. 17, 2013, 10:11 p.m.
3
3

Saptamana Medicala Administrator

Stimata familie, Ca raspuns la comentariul dumneavoastra va comunicam opinia noastra medicala. Bicuspidia aortica, in timp, se poate asocia cu dilatare de aorta care poate curpinde diverse regiuni ale acestui vas. Indicatia terapeutica o stabileste dimensiunea aortei raportata la suprafata corporala, zona in care s-a produs dilatarea, ritmul de dilatare (de crestere in dimensiuni) si patologia asociata. La ritmuri de crestere lente si dilatari moderate ale aortei se recomanda tratament medicamentos (beta- blocat si/sau blocant de receptor de angiotensina II). Se limiteaza eforturile excesive. In cazul ritmurilor de crestere rapide si dilatari semnificative (peste 200% pentru valorile normale/suprafata corporala) ale aortei se recomanda tratament chirurgical. Exista o zona gri, la limita de indicatie (dimensiuni ale aortei in jurul valorii de 200%), unde alegerea intre cele doua tipuri de tratament ia in calcul si alte date: extensia anevrismului, patologie asociata, etc. Inclusiv in literatur medicala aceasta zona este intens discutata si opiniile sunt divergente. Dimensiunile aortei se raporteaza la suprafata corporala a copilului si se apreciaza cel mai bine pe imaginea CT sau RMN a aortei. In aceste conditii, in cazul fetitei dumneavoastra, atitudinea ar fi urmatoarea: evaluare CT sau RMN a aortei/cordului, aprecierea dimensiunei aortei/suprafata corporala si a extensiei anevrismului (zonei de dilatare), evaluarea retroactiva a ritmului de dilatare a aortei (pe baza investigatiilor cardiologice anterioare), descrierea leziunilor cardiac asociate si, in functie de toate acestea, incadrarea in una din cele doua indicatii de tratament. In speranta ca v-am raspuns la intrebare, multata sanatate fetitei dumneavoastra, Dr. Anca Sglimbea, CLINICCO Brasov.

Sept. 25, 2013, 2:32 p.m.
5
1

wyky

Buna ziua Am 67 ani si la ecografie mi s-a spus de Dilatare de aorta ascendenta si scleroza de valve mitrale .Aorta la nivelulvalvelor aortice=20mm .Abdominala=17mm .ascendenta=44mm .crosa aortei=30mm . Se poate un tratament medicamentos sau doar chirurgical?Multumesc

Jan. 4, 2014, 10:07 a.m.
4
4

redactie

Referitor la intrebarea dumneavoastra, ce pot sa va spun este ca dimensiunea aortei ascendente este mare, insa nu atat de mare cat sa necesite acum o interventie chirurgicala. Recomandarea mea este sa mergeti la consult macar din 6 in 6 luni pentru a putea urmari evolutia. In cazul in care doriti mai multe detalii ma puteti contacta personal la telefon 0722 213463, dr. Alexandru Vasilescu, medic primar chirurgie cardiovasculara.”

Jan. 20, 2014, 10:21 a.m.
4
4

Maria

La efectuare unei radioscopii pulmonare ca rezultat s-a consemnat si cord cu diametre crescute aortic, cu 8 ani in urma la efectuarea unei ecografii cardiace s-a gasit cordul cu pereti ingrosati, ce pot insemna aceste rezultate, cata atentie trebuie sa le acord, ce investigatii sau control ar trebui sa fac. Va multumesc anticipat!

March 17, 2014, 1:11 p.m.
0
2

Redactie

Cereti medicului de familie sa va faca trimitere la un cardiolog

March 17, 2014, 3:50 p.m.
1
0

Jijau Floarea

As dori sa-mi spuneti daca codul de boala. I10;I20;I25;I35;I50; Q23.1,bicuspidia aortica si dilatatia de aorta ascendenta se incadreaza la cod de handicap?Am avut certificat de handicap cu grav mediu,am facut contestatie si mi s-arespins dosarul.Invatati-ma ce sa fac.Va multumesc si astept un raspuns.

June 5, 2014, 4:13 p.m.
5
2

Nicu

Buna ziua,\r\n\r\n\r\n am 32 de ani si in urma unui control de rutina (EKG si Ecografie cardio) mi s-a pus diagnosticul de bicuspidie aortica cu usoara dilatare de aorta ascendenta 42.5 mm, bulb aortic 42, toate celelalte dimensiuni sunt normale, valvele functioneaza perfect inclusiv cea bicuspa fara regurgitari sau stenoze. Fiind prima masuratoare a aortei nu ii cunosc rata de dilatare. Nu am probleme la efort, nu am alte manifestari (palpitatii, aritmii) decat in cazul in care iau pastile cu pseudoefedrina de raceala, am facut sport de performanta (polo, basket), am 96 Kg, 181 cm, nu sunt sedentar. In aceste conditii cand considerati dumneavoastra ca ar trebui sa ma operez. Stiu deja ca este recomandat la nivel mondial interventia chirurgicala pentru bicuspidici de la 5 cm dar ma gandesc ca la dimensiunile si caracteristicile mele nu fac parte din majoritate. \r\n\r\nVa multumesc.

Oct. 30, 2014, 11:36 a.m.
12
4

IULIANA SARBU

Buna ziua,\\\\r\\\\nDe curand, la un examen CT pulmonar mi s-a descoperit un anevrism de aorta ascendenta de 4,7 cm. confirmat si prin examen echocardiografic la care s-au mai evidentiat: valva mitrala fibrozata, stenoza aortica larga, valva aortica cu calcificari, regurgitare tricuspidiana si regurgitare valva pulmonara, hipertrofie ventriculara dreapta, miscare paradoxala a septului atrial. Am in antecedente tromboza venoasa profunda pe ramura brahiocefalica stanga (2003) si tromboza de sinus venos transvers stang (2005) cu accident vascular cu pareza pe stanga care a condus la o suspiciune de boala autoimuna (lupus?) pentru care s-a instituit corticoterapie, corticoterapie care mi-a produs diabet si hipertensiune. In prezent nu mai iau cortizon ci doar: Januvia (1/zi) si Diaprel 60 mg (2/zi) pentru diabet si pentru tensiune : Telmisartan (Tezeo 40 mg 1/zi), Bisoprolol (Bisotens 5 mg 2/zi), Lercanidipina (Leridip 10 mg 1/zi), Furosemid 20 mg 1/la 2 zile, Aspacardin, Vessel Due 2/zi. Pentru problemele respiratorii (am fibroza pulmonara si bronsiectazii) iau Symbicort 320 2 pufuri/zi. In general, cu aceste doze, artitmia imi este mai bine stabilizata (am extrasistole ventriculare- trigeminism) tensiunea imi este relativ buna adica 13,5 cu 9-10 (asta de regula) mai am si 12 cu 8 (mai rar) mai am momente cand imi creste si la 14,5 cu 11-11,5. Ce ma sfatuiti in ceea ce priveste conduita in conditiile depistarii acestui anevrism de aorta ascendenta?

April 26, 2015, 6:04 p.m.
11
4

voroneanu elena

In urma unui examen radiologic am fost diagnosticata cu: nodul de intensitate mare inLSD(sechelar), aortă descendentă extaziata, cord cu configurație normala radiologic.Ce stil de viață îmi recomandați,daca e o problema grava de sănătate si ce medicație îmi recomandați?

Aug. 5, 2015, 9:11 p.m.
2
1

Mihaela Naidin, manager marketing Clinicco Brasov

Inainte de a stabili un tratament este recomandat sa efectuati o examinare angio-CT torace. Aceasta procedura o puteti face si in cadrul spitalului nostru. Informatii suplimentare la telefon 0268 44 55 44. Dr Costică Baba, Medic Specialist Cardiolog, Medic Primar Interne, Spitalul de Cardiologie Clinicco Brașov

Aug. 19, 2015, 10:26 a.m.
3
2

Alexandrina Stachie

Buna seara,\r\n\r\nin urma unei vizite cardiologice am fost diagnosticata cu:\r\nAO inel 20;\r\nBulb aortic 34\r\nAorta ascendenta 39\r\nDTDVS 40\r\nIM grad I\r\nCe riscuri sunt? Cand se recurge la o interventie chirurgicala, \r\nVa multumesc

Sept. 22, 2015, 10:21 p.m.
8
2

Diana

Ma poate ajuta cineva sa intru in contact cu dl Paun Octavian? Fetita mea a fost operata la 21 de zile de transpozitie de vase mari.acum are 8 amisori insa aorta ascendenta e usor dilatata.dna doctor care ne urmareste la fiecare 6 luni a zis ca daca se dilata mai mult.acum e de 2.33 ar necesita o noua interventie.care nu e posibila la noi in tara.nu a avut nici un caz similar si nu imi poate spune o evolutie......daca ma puteti ajuta?

Nov. 1, 2015, 2:02 p.m.
2
1

Adriana Georgescu

Fratele meu, in varsta de 62 de ani a fost diagnosticat cu aorta largita. As vrea sa stiu care este procentul de reusita si supravietuire dupa o astfel de interventie chirurgicala. Va multumesc.

Nov. 27, 2015, 4:49 p.m.
1
2

Saptamana Medicala Administrator

Contactati telefonic Centrul Clinicco, tel. 0268 445 544

Nov. 28, 2015, 9:37 p.m.
1
0

Simion Tanase

Am fost depistat cu 46 mm artă ascendentă ., sunt hiperteniv, obezitate grad 2, urmez cu . Atacant de 8 mg ,tertensiv 1/zi,nebilet 1/zi , aspenter 1 / zi, 59 de ani . cum pot preveni operatia , va multumesc

April 18, 2016, 8:02 a.m.
8
4

Melintia

Buna ziua, sunt pensionara,am 64 ani, am anevrism aortic de. 48 dilatare,rinichi unic chirurgical, colecistectomie, hipertensiune, insuficienta mitrala , hernie de disc S1- L1-L5. As dori i sa stiu daca ma incadrez in grad de handicap? Va multumesc.

May 11, 2016, 12:49 a.m.
7
1

Saptamana Medicala Administrator

Pacienta trebuie să se adreseze la comisia de handicap dupa domiciliu. Dr. Ioana Soare, medic primar, specialitatea Expertiza medicala

May 11, 2016, 5:07 p.m.
2
1

Ciolan Cristina m9nica

La un control medical de rutina,dupa o ecografie cardiaca mi s-a spus ca am ,, pereții aortei ingrosati" ...peretiI aortei hiperecogeni....fără tratament dar cu regim alimentar hipoproteic,specific ca am 64 de kg și 1,68m la 40 de ani .Ce trbuie sa fac??? Stresul nu pot sa-l evit, din cauza serviciului la fel și turele de noapte.....se poate ca aorta sa se curate și sa revină la normal???? Dacă nu ce este de făcut? ??? Va mulțumesc.

May 16, 2016, 11:22 p.m.
7
2

Saptamana Medicala Administrator

Mergeti la un consult cardiologic.

May 17, 2016, 9:02 a.m.
2
1

Dan Capitan de Plai

Cauzele anevrismului de aortă, un articol de la specialistii din Brasov http://www.regiocard.ro/blog/ce-este-anevrismul-de-aorta/

Sept. 14, 2016, 9:58 p.m.
10
2

moni

buna ziua,\r\nsotul meu ,in urma unui control CTpentru plamani a fost descoperit un anevrism de aorta toracica de 46,7mm neoperabil avand in vedere ca era intr-o zona periculoasa,am luat legatura cu un institut cardiologic di SUA,si la recomandarea lor am facut un tratament naturist regim alimentar si mers la control din 6 in 6 luni facand CT 3D,in noiembrie 2015 dimensiunea dilatiei era cea mentionata mai sus in mai 2016 era dilatatia de 44 mm iar acum in octombrie de 38,6mm deci exista si posibilitatea de a ajuta si tratamentul naturist acolo unde medicina nu mai poate face nimic,tratamentul naturist este cam scump in jur de 20 milioane pana acum dati in rate cumparand pe rand dar efortul a meritat,acum facem tratament in continuare pentru dilatatie si placile de aterom existente si ele din pacate speram cu ajutorul naturii si bunului DUMNEZEU sa reusim acolo unde nu avem sperante de la medici mentionez ca accelasi medic si acelasi aparat au fost facute investigatile si fiind uimit de rezultat.\r\nva doresc multa sanatate la toti si minuni sa aveti parte

Oct. 24, 2016, 2:56 p.m.
27
5

BOGHEAN

In urma efectuari unei radiografii pulmonaream primit urmatorul rezultat...CH si parenchimatoase. Hiluri marite cu desen pulmonar acct. bilateral. Cord cu vs marit , aorta largita si derulata...va rog sa imi raspundeti prin gmail va multumesc

Oct. 26, 2016, 10:06 a.m.
5
0

BOGHEAN

In urma efectuari unei radiografii pulmonaream primit urmatorul rezultat...CH si parenchimatoase. Hiluri marite cu desen pulmonar acct. bilateral. Cord cu vs marit , aorta largita si derulata...va rog sa imi raspundeti prin gmail va multumesc Am 58 ani

Oct. 26, 2016, 10:10 a.m.
0
0

Mironescu Mariana

Buna ziua. Ma numesc mariana si la un contro,l anul acesta , la EKG si ECO. Mi s-a pus urmatorul diagnostic:Ritm sinusal 80b''- Axa intermediara usor denivelata - aplatizat. Exam.pulmn. Fara leziuni active pleuro-pulmonare. Cord normal. Aorta toracica derulata de dimensiuni normale. As vrea sa stiu cay de grav este si daca exista tratament de intretinere sau medicamentos. Va multumesc pentru ajuto.

Nov. 30, 2016, 10:09 a.m.
0
0

Mironescu Mariana

Mariana 61 de ani. Am uitat sa mentionez varsta si sa va mai spun ca la o ecocardiograma doppler mi da pus urmatorul diagnostic:- disfunctie diastolica de relaxare intarziata V.S.; - cuspide aortice ingrosate,hiperecogene,mai ales la nivelul cuspidei coronariene stangi; - regurgitare mitrala grd.2/4 fibroza usoara de inel mitral posterior; - regurgitare aortica valvulara aterosclerotica grd. 1, 2/4.

Nov. 30, 2016, 12:15 p.m.
3
0

ligia

Vreau sa iau legatura urgent cu moni.Cum procedez?

Jan. 17, 2017, 1:54 p.m.
4
0

Necula

Si eu asi dori sa vorbesc cu moni cum procedez multumesc.

Jan. 29, 2017, 7:29 p.m.
2
0

paun

as dori sa iau legatura cu moni cum procedez multumesc

Feb. 14, 2017, 11:03 a.m.
0
0

Ciuraru Florina

Vreau sa vorbesc cu moni

March 18, 2017, 10:51 p.m.
2
0

Alexandra

Buna ziua. A scris o pacientă pe blog despre un anevrism de aorta ascendenta care a luat un tratament naturis indicat de un institut de cardiologie din statele unite. As dori dacă se poate sa iau legatura cu dânsa având aceeași problemă. Va multumesc di suflet pentru ajutor. Macar faca imi poate spune numele instututului din America. Va multumesc di n suflet . Alexandra

May 1, 2017, 7:31 a.m.
2
0

MONI

Buna ziua,si multa sanatate si minuni doresc din suflet la toata lumea in special la cei cu probleme de sanatate.rnVad ca multe persoane doresc sa vb cu mine si nu reusesc ,am sa scriu tratamentul care-l face sotul ,in sperata ca va face minuni si pentru dumneavoastra .Tratementul este urmatorul,medicatia data de doctor cardiolog o ia in continuare acesta este personalizat si nu are rost sa-l scriu iar cel naturist este format din vitamine minerale si enzime,cura cu bypass nutritional din canada de la vitamost formula FLW DAVID W. RAULAND 10 pastile pe zi fractionate 4 dimineata 3 pranz si 3 seara ,curcuma 3 pe zi facute in casa din pulbere de curcuma amestecat cu miere de albine 50gr.pulbere de curcuma cu 3-4 lingurite de miere pana se face o pasta groasa ,se formeaza bilute cat poti sa le inghiti ,se tavalesc prin praf de curcum si se tin la frigider ,suc din 4-5 lamai cu 30 catei de usturoi si apa plata,se tin lamaiile in apa cu otet si o lingurita de bicarbonat cam 15 minute pana se dizolva ceara de pe coja se clatesc la jet de apa cu burete ,apoi se taie cu coaja cu tot in bucatele se curata usturoiul si se mixeaza cu un pahar de apa plata pana se face o pasta fina ,apoi se adauga restul de apa in total 1,200ml si se pune la foc mic pana incepe sa se umfla ,nu se fierbe se strecoara bine ,se pune in sticla la frigider ,se consuma un pahar de 200ml dimineata pe stomacul gol,se repeta cate o luna cu pauza de o saptamana,vitamina c 1000mg naturala nu sintetica , pe zi ,SERRAPEPTASE de 80000ui 3 pe zi,concentrat de rodie lichid 20ml zi,l-carnitina 2 zi,resveratrol 2 pe zi,NATOKINASSE 1 pe zi,multe legume si fructe ,exercitii usoare 1 pahar de vin rosu natural de tara la pranz,regim dar nu strict se poate gusta si din celelalte preparate.rndaca doriti lamuriri puteti scrie pe adresa rnmihaela.florescu14@yahoo.ro.rnDOAMNE AJUTA SI DE LEAC SA VA FIE

May 3, 2017, 10:24 a.m.
4
0

MONI

ATENTIE! FOARTE IMPORTANT . UNELE ENZIME CA SERRAPEPTASE ,NATOKINASSE NU TREBUE LUATE DECAT CU AVIZUL MEDICULUI DE CATRE CEI CARE IAU ANTICOAGULANTE ,CITITI PROSPECTUL CU ATENTIE

May 3, 2017, 10:42 a.m.
0
0

Rodica

Soțul meu tușește, in special dimineața, de pe primăvară. rnA făcut o radiografie prin luna iunie: rnAORTA DERULATArnINTERSTITIU PULMONAR ACCENTUAT PERIHILIU SI HILIIBAZALrnATRII PULMONARE MARITE VASCULARrn(SCUZE PT.UNELE GRESELI: DAR CINE LUCREAZĂ IN DOMENIU, ÎNȚELEGE)rnMEDICUL A ZIS CA NU ESTE NICI O PROBLEMA. rnMULȚUMESC ANTICIPAT! !!!

Aug. 2, 2017, 4:19 a.m.
0
0

TANASE SIMION

Am fost depistat la un examen ecografic cu aorta ascendenta dilatata 4.5 mm , iar una din valve nu inchide bine , 61 ani , hipertensiv , obez , inaltime 1.75.m , greutate 109 kg rn Ce tratament as putea urma sa evit interventia chirurgicala rn Oare sa fi adevarat ca tratamentul rn Vitamina C1000 2/ZIrnL Carnitina 2/ZIrnResvelatorv 2/ZIrn Pulbere de Curcuma rn De la vitamost FORMULA FLV DAVID W RAULAND 10 pe zi si rnSERRAPEPTASE 3 pe zi rn aorta ascendenta sa revina la dimensiunile normale , oare sa fie adevaratrn Am consultat un medic cardiolog si mi-a raspuns ca nu este posibil rn Va rugam pentru toate personale care se confrunta cu aceasta boala ,dati-ne un raspuns , sau dna Moni cum sa luam legatura cu institutul de cardiologie din SUArnVa multumim , asteptam raspunsul dvs

Dec. 22, 2017, 8:45 p.m.
0
1

TANASE SIMION

REVIN , In limita posibilitati lor dati ne un raspuns , nu am vrea sa ajungem in stadiul de inlocuire a aortei ascendente prin interventie chirurgicala deoarece este foarte riscant , este posibil sa nu mai poRneasca inima si pleci in rai fara sa te astepti , cine ne poate recomanda un tratament naturist , multumim f f mult cand diamentru ajunge la 5 m este riscul sa se rupa , la un efor sau la tensiune oscilanta de peste 18/10 Avem speranta ca cineva ne poate ajuta , de aceasta boala sufere foarte multi cu hipertensiune oscilanta si necazul poate apare in somn in a doua parte a nopti spre ziua cand tensiunea tinde sa creasca , daca aorta ascendenta se rupe nu te mai poate salva nimeni Asteptam o minune , la mine aorta ascendenta sa dilatat ajungand la 4.5 mm

Dec. 23, 2017, 6:05 p.m.
2
0

TANASE SIMION

SIMION TANASEREVIN , In limita posibilitati lor dati ne un raspuns , nu am vrea sa ajungem in stadiul de inlocuire a aortei ascendente prin interventie chirurgicala deoarece este foarte riscant , este posibil sa nu mai poRneasca inima si pleci in rai fara sa te astepti , cine ne poate recomanda un tratament naturist , multumim f f mult cand diamentru ajunge la 5 m este riscul sa se rupa , la un efor sau la tensiune oscilanta de peste 18/10 Avem speranta ca cineva ne poate ajuta , de aceasta boala sufere foarte multi cu hipertensiune oscilanta si necazul poate apare in somn in a doua parte a nopti spre ziua cand tensiunea tinde sa creasca , daca aorta ascendenta se rupe nu te mai poate salva nimeni Asteptam o minune , la mine aorta ascendenta s-a dilatat ajungand la 4.5 mm 23 Decembrie 2017, 18:05:52

Dec. 23, 2017, 6:07 p.m.
0
0

TANASE SIMION

DL dr Alexandru Vasilescu macar dvs dati-ne un raspuns sau cineva de la saptamana medicala poate ne da un raspuns pozitiv , cum scapam de operatie in cazul dilatarii aortei ascendende , am inteles ca la spitalul MONZA se inlocuieste aorta ascendenta fara a se opri inima , rolul inimi-l preia o pompa Asteptam sa ne raspunde cineva , in numele multor bolnavi cu acest diagnostic va multumim

Dec. 27, 2017, 9:05 p.m.
1
0

MONI

pentru SIMION TANASE LASATI ADRESA DE EMAIL

Feb. 17, 2018, 4:47 p.m.
2
0

IF

nsotul meu ,in urma unui control CTpentru plamani a fost descoperit un anevrism de aorta toracica de 46,7mm neoperabil avand in vedere ca era intr-o zona periculoasa,am luat legatura cu un institut cardiologic di SUA,si la recomandarea lor am facut un tratament naturist regim alimentar si mers la control din 6 in 6 luni facand CT 3D,in noiembrie 2015 dimensiunea dilatiei era cea mentionata mai sus in mai 2016 era dilatatia de 44 mm iar acum in octombrie de 38,6mm deci exista si posibilitatea de a ajuta si tratamentul naturist acolo unde medicina nu mai poate face nimic,tratamentul naturist este cam scump in jur de 20 milioane pana acum dati in rate cumparand pe rand dar efortul a meritat,acum facem tratament in continuare pentru dilatatie si placile de aterom existente si ele din pacate speram cu ajutorul naturii si bunului DUMNEZEU sa reusim acolo unde nu avem sperante de la medici mentionez ca accelasi medic si acelasi aparat au fost facute investigatile si fiind uimit de rezultat.rnva doresc multa sanatate la toti si minuni sa aveti parte. am sa scriu tratamentul care-l face sotul ,in sperata ca va face minuni si pentru dumneavoastra .Tratementul este urmatorul,medicatia data de doctor cardiolog o ia in continuare acesta este personalizat si nu are rost sa-l scriu iar cel naturist este format din vitamine minerale si enzime,cura cu bypass nutritional din canada de la vitamost formula FLW DAVID W. RAULAND 10 pastile pe zi fractionate 4 dimineata 3 pranz si 3 seara ,curcuma 3 pe zi facute in casa din pulbere de curcuma amestecat cu miere de albine 50gr.pulbere de curcuma cu 3-4 lingurite de miere pana se face o pasta groasa ,se formeaza bilute cat poti sa le inghiti ,se tavalesc prin praf de curcum si se tin la frigider ,suc din 4-5 lamai cu 30 catei de usturoi si apa plata,se tin lamaiile in apa cu otet si o lingurita de bicarbonat cam 15 minute pana se dizolva ceara de pe coja se clatesc la jet de apa cu burete ,apoi se taie cu coaja cu tot in bucatele se curata usturoiul si se mixeaza cu un pahar de apa plata pana se face o pasta fina ,apoi se adauga restul de apa in total 1,200ml si se pune la foc mic pana incepe sa se umfla ,nu se fierbe se strecoara bine ,se pune in sticla la frigider ,se consuma un pahar de 200ml dimineata pe stomacul gol,se repeta cate o luna cu pauza de o saptamana,vitamina c 1000mg naturala nu sintetica , pe zi ,SERRAPEPTASE de 80000ui 3 pe zi,concentrat de rodie lichid 20ml zi,l-carnitina 2 zi,resveratrol 2 pe zi,NATOKINASSE 1 pe zi,multe legume si fructe ,exercitii usoare 1 pahar de vin rosu natural de tara la pranz,regim dar nu strict se poate gusta si din celelalte preparate.rndaca doriti lamuriri puteti scrie pe adresa rnmihaela.florescu14@yahoo.ro.rnDOAMNE AJUTA SI DE LEAC SA VA FIE.aveti aici un raspuns de la d-na Moni!

March 7, 2018, 2:39 p.m.
1
0

SIMION TANASE

Dl dr Alexandru Vasilescu , revin la dvs sa-mi dati un raspunsDL dr Alexandru Vasilescu macar dvs dati-ne un raspuns sau cineva de la saptamana medicala poate ne da un raspuns pozitiv , cum scapam de operatie in cazul dilatarii aortei ascendende , am inteles ca la spitalul MONZA se inlocuieste aorta ascendenta fara a se opri inima , rolul inimi-l preia o pompa rnAsteptam sa ne raspunde cineva , in numele multor bolnavi cu acest diagnostic va multumim , va transmit asa cu ati solicitat adresa mea de mail simion.tanase@gmail.com , va multumesc mult

March 29, 2018, 8:11 p.m.
0
0

Tanase

61 ani , hipertentiv , obez , gerutate 110 kg , inaltime 1.75 , dilatarea aortei ascendente 4.6 mm , cum pot preveni interventia chirurgicala si daca va fi nevoi se poate in tara si unde , va multumesc

June 30, 2018, 9:04 a.m.
1
0

Cristian

Pt cei ce sunt interesati confirm ca tratamentul de mai sus al doamnei Mona functioneaza! Urmez acest tratament de mai bine de un an iar crosa de aorta a scazut de la 4.3 la 4.0 si acum al ultimul control la 3.5. Doamna Mona daca mai intrati aici va multumesc!

Nov. 28, 2019, 2:15 p.m.
0
0

Catalin

Domnul Cristian as acea nevoie si eu de acel tratament, un numar de telefon sau o adresa de unde l as putea procura, daca se poate. Multumesc!

Dec. 5, 2020, 9:47 p.m.
0
0

Catalin 2

Pentru doamna Moni, daca vedeti acest mesaj va rog sa ma ajutati cu un email sau numar de telefon de unde as putea procura acel tratament. Va multumesc! Numarul meu este 0767331555

Dec. 6, 2020, 4:50 p.m.
0
0

Mihaela

Buna ziua ,sunt Mihaela,am 40 ani,bicuspidie aortica ,dilatarea aortei ascendente la 40 mm.,insuficienta.aorica,mitrala....as dori și eu mai multe detalii de la d-na Moni cum ar fi numele clinicii din SUA și firma de unde a luat medicamentele.Va multumesc frumos!

Feb. 25, 2021, 10:53 a.m.
0
0

Mihaela

Buna seara,as dori sa iau legătura cu domnul Cristian.Va rog sa ma ajutați.

March 9, 2021, 6:38 p.m.
0
0
Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha