14
None

Dermatocosmetice în acnee

Metode de îngrijire ale unui ten acneic – așa cum am precizat în articolul anterior prima și cea mai simplă măsură, care are rezultatele cele mai evidente cu cel mai mic efort, este spălarea/curățarea feței.

A doua măsură - crema activă adecvată. Ea trebuie să calmeze inflamația coșurilor, să reducă aspectul uleios al pielii și să topească punctele negre. Multe acțiuni pentru un singur produs. În funcție de aspectul clinic dominant (acnee inflamatorie sau retențională) se alege și produsul comercial. Unele game au conceput deja produse doi în unu sau trei în unu, dar sunt și produse destinate unui singur aspect, de regulă cu concentrație mai mare de substanță activă. Care sunt substanțele active? Peroxidul de benzoil un excelent antiinflamator în concentrații cosmetice de 2,5%, acidul salicilic (un bun comedolitic-topește punctele negre), sulful (are efect antiseboreic și antibacterian), hidroxi-acizii (acizii din fructe-acidul glicolic este cel mai folosit ca și comedolitic), retinol (comedolitic). În gama TEEN DERM de la ISISPHARMA găsim produse special formulate atât pentru acneea inflamatorie cât și pentru acneea retențională, ce conțin complexul alfa-pure, cu acțiune în toate etapele de apariție a acneei.

Dacă pielea este deja uscată, roșie, fisurată de la medicamentele anti-acneice sau de la excesul de igienă, există creme reparatorii speciale și produse mai blânde de curățare.

Un alt aspect important este camuflarea leziunilor. De la mai recentele formule - creme texturate opace, care își păstrează proprietățile hidratante până la fondurile de ten terapeutice, care conțin substanțe active antiacneice, la cele cu putere de camuflare mare, sau cele destinate tenului sensibilizat, ele trebuie să respecte o regulă de aur: să nu fie comedogene. Asta înseamnă să fi fost testate pentru a nu produce ele însele acnee și să poarte o inscripție în acest sens (Non-comedogenic). Nu doar fondurile de ten pot fi comedogenice ci chiar produsele de curățare sau cremele care conțin grăsimi (uleiuri de regulă, de măsline, cocos, porumb, susan, isopropyli, propylen glicol, vaselină, uleiuri minerale).

Pacienții cu ten acneic iritat sunt tentați adesa să folosească o cremă mai grasă, dar trebuie sa fie foarte atenți la conținutul acesteia.


Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha