30
None

VARICOSALM

Suplimentul alimentar VARICOSALM susține fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând senzația de oboseală, presiune și durere a picioarelor. Circulația sanguină devine mai eficientă datorită efectului sinergic al complexului de substanțe bioactive din produs, care susțin formarea normală a țesutului conjunctiv la nivelul peretelui vascular ajutând la restabilirea și menținerea elasticității, permeabilității și tonusului vascular. Ajută la refacerea funcțiilor circulatorii împiedicând apariția stazei venoase în zonele de dilatație vasculară și apariția unor complicații din cauza insuficienței circulatorii cronice. Antioxidanții din plante neutralizează eficient radicalii liberi contribuind la protecția celulelor de stresul oxidativ și de îmbătrânirea vasculară prematură. Produsul susține structura țesutului conjunctiv și valvelor venoase, asigurând astfel funcționarea normală a sistemului vascular și limfatic pe termen lung la persoanele care stau mult timp în picioare, sunt sedentare, supraponderale sau sunt predispuse la afecțiuni venoase.

Vitis vinifera (Viță de vie)

Interesul crescut în derivatele provenite de la struguri se datorează în mare parte francezilor. Paradoxul francez este că aceștia consumă foarte multe grăsimi și cu toate acestea au o rată extraordinar de mică a incidenței cancerului sau a bolilor de inimă decât populatia majorității țărilor, cu excepția celor ce folosesc în alimentație pește și produse marine.

Extractul de sâmburi de struguri este eficient ca adjuvant în prevenirea și tratarea varicelor datorită efectelor de stabilizare și întărire a pereților venoși, reducerea vâscozității sângelui și fragilității capilarelor. Este stabilit că bioflavonoizii activi din semințele strugurilor roșii reduc un spectru mai larg de radicali liberi decât seleniul sau zincul, vitaminele A, C, si beta-caroten. Un studiu recent asupra unor voluntari sănătoși a descoperit ca suplimentarea cu extract din sâmburi de struguri a crescut semnificativ nivelele antioxidanților din sânge. Antioxidanții ajuta la oprirea si distrugerea radicalilor liberi, compuși care se găsesc în corp si deteriorează membranele celulelor, obstrucționează activitatea ADN-ului si pot chiar omori celule. Radicalii liberi pot apărea fără stimuli externi, sa se producă în corp in mod natural. Îmbătrânirea, precum si bolile de inima si cancerul sunt afectate direct de radicalii liberi. Antioxidanții din sâmburii de struguri pot reduce sau preveni stricăciunile produse de radicalii liberi.

Citrus aurantium (Portocal) - extractul din fructe conține un complex de bioflavonoizi naturali care ajută la ameliorarea neplăcerilor cauzate de funcționarea defectuoasă a sistemului venos. Citroflavonoidele protejează și contribuie la menținerea structurii peretelui vascular scăzând permeabilitatea și fragilitatea vasculară. Bioflavonoizii (hesperidină și diosmină) susțin fluxul sanguin și funcționarea normală a venelor, capilarelor, vaselor limfatice, înlăturând edemele, senzația de oboseală și durere a picioarelor. Elimină, de asemenea, disconfortul insuficienței venoase hemoroidale. Bioflavonoidele intensifică activitatea antioxidantă a vitaminei C. Provitamina A (betacarotenul) reduce oxidarea lipoproteinelor de mică densitate reducând riscul de arteroscleroză.

Diosmina a fost izolată pentru prima dată în 1925 şi a fost utilizat ca agent terapeutic începând cu 1969. Diosmina este utilizată pentru tratarea şi prevenirea insuficienţei cronice venoase, hemoroizi, varice etc. Diosmina în combinaţie cu hesperidina este utilizată cu succes pentru tratarea problemelor produse de circulaţia deficitară a sângelui la nivelul membrelor inferioare (picioare).

Ruscus aculeatus (Ghimpe pădureț)

Ghimpele pădureț nu trebuie confundat cu ghimpele denumit popular si holera (Xanthium spinosum). Cele două specii de ghimpe au proprietăți terapeutice diverse și statut diferit. În acest sens, ghimpele pădureț este o plantă ocrotită de lege, care crește în locuri mai puțin accesibile, iar holera se găsește în locuri abandonate, în special la marginea drumurilor. Ghimpele pădureț are efecte terapeutice miraculoase asupra afecțiunilor venoase; astfel, acesta tratează circulația deficitară, hemoroizii, varicele bolile cardiovasculare, ateroscleroza, tulburările respiratorii, crampele musculare, menstruația dureroasă, guta și vertijul.

Curcuma longa (Turmeric)

Turmericul este o plantă erbacee de origine asiatică, care creste din bulbi. Face parte din familia ghimbirului (Zingiberaceae) si este originara din Sudul Asiei si este înrudit cu ghimbirul. Turmericul provine din rădăcina plantei Curcuma longa, are o coajă dură de culoare maro și un miez portocaliu intens. Este folosit ca și condiment pentru diverse mâncăruri, având o aromă delicată și un gust relativ neutru. Nu este înțepător precum ghimbirul și nici nu are miros puternic. Colorează intens cu galben orice mâncare în care îl adăugați. Turmericul mai este cunoscut drept”șofranul indian” datorită culorii sale intense galben-portocaliu. Numit turmeric sau curcuma, acesta a fost folosit de-a lungul timpului precum condiment, remediu tămăduitor dar și ca un bun colorant textil. Turmericul este cel mai bine cunoscut dintre ingredientele folosite pentru a face curry, dar este totodată și cel care dă culoarea galben strălucitoare a muștarului. Turmericul este originar din Indonezia și sudul Indiei, unde a fost cultivat pentru mai mult de 5.000 de ani.

Turmericul (curcuma) fost mult timp folosit de către chinezi și indieni ca agent anti-inflamator pentru a trata o mare varietate de afecțiuni, inclusiv flatulență, icter, dureri menstruale, urina cu sânge, hemoragie, durere de dinți, contuzii, dureri în piept și colici. Turmericul poate preveni oxidarea colesterolului în organism. Prevenirea oxidării colesterolului poate ajuta la încetinirea aterosclerozei și a bolilor de inimă cauzate de diabetul zaharat. În plus, turmericul este o sursă bună de vitamina B6, care împiedică creşterea nivelului de homocisteină. Homocisteina, un produs intermediar al unui proces celular important numit metilare, este direct răspunzătoare pentru deteriorarea pereților vaselor de sânge. Nivelele ridicate de homocisteină sunt considerate un factor de risc important în deteriorarea vaselor de sânge, în formarea plăcilor ateromatoase și în debutul bolilor de inimă. Un aport ridicat de vitamina B6 este asociată cu un risc redus de boli de inimă.

Turmericul sporește circulația sângelui și conduce concomitent la reducerea hipertensiunii. Deoarece stimulează circulația, este utilizat pentru tratarea crampelor menstruale și a amenoreei (absența ciclului menstrual). Curcumina îmbunătățește de asemenea funcționarea endoteliului care căptușește vasele de sânge, reglând tensiunea sangvină și coagularea.

Suplimentele naturale alimentare marca Ayurmed, create de S.C. Star Internaţional Med, prezentă pe piață din 1999, sunt avizate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare (IBA) prin Serviciul Naţional pentru Plante Medicinale, Aromatice şi Produse ale Stupului (S.N.P.M.A.P.S) – Bucureşti.  

Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha