5
None

A II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune

3 zile de conferinţă, 489 de participanţi, 93 de speakeri, 16 sesiuni ştiinţifice, 5 ateliere:

A II-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune

In perioada 12-14 septembrie 2013, hipertensiunea arterială s-a discutat la cel mai înalt nivel ştiinţific, în cadrul celei de-a II-a Conferinţe Naţionale, cu participare internaţională, a Societăţii Române de Hipertensiune. Astfel, unele dintre cele mai importante nume din domeniul hipertensiunii arteriale de la nivel internaţional şi naţional au prezentat ultimele noutăţi din acest domeniu, în cadrul a 16 sesiuni ştiinţifice.

În premieră pentru medicii din România, prof. Giuseppe Mancia, preşedinte al Comitetului de Elaborare a Ghidurilor ESH-ESC de Hipertensiune, a prezentat alături de prof. George Bakris, fost preşedinte al Societăţii Americane de Hipertensiune, prof. Joseph Redon, preşedinte al Societăţii Europene de Hipertensiune şi  prof. Renata Cifkova, coordonatorul Şcolii de Vară a Societăţii Europene de Hipertensiune, noile Ghiduri de Hipertensiune ESH-ESC 2013. In cadrul sesiunii dedicate au luat parte la discuţii şi dezbateri şi specialiştii români: prof.dr. Maria Dorobanţu, prof.dr. Eduard Apetrei, prof.dr. Doina Dimulescu, prof.dr. Maria Moţa şi conf.dr. Adalbert Schiller.

Medicii participanți au putut asista la sesiuni dedicate tânărului hipertensiolog, urgențelor și provocărilor în hipertensiunea arterială, patologiilor asociate hipertensiunii, dar și la sesiuni dedicate studiilor clinice în hipertensiune. Mai mult, medicii de familie au putut afla informații de ultimă oră în cadrul unei sesiuni dedicate depistării precoce și prevenției hipertensiunii arteriale.

Cea de-a III-a Conferinţă Naţională, cu participare internaţională a Societăţii Române de Hipertensiune s-a focusat pe elementul interactiv al sesiunilor, astfel că participanții la eveniment au avut ocazia să asiste şi să comenteze la o transmisie live din sala de angiografie a Spitalului Clinic de Urgență București, unde a avut loc o intervenție de denervare renală la un caz de hipertensiune rezistentă. De asemenea, caracterul interactiv s-a regăsit şi în cadrul celor 5 ateliere practice, dintre care, în premieră, un workshop a fost dedicat rolului asistentei medicale în creşterea complianţei pacientului hipertensiv.

Totodată, în cadrul manifestării  a avut loc și lansarea cărţii ”Punct și contrapunct în hipertensiunea arterială”, coordonată editorial de prof. dr. Maria Dorobanțu, material care face parte din programul educațional desfăşurat de Societatea Română de Hipertensiune 2012-2013.

Medicii participanți la cea de-a doua Conferință Națională, cu participare internațională, a Societății Române de Hipertensiune au primit pe lângă bagajul informațional vast și dublă creditare, manifestarea fiind creditată atât național cu 16 credite EMC cât și european, cu 14 credite EBAC.

A doua Conferință Națională, cu participare internațională, a Societății Române de Hipertensiune s-a desfășurat sub egida Societății Europene de Hipertensiune, a Academiei de Ştiinţe Medicale şi a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” și s-a adresat medicilor cardiologi, medicilor interniști, medicilor diabetologi, nefrologi, neurologi, medicilor de familie, ginecologi și medicilor rezidenți din aceste specialităţi.      

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha