None

Actavis răsplăşte performanţele tinerilor români la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Moscova

Bucureşti, 25 iulie 2013 -Actavis, a treia cea mai mare companie globală activă pe piaţa mondială de produse farmaceutice generice, este pentru al 22-lea an consecutiv atături de lotul naţional al României participant la Olimpiada Intemaţională de Chimie, investind şi anul acesta peste 27 de mii de euro în pertormanţele tinerilor prin programul "Actavis susţine performanţa".

La Olimpiada Internaţională de Chimie, care s-a desfăşurat în perioada 15-24 iulie 2013 la Moscova şi la care au participat 279 de concurenţi din 77 de ţări, elevii români, componenţi ai lotului olimpic de chimie, au obţinut trei medalii de argint şi una de bronz.

Toti cei patru elevi care au reprezentat România la olimpiada de la Moscova s-au întors acasă cu medalii: Filip Maria-Andreea, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, Murgoci Adrian,absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Viteazul" din Bucureşti - promotia 2013, Călugăru Dumitru, elev înclasa a X-a la Colegiul Naţional "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu au adus acasă medalii de argint, iar MihaiGrigore Prună, absolventul Colegiului Naţional "Vasile Lucaciu"din Baia Mare, promoţia 2013 a adus o medalie de bronz.

De-a lungul timpului, Actavis a recompensat fiecare medalie de aur cu câte un premiu în valoare de 2.000 de euro; pentru fiecare medalie de argint a oferit 1.500 de euro, iar pentru fiecare medalie de bronz 1.000 de euro.

Toţi elevii lotului olimpic la chimie vor beneficia de burse prin programul Actavis Susţine Performanţa!

Programul, susţinut de 22 de ani de compania Actavis, are rolul de a încuraja şi răsplăti elevii români care prin munca, talentul şi medaliile obţinute la Olimpiada lntemaţională de Chimie aduc o contribuţie notabilă la construirea unei imagini pozitive a României în lume.

Actavis Susţine Performanţa este un program cu tradiţie, care oferă sprijin lotului olimpic român participant la olimpiadele internaţionale de chimie - elevi şi profesori - prin sponsorizarea parţială a cheltuielilor de participare la aceste competiţii, alături de Ministerul Educatiei şi Cercetării, dar şi prin acordarea unor premii elevilor care s-au întors în ţară cu medalii şi susţinerea cu burse lunare în valoare de 300 de euro/lună pe întreaga perioadă a studiilor universitare celor care aleg să studieze la universităţi de profil din ţară.

Programul este structurat în trei etape:

• Într-o primă etapă Ii se oferă elevilor calificaţi la Olimpiadele lnternaţionale oportunitatea de a vizita facilităţile de producţie Actavis/Sindan Pharma şi posibilitatea de a efectua o zi de practică în laboratoarele de Calitate, efectuând diverse exerciţii şi probe practice.

• Etapa a doua constă în premierea olimpicilor, în funcţie de rezultatele obţinute la olimpiada de chimie cu premii în valoare de: 1.500 de euro pentru medaliile de argint şi 1.000 de euro pentru medalia de bronz.

• În etapa a treia, Actavis acordă olimpicilor care urmează facultăţi de profil din ţară, burse lunare de 300 de euro, precum şi posibilitatea de a efectua stagii de pregătire/internship în cadrul companiei în ultimii ani de studiu universitar.

Lotul român de olimpici la chimie a fost însoţit la Moscova de profesor Daniela Bogdan, Inspector General în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi de Prof. Dr. Marius Andruh.

"Aceşti tineri ne-au dovedit încă odată în România se poate face excelenţa, iar ei sunt un exemplu în acest sens. Ne-am dori caastfel de modele să fie promovate, iar uşile tuturor instituţiilor din ţara aceasta să rămână deschise pentru ei, astfel încât să Ie punem în valoare calităţile excepţionale.

Peparcursul ultimilor 22 de ani, Actavis a susţinut fiecare tânăr din lotul olimpic român la chimie, oferindu-i posibilitatea să studieze în laboratoarele noastre şi să-şi dezvolte capacităţile alături de cei mai buni specialişti în domeniu. Credem în ei, motiv pentru care trăim alături de ei emoţiile concursului şi bucuria victoriei" a declarat Ana Maria Drăgănică,  Manager Comunicare Actavis România.

România participă de 45 de ani la acest concurs internaţional, în ultimii 20 de ani obţinând 10 medalii de aur, 45 medalii de bronz şi 30 de medalii de aur.

Actavis este din anul 1991 partenerul şi suporterul lotului naţional la olimpiadele internaţionale de chimie, investind peste jumătate de milion de euro în cheltuielile de participare şi transport la acest prestigios concursinternational şi răsplătind performanţele prin burse şi premii.

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha