20
None

Tratamentul hipertensiunii arteriale cu o combinaţie fixă: Actelsar HCT - de la Actavis

Bucureşti,  6 septembrie 2013 – Grupul Actavis, numărul 3 mondial în dezvoltarea, producţia şi comercializarea de produse farmaceutice generice, anunţă lansarea pe piaţa din România a produsului ACTELSAR  HCT – telmisartan/hidroclorotiazidă combinaţie fixă folosităîn tratamentul hipertensiunii arteriale care nu poate fi controlată în mod adecvat.

În portofoliul Actavis cuprinzând produse destinate afecţiunilor cardiovasculare, Actelsar HCT reprezintă un produs strategic, alături de celelalte branduri importante ale Companiei dedicate tratamentului hipertensiunii arteriale:Telmisartan Actavis, Nebivolol Actavis, Vivace, Bisoblock.

Actelsar HCT este indicat întratamentul hipertensiunii arteriale esenţiale. Combinaţia fixă  Actelsar HCT 80 mg/12,5 mg este indicată adulţilor a căror presiune arterială nu poate fi ţinută sub control în mod adecvat prin monoterapia cu telmisartan. Combinaţia cu doză fixă Actelsar HCT 80 mg/25 mg este indicată adulţilor a căror presiune arterială nu a fost controlatăcorespunzător cu Actelsar HCT 80 mg/12,5 mg sau adulţilor care au fost stabilizaţi în prealabil cu telmisartan şi hidroclorotiazidă, administrate separat.

Actelsar HCT este disponibil în două forme de prezentare:

·   Cutie cu28 de comprimate  conţinând 80mg telmisartan şi 12.5mg hidroclorotiazidă

·   cutie cu28 de comprimate  conţinând 80mg telmisartan şi 25mg hidroclorotiazidă

Actelsar HCT este un medicament compensat 50% de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, aflat pe lista B de compensare, ceea ce asigură un nivel scăzut al coplăţii din partea pacienţilor şi deci un acces mai larg la medicaţia indicată pentru afecţiunile cărora li se adresează.

Ghidurile europene recomandă combinaţiile de cel puţin două medicamente antihipertensive pentru a atinge valorile ţintă ale tensiunii arteriale la majoritatea pacienţilor.

În plus, acestea încurajează simplificarea tratamentului utilizând un singur comprimat, combinaţie de doze fixe, pentru a îmbunătăţi complianţa pacienţilor.

Dintre combinaţiile utilizate, sunt preferate cele care conţin un blocant de receptori ai angiotensinei II (BRA), aşa cum este telmisartanul datorită eficacităţii echivalente şi a tolerabilităţii superioare inhibitorilor enzimei de conversie (IECA). În plus, combinaţia cu hidroclorotiazidă a demonstrat rate de reducere şi control ale tensiunii arteriale semnificativ mai bune comparativ cu monoterapia.1

 

În prezent, portofoliul Actavis în România cuprinde medicamente care aparţin principalelor clase terapeutice: sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfecţioase, sistem digestiv  şi o gamă în creştere de OTC-uri (medicamente eliberate fără prescripţie). Un segment important al portofoliului Actavis îl reprezintă produsele utilizate în tratamentul cancerului, în prezent acestea numărând peste 25 de produse indicate în întreaga patologie oncologică.

 

 

Referinţe:

1. Blood Press.2012 Apr;21(2):73-81:Combinaţiile blocanţilor receptorilor de angiotensinăII: de la ghidurile clinice la practică.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha