14
None

Psoriazisul

Există o legătură între regimul de viață al bolnavului și eficacitatea tratamentului în psoriazis?
Cu siguranță că există o legătură. În primul rând, aș dori să menționez că tratamentul pentru psoriazis trebuie să fie bine personalizat pentru fiecare pacient. După fenotipul psoriazisului, nu există doi pacienți la fel. Apoi, există comorbidități ale pacientului cu psoriazis, care evident, îi influențează anumite comportamente ale acestuia.
Comorbidități ca obezitatea, diabetul zaharat, accidente vasculare cerebrale, infarct miocardic, depresia, afectarea sau asocierea cu boli gastrointestinale foarte severe exact ca și boala Crohn, influențează tratamentul.
Pentru rezultate foarte bune, trebuie ca pacientul să țină cont de anumite recomandări ale regimului de viață igienico-dietetic, astfel încât să elimine factorii trigger.
Printre aceste elemente care pot fi factori trigger, fumatul este una dintre cele mai importante. Apoi, consumul abuziv de alcool care degradează foarte mult starea pacientului cu psoriazis atât din punct de vedere al afectării psihice cât și a aderenței la tratament.
D.p.d.v al alimentației, pot spune că nu sunt adeptul dietei vegetariene 100%. Consumul de proteine animale este important în funcționarea organismului uman, dar în cantitate moderată pe cât posibil, deoarece proteinele se degradează masiv în nucleoproteine care și așa sunt produse în cantitate mare. Un consum de legume și fructe proaspete de  cea mai bună calitate este foarte recomandat.
Expunerea la ultraviolete este indicată în psoriasis, dar niciodată depășind anumite ore ale zilei.
Infecțiile, de asemeni, pot fi factori ce declanșează erupții majore de psoriazis.

Alte articole despre:

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha