47
None

Metoda 100% naturală de a preveni Artroza

În medicina tradițională ayurvedică, boala nu este tratată punctual, ci este văzută ca o dereglare a echilibrului întregului organism. Suntem o “mașinărie complexă” în care toate organele sunt intercorelate, interdependente.

Artroza reprezintă insuficiența articulațiilor diartrodiale (mobile, cu sinovială bine reprezentată).

Epidemiologie și factori de risc - artroza este cea mai frecventă suferință articulară a omului. La vârstnici, artroza genunchilor este principala cauză de invaliditate, aproximativ 100.000 de oameni sunt incapabili să se deplaseze singuri. Artroza șoldului este mai frecventă la bărbați, în timp ce artroza articulațiilor interfalangiane și a bazei policelui este mai frecventă la femei. Insuficiența ligamentului încrucișat anterior și lezarea meniscului (inclusiv meniscectomia) conduc la gonartroză. O persoană cu fractură trimaleolară va dezvolta aproape sigur artroză de gleznă. Obezitatea este un alt factor de risc pentru artroza genunchilor și a mâinii.

Patogenie - principala sarcină ce se exercită pe cartilajul articular este produsă de contracția mușchilor care stabilizează sau mișcă articulația. Deși cartilajul are o excelentă capacitate de a absorbi șocurile, în majoritatea locurilor are o grosime de doar 1-2 mm – prea mică pentru a-i permite să servească drept unică structură articulară. Cartilajul articular îndeplinește două funcții: (1) reprezintă o suprafață netedă excelentă, astfel încât în timpul mișcărilor articulare oasele alunecă fără dificultate unul deasupra celuilalt; (2) previne concentrarea stresului mecanic, astfel încât osul nu este lezat acolo unde solicitarea articulară este maximă.
Artroza poate apărea în două împrejurări: (1) proprietățile biomecanice ale cartilajului articular și ale osului subcondral sunt normale, dar suprasolicitarea mecanică poate provoca lezarea țesutului sau (2) solicitarea este în limite fiziologice, dar proprietățile cartilajului și osului sunt inferioare normalului. 

Tabloul clinic - durerea în artroză este descrisă ca o senzație profundă de disconfort localizată în articulația interesată. Tipic, durerea din artroză este agravată de utilizarea articulației și diminuată de repaus, dar pe măsură ce boala progresează poate deveni persistentă. Sunt caracteristice crepitațiile osoase.
În stadiile avansate de artroză pot apărea deformări importante, hipertrofii osoase, subluxații și reducerea marcată a mobilității articulare.

Tratamentul artrozei vizează reducerea durerii, menținerea mobilității și diminuarea handicapului fizic. Agresivitatea intervenției terapeutice trebuie să fie dictată de severitatea stării fiecărui pacient. Pentru cei cu forme blânde de boală tratamentul constă în administrarea de produse pentru protecția articulațiilor (ARTRISALM, OSTEOPOWER, ș.a) și ocazional analgezice orale sau locale (NONDOLOR); pentru aceia cu artroză mai severă, mai ales gonartroză sau coxartroză, programul terapeutic este mai cuprinzător, incluzând analgezice și/sau antiinflamatoare.

Terapia medicamentoasă în artroză - terapia actuală a artrozei este paleativă. Deși medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) reduc deseori durerile articulare și ameliorează mobilitatea în artroză, amplitudinea acestei îmbunătățiri este în general modestă. În artroză trebuie să se manifeste prudență în administrarea AINS datorită efectelor adverse ale acestor medicamente, îndeosebi cele legate de tractul gastrointestinal.
Din fericire pentru noi există plante care conțin substanțe cu efecte benefice prevenției și ameliorării durerilor și care reduc factorul P (un mediator neuropeptidic al durerii) din terminațiile nervoase senzoriale locale.
Din multitudinea de plante cu efecte benefice asupra sănătății organismului, echipa de cercetători STAR INTERNATIONAL MED, a selectat câteva și a dezvoltat produsele:

OSTEO POWER - Conține plante ayurvedice care contribuie la formarea și menținerea structurii și mineralizării oaselor scheletului, a dinților, părului, unghiilor și pielii. Mineralele din plante susțin procesul natural de refacere și remodelare a calusului în cazul fracturilor, precum și densitatea osoasă. Plantele din compoziția OSTEOPOWER ajută la absorbția calciului prin eliberarea acestuia în fluxul sanguin și fixarea în oase.
Formarea normală a colagenului contribuie la susținerea procesului de refacere a oaselor, tendoanelor, ligamentelor și cartilajelor după traumatisme sau efort fizic prelungit. Complexul de fitonutrienți din produs susține activitatea normală a inimii, presiunea sanguină, procesul de coagulare, contracția musculară, funcționarea normală a sistemelor nervos și imunitar

ARTRISALM - Potrivit Ayurveda, acumularea de toxine în articulații poate duce la disconfort și poate inhiba buna lor funcționare. Principalele ingrediente din ARTRISALM, boswellia și turmericul, au fost folosite de sute de ani pentru a susține sănătatea articulațiilor. Principiile active din aceste plante penetrează adânc țesuturile, detoxifică, lubrifiază și calmează durerile de la nivelul articulaţiilor.
Prin acțiunea sinergică a substanțelor bioactive din plante, ARTRISALM contribuie la menținerea mobilității articulare normale prin asigurarea troficității, a lubrifierii normale și prin susținerea circulației sanguine. Fitonutrienții cu proprietăți antioxidante neutralizează radicalii liberi protejând articulațiile împotriva stresului oxidativ și a proceselor degenerative. ARTRISALM contribuie la susținerea proceselor naturale de regenerare a țesuturilor distruse, reducerea rigidității articulare și a disconfortului articular de natură inflamatorie, la diminuarea durerilor și a disconfortului în caz de suprasolicitare mecanică a articulațiilor sau în traumatisme ale aparatului locomotor. Este recomandat în tipurile de modificări articulare de tip inflamator (artrite), degenerativ (artroze) sau post traumatice, precum și în cazurile de suprasolicitare a articulațiilor.
În tratarea durerilor pentru uzul extern se recomandă NON DOLOR Unguent. Principiile active din unguentul

NON DOLOR se absorb ușor și ameliorează cu rapiditate durerea din afecțiunile articulare (reumatismul inflamator, degenerativ, abarticular), suprasolicitări sau traumatisme osteo-articulare. Calmează durerile musculare difuze sau localizate, crampele musculare sau durerile după efort fizic intens sau contuzii. NON DOLOR stimulează circulația periferică a sângelui și limfei prin înlăturarea acumulărilor de toxine din mușchi, favorizând regenerarea celulară. Acțiunea ușor revulsivă a unguentului produce o senzație confortabilă de cald la nivelul pielii, conducând la eliminarea disconfortului din straturile profunde ale mușchilor și tendoanelor. Uleiurile esențiale din extractele vegetale au, de asemenea, acțiune antibacteriană și antifungică, prevenind infecțiile locale.Comentarii


Pentru a putea preveni atacurile de securitate de tip spam, avem nevoie să stocăm datele pe care le-ați introdus și ip-ul dumneavoastră în baza de date. Aceste date nu vor fi folosite în alte scopuri decat prevenirea atacurilor. Sunteți de acord să stocăm aceste date ?
Notă : Comentariile pot fi adăugate doar în cazul în care v-ați dat acordul pentru stocarea datelor

Introduceti textul din imagine
captcha